Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 47 993
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Aз разбрах, че съм бременна август, вече бяхме ходили на море, мислехме за още 1 уикенд да отскочим, но ме достраша нещо, при следваща бременност обаче, ако се чувствам добре, бих отишла. Simple Smile Басейн не се препоръчва именно заради голямата вероятност от инфекция, през бременността има по-голяма вероятност да се хванат гъбички. Иначе си ходя редовно на басейни, но не и като бях бременна.

# 616
Преди две седмици бях на Велинград и се къпах в басейните на хотела,  там ме увериха, че водата се поддържа ежеседмично, отделно ph-то беше в норма и водата беше минерална. Нямам проблеми до момента от басейна, но хигиената наистина беше на ниво. Отделно нямаше и голям наплив- 10тина души някъде. Останах доволна, сигурно ще отидем още един път до края на лятото. А и моят генеколог ме посъветва да не ходя на нашето море, тъй като каналите, който масово се изливат в морето, не са по-безопасни от басейните.

# 617
Басейните са опасни и заради тоновете химия в тях, за да се поддържат чисти. Това е страшно много нещо. Виждала съм как всяка вечер изливат кофи с препарати в басейна и веднъж момчето беше забравило да го направи и шефовете направо щяха да го убият, защото пропускането може да доведе до развъждане на какви ли не бактерии. Аз затова не бих влязла.
За обезкосмяването отдолу аз го правя с епилатор и все съм си мислила за кола маска, но ми е много нехигиенично, поне при тази жена, при която ходих преди. Тя използва една кола маска и не знам през колко хора минава. А после ме дооправяще с пинсета, която не знам дали стерилизира, та отдавна реших да спра с кола маска в козметичен салон. Чувала съм истории дори за заразени с хепатит при правене на маникюр. Наистина аз съм малко психо и се плаша от такива неща. Предпочитам сама в нас, поне да знам как става.

# 618
Ползвате ли някакви масла, кремове или нещо подобно по време на бременността за по-голяма хидратация и "намаляване" на образуването на стрии?

# 619
Ползвах ама се нацепих жестоко по корема. Кройтерхоф.

# 620
Аз с нищо не се мажа, много мразя кремове за ръце и лосиони за тяло, мразя да ми мазнее, а в тая жега абсурд.
Засега нямам стрии, пък ще видим занапред, не вярвам да се размина.

# 621
Знам, че най-голям ефект има свинската мас (без сол) намазах се 1 преди лягане.. ноо миризмата ми е доста неприятна, но по-добре да свикна.

# 622
Аз си взех био ойл, знам че не е с много добър състав, но за сега нямам стрии, в началото на 6ти месец съм, но искам да го сменя с нещо по-натурално и с по-добър състав и се чудя какво.

# 623
Аз се мазах с кремове the spoiled mama, но не знам дали ги има в България. Тогава нямах нито една стрия, макар че кожата ми беше се опънала до толкова, че направо прозираше. Сега все още не се мажа, но този път бих използвала кокосово масло, shea butter или такива подобни. Надявам се да помогнат Simple Smile

# 624
Аз се мажа с Мустела и още нямам стрии от бременността, а и ми харесва как попива и мирише, в сравнение с други масла. Струва ми се обаче, че тия мазила са бошлаф работа. Имам стрии по гърдите и краката от пубертета още, а сега коремът и гърдите ми са тройни и няма нищо, а не е като да се мажа всеки ден по 2 пъти. Даже честичко си ме примързява, особено в жегите, за половин година не съм си преполовила мустелата...

# 625
Аз ползвам кокосово масло вечер, а понякога през деня се мажа с мляко за тяло на yves rocher. Кожата ми е много суха Sad

# 626
  • Телиш/Плевен
Знам, че най-голям ефект има свинската мас (без сол) намазах се 1 преди лягане.. ноо миризмата ми е доста неприятна, но по-добре да свикна.
Всъщност няма голямо значение с какво се мажеш, защото нищо не дава пълна гаранция. Действително свинската мас е най-препоръчвана, но далеч не при всички има желаното действие. Аз бих се мазала с нещо, което ми е приятно на мирис и консистенция, но всеки си решава сам.

Струва ми се обаче, че тия мазила са бошлаф работа.
За мен проблемът е в рекламите им, които обещават какво ли не. А в действителност всичко зависи от кожата, само че малко жени си дават сметка за това. Повечето се подвеждат, че щом се мажат, значи няма да им се появят стрии и когато все пак им се появят, са шокирани. Аз затова винаги казвам, че не бива да се разчита напълно на такива мазила. Да, хубаво е човек да се маже, един вид това е превантивна мярка, но не и да разчита, че непременно ще му се размине. Аз се мажех не особено редовно, защото хич не ми се занимаваше и въпреки това не ми се появиха стрии. Сестра ми пък започна да се маже още откакто разбра, че е бременна, но ѝ се появиха.

# 627
Аз си взех крем на Матернеа миналата седмица.Много мазила изредих,бебешки олия,икаров,крем на кокона,крем против стрии на babylove,един на алверде и още има. Simple Smile В 28г.с засега нямам нови стрии,но и коремът ми още не е кой знае колко голям.

# 628
  • Дания
За космите- махам тези на корема с епилатор. Цял живот съм ги махала така. Преди скубех и краката, но след като забременях ми стана много болезнено скубането на крака и замених със самобръсначка. Ръцете също епилирам с епилатор. Триъгълника ми е зор да видя какво е положението, определено след още един месец ще бръсна на сляпо😃сега все още се справям, но трудно.
За мазането- мажа се с мустела всяка вечер, ползвам и био ойл един два пъти в седмицата. Сутрин като стана се намазвам с чисто кокосово масло и се разхождам малко със заголен тумбак за да попие. В 6 месец съм и нямам стрии засега, а съм си с голямо коремче. Не мога да кажа, че съм от мамите, на които не им личи.

# 629
Ползвате ли някакви масла, кремове или нещо подобно по време на бременността за по-голяма хидратация и "намаляване" на образуването на стрии?

Започнах още в 3/4 мес. Първоначално с крем против стрии на Чико- мама дона... тествах и Мустела, но с нспредването кожата ми се опъваше доста и тези кремове не ме устройват. Сега съм на Елансил и препоръчвам с две ръце

Общи условия

Активация на акаунт