Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 47 985
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Ако видиш моя корем ще разбереш как ги мажа...никак Wink за това съм нацепени жестоко!
В коя седмица си? Ако имаш вече стрии, може би трябва да мажеш поне корема с нещо.
В 27ма съм.мажа се с кройтерхоф ама ефект нула.

# 661
В девети месец съм. Зимата се мазах с масло от гроздови семки, с кокосово...абе с каквото ми попадне, но главно с базови масла, а не тези, които са специално за стрии. От както е топло не се мажа с нищо. За сега се появиха стрии само на гърдите, по корема нямам за сега. До кожата си е, няма спасение.

# 662
С предната бременност мажех само корема, защото хич не се сетих, че и друго се разтяга. Резултатът е стрии по гърдите, хълбоците, нови по дупето и нито една по корема, където все пак кожата е била най-разтегната. От средата на пети месец кожата на корема ми беше опъната ужасно дори и с Мустела и понеже гърдите ми вече се бяха нацепили, започнах с тежката артилерия. Е, повече опъната кожа не усетих. С тази бременност се мажа навсякъде, вече съм в 7 месец, нямам нови стрии. За мен разликата между мазане и немазане е огромна. И от всички масла (а аз ползвам само натурални, не тези с примеси от аптеките), нищо не омекотява, както маста. Гадно или негадно, но е много ефикасно.

# 663
Аз нямам нито една стрия от предишната ми бременност и се мазах всяка сутрин и вечер със специални кремове за стрии. Не знам дали са помогнало, но съм доволна, че ако трябваше после и с това да свиквам след раждане, хич нямаше да ми е приятно... но какво да се прави, жени сме, така е писано.
А относно жегата, живея на тропиците и тук е вечно лято, но се мазах само сутрин и вечер когато съм на климатик. Мазах си гърди, дупе, корем и отзад ханш, но не съм мазала крака. На Мои приятелки се появиха стрии под колената, но те много качиха, та ако се качват мн кг, трябва навсякъде.... аз започвам от 4-5 месец да се мажа ...

# 664
Преди време се мажех с лосион против целулит и стрии на Билка. Бях много доволна. Не знам дали става за бременни, но попринцип на билка нещата са много добри. Поне моят опит е такъв. Обмислям да започна с него да се мажа и сега.

# 665
  • София
Миналата бременност е мазах 3 пъти, няма  нито една стрия.
Всичко зависи от качените килограми, големината на корема и самата кожа. Кремовете подхранват, но не спасяват от стрии.

# 666
Докато сме на тема мазане, да питам с какво мажете белега от секциото...

# 667
Аз имам коремна операция от 2011 г. Др. Карагьозов тогава ми препоръча Sodermix. Страшно доволна съм - белегът едва се забелазва. Според мен обаче има значение начинът на затваряне и раздвижване.
Докато сме на тема мазане, да питам с какво мажете белега от секциото...

# 668
С Контратубекс съм мазала белег от коремна операция.Предполагам и за след секцио става.Действа на принципа,че излющва горния слой кожа и не остава ръб.Всички казват,че белега ми бил фин и не си личал много,но аз като си го знам че е там си го виждам ясно.Една бяла линия ми остана.

# 669
So Lucky, аз с първата ми бременност се бях подготвила, разучилих различни мазила за белег, но като започна да зараства и се отказах. Първо, че не е толкова страшен, второ, почти не се вижда... трето.... знаех, че искам още деца, така че пак си знаех, че ще ме режат... а и също така някакси този белег ми е хубав... не искам да го заличавам или крия. С годините казват, че избледнявал.. но все тая... мен стриите повече ме притесняват, защото на плаж се виждат, а и не са мн красива гледка Simple Smile

# 670
Така е,и аз със сигурност искам поне две деца.Най вероятно ще раждам секцио.Лошото е,че белегът от коремната ми операция в вертикален от пъпа надолу и сега незнам как ще е,дали може по стария шев да се направи секцио.Но това са бели кахъри.Дано всичко мине по вода.

# 671
Защо ти е вертикален? Така и не знам в какви случаи го правят вертикален, а относно дали може по същата дължина да се прави, специално попитах доктора и той каза, че на абсолютно същото място ще ме реже живот и здраве, дай Боже вс да е наред, другото са бели кахъри ...

# 672
Имах много тежка операция преди 3 години със съмнение за рак и затова може би така са решили да ме отрежат знам ли. Rolling Eyes Защото вертикалния разрез уж позволявал по детайлна ревизия в коремната кухина и давал възможност да се продължи разрезът нагоре в случай на нужда ако има да се чисти още нещо.
Ако може да се направи секцио по същия белег ще е добре.Иначе кой знае на какво ще заприличам с един вертикален и един хоризонтален белег,прелест. Grinning
Освен това имам и още една операция от херния ниско долу,но тя не се вижда и е мъничък белег.И лапароскопия имам.Като фабрика за операции съм. Joy

# 673
Да ви попитам дали сте имали замайване, виене на свят и ниско кръвно от Но шпа? Описани са като странични реакции, но от доста редките.
Пих го 3х1 в продължение на 3дни и вчера по време на разходка и то след 19ч така ми се подкосиха краката, добре че успях да се хвана за ММ. Продължава и до сега, въпреки че лежа на климатик почти цял ден, затова ме съмнява да е от жегата. Кръвното и по принцип си ми е ниско, а сега непрекъснато се наливам със солени айряни и няма качване.

# 674
Поли здравей. Но шпа обикновено може да доведе до съхнене на устата, до виене на свят, за кръвното налягане не съм сигурна. Това знам. Звънни на АГ, да ти изпише нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт