Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 47 983
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
*Steffie*, обичайно разрезът за секцио се прави много ниско доку и е хоризонтален. Точнп над окосмяването на венериния хълм. Дори да те оперират там, няма да се вижда, нито по бельо, нито бански.
Там е най-щадящо за мускулите, както и за изваждане на бебето.
Ако режат по стария белег може би ще е травмиращо за мускулите и кожата, ще имаш пак голяма рана.

# 676
Имах много тежка операция преди 3 години със съмнение за рак и затова може би така са решили да ме отрежат знам ли. Rolling Eyes Защото вертикалния разрез уж позволявал по детайлна ревизия в коремната кухина и давал възможност да се продължи разрезът нагоре в случай на нужда ако има да се чисти още нещо.
Ако може да се направи секцио по същия белег ще е добре.Иначе кой знае на какво ще заприличам с един вертикален и един хоризонтален белег,прелест. Grinning
Освен това имам и още една операция от херния ниско долу,но тя не се вижда и е мъничък белег.И лапароскопия имам.Като фабрика за операции съм. Joy
Споко, душа. Аз имам един диагонален разрез на гърба за обръщане на мускул за изграждане на гърда ( след премахване на засегната гърда) и отпред на гърдата имам диагонал за мастектомия. На този етап лекарката ми отказва да ми правят секцио защото вече съм преживяла много и достатъчно са ме рязали. Но детето само ще каже какво ще стане. И да ме режат вече съм съгласна.

# 677
Като ви чета, направо искам да си ударя шамар, че понякога така се ядосвам за глупости и се нервирам, а вие през какви неща сте минали...
Иначе за възстановяването от хпризонталния разрез е много бързо и безболезнено, поне при мен беше така. За вертикалния, може би Дези е права, със сигурност ще е доста по-тежко. А за видимостта му .... въобще не се притеснявам аз... да изляза аз и бебето живи и здрави след операцията... това ми е най-притеснителното...

# 678
Аз съм с коремна операция (заради пъпна херния като бебе) и от много години имам 4 см белег точно над пъпа. И да ме режат пак, едва ли резултатът ще е толкова видим, колкото от Пирогов през 80те.

Така или иначе естетически не ми харесват дрехи с гол пъп, а за бански много отдавна спря да ми пука, че се вижда.

Важното е, ако бебчо застане, така че да не могат да го извадят естествено, да мине леко операция и за двама ни.

# 679
Дези,моят белег започва малко под пъпа и стига почти до долу, нали се сещате до кое място. Ако ми направят секцио хоризонтално всякак ще се засече с вертикалния белег и ще се получи нещо като кръст и едва ли ще е по малко травмиращо за кожата.Ще видим док какво ще каже.
Пийкок,ти наистина си голям герой.Много си се измъчила милата. Hug

# 680
Здравейте мами,

Имам едно питане, ако някой може да ми помогне с отговор и опит. Та ... бременна съм в 39г.с. Терминът ми е на 31-ви юли. На 12-ти юли имах преглед и шийката на матката ми беше 1/3 скъсена. На 21-ви, в петък, вече беше 2/3 скъсена. Обясниха ми, че трябва да се случи т.нар. заличаване на шийката на матката, т.е. да достигне макс. скъсяване, след което изглаждането й и разкритие. Имам си контракции, нерегулярни, предимно и по-често вечер, вече са и леко болезнени. Но все пак, притеснявам се, че може да пренося Sad

# 681
До седмица- 10 дни преносване е нормално. От там нататък става неприятно за бебето, плацентата започва да старее. Така, че всеки ден ще си на запис на тонове и ще преценят кога да извадят детето.

# 682
Въпросът е, че имам първата ми бременност завърши със секцио преди 7години. Открих акушер-гинеколожка, която е решена да води, това, предстоящо раждане по нормален път. Обсъдихме и това, че ако подмина термин, най-вероятно ще трябва да бъде отново секцио.

# 683
Божа работа.. Sad

# 684
А не може ли да предизвикат раждане в случай,че преносиш?Защо трябва да е пак секцио?

# 685
  • Телиш/Плевен
silviyany, наистина е Божа работа, но съдейки по признаците, които вече имаш, като че ли е по-голяма вероятността да родиш още тези дни. Стискам палци да стане така и да си спестиш притесненията дали ще преносиш! Но и да се стигне до преносване, важното е всичко с теб и бебето да е наред, а не начинът, по който ще родиш. Успех и леко раждане! Hug

# 686
Здравейте и аз да се включа по темата с преносването. Сестра ми имаше нормална бременност с никакви признаци за секцио. Но преноси с няколко дни и никакви признаци за раждане. Дадоха и хапчета за предизвикване на бременност и и вляха нещо от система и доктора каза до 2 часа ще започнеш да раждаш. Прибрахме се и започнахме да чакаме, цял ден, цяла нощ, нищо Grinning и на сутринта тя се закара с колата и направиха секцио. Така че и предизвикването не винаги дава резултат Simple Smile

# 687
Какво е това предизвикване на бременност с хапчета? Thinking

# 688
Здравейте. Много ми е тежко в момента, но бих искала да попитам за подобни случаи. В 8г.с. съм и преди два дни всичко беше наред. Имах леко кафеникаво зацапване, но бях на преглед и си беше добре, чуваше се сърчицето. Снощи това продължи, а и видях някакви много фини власинки в тоалетната и се изплаших. Отидох до спешното, а и до частна клиника Торакс...и на двете места ми казаха, че няма сърдечна дейност. А от единия ден до другия е пораснало с 2мм...Как е възможно, то беше наред само предй ден.... казаха ми да отида през деня на преглед пак и сега чакам да стане следпбяд, когато е на смяна лекарят ми....Някой имал ли е подобно преживяване, има ли надежда...

# 689
Ани,сестра ми в началото на бременността си получи кафяво течение.Ходи вечерта в спешното и и казали,че ембрионът нямал сърдечна дейсност.На другия ден отиде при друг лекар и се оказа,че бебето си е съвсем наред.Явно тези в спешното са я гледали на лоша апаратура или лекарите не са разбирали достатъчно.Така и не се рязбра от какво е било кървенето,но всичко с бебчето е наред.

Общи условия

Активация на акаунт