Брак с чужденец.

• 13 670
  • 100
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Скрит текст:
Ако такива и харесват, има ги и тук на много места, наши, родно производство. Даже у съседния квартал, факултето.Същите дини.И са християни.

# 46
  • София
Забравих да добавя, че има дьржави, които допускат вадене на паспорт на детето само от родителя, местно лице. Вади си документи на детето в неговата дьржава, идва, взема го и го извежда с чуждия паспорт. Нашата гранична полиция нищо не може да направи, освен ако преди това не е подаден сигнал за конкретното лице, че може да изведе детето. Но и само сигнал не е достатьчен, трябва да има сериозни основания, за да го спрат.
И това не е екранизация, а реалната ситуация с човек, за който уж се предполага, че е много по-цивилизован от конкретната националност, за която пита авторката.
Иначе проблемьт с брака е нулев - вади си удостоверение от посолството, че няма други бракове в Афганистан, акт за раждане, документ, потвьрждаващ самоличността. Но след брака започват интересните казуси.

# 47
  • София
Не не съм  ромка !! И кой изобщо е казал , че двама души  ттябва да са от една народност  или вяра за да създадат семейство? И попитах определено нещо съсвсем друго стана Вие ме нападате !!!
Не те нападаме, говорим ти това, което и майка ти ти е казала, ако не е помюселманчена ромка.
Афганистан отдавна не е светска държава.
И афганистанците, които са пуснати да дойдат в България, не са светски хора, а ревностни талибани.
Като ти е зор, чукай се с него, обичай го, но не се жени!
Роди първо, осигури защита на детето си от ВСИЧКО и се жени, щом те е напънало.
Замини без детето в Афганистан и виж колко от това, което ти е разказвал е истина.
Виж му майката, бащата, братята и сестрите.
Виж как живеят и прецени дали можеш и ти да живееш така.
И чак тогава му позволи да припознае детето.

Мисли с главата си, не с междукрачието си.

# 48
Момичета, колкото и да се опитваме да ги предпазим - не можем. Знаете, че дойде ли сляпата неделя нищо не чуваме и не виждаме - той, какъвто и да е по произход, религия, образование - е единствен, най-най-, различен. Колко от пишещите в този форум са се парили, и то с българи, тук в Бг? И колко от тях са били слепи и глухи за предупрежденията на приятели и близки?

Авторката попита как може да се омъжи за авганистанец бежанец, временно пребиваващ у нас. И получи отговор на въпроса си:
[quote author=милинка link=topic=980431.msg35114332#msg35114332 date=1496693227
Иначе проблемьт с брака е нулев - вади си удостоверение от посолството, че няма други бракове в Афганистан, акт за раждане, документ, потвьрждаващ самоличността. Но след брака започват интересните казуси.
[/quote]

Авторката, премисли още веднъж ползите и рисковете при брак с чужденец (без значение от къде е, проблеми може да имаш и с цивилизован, образован и модерен европеец) и тогава се бракувай. И дано мъжът, когото си избрала за баща на детето си да е достоен за това и да съумее да ви направи щастливи.

# 49
Поне на един въпрос си отговори : какво работи / занимава в България , за да се издържа тук или ти го издържаш ?

# 50
Не знам, аз не мога да си го обясня- българката, дето масово е комерсиална, бяга от брака, "живее" й се, не ще да забременява и да ражда...и тук изведнъж хоп! и бременна от нелегален мигрант. Нещо не ми се връзва с общата тенденция да се иска от всичко и по много. Явно са много чаровни тия главорезчета млади, та така завъртат глави...

# 51
Аз също не мога да си го обясня , хайде той й е замотал главата с любов , но как майката не се усеща . Няма ли братя , сестри , които да й налеят малко разум??  Както се казва " можеш да заведеш коня до водата , но не можеш да го накараш да пие " / не твърдя , че точният цитат , но е в този смисъл/

# 52
Майката я е отгледала сама. Явно й е било доста трудно. Не иска и дъщеря й да е самотна майка. А сега имат мъж в къщи, най-после някой, който да поеме мъжката работа. Ако са от смесен регион по-вероятно е да нямат предразсъдъци.

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 01:17 от Mama Ru

# 53
  • София
Не се съгласявай и на припознаване Peace Знам, че сега сигурно си лудо влюбена, знам, че винаги има изключения (та може твоето момче да е от тях), но не рискувай! Роди като самотна майка и само твоето име да фигурира на акта за раждане. Ще си спестиш много главоболия. След това, ако искаш, три пъти вдигни сватба.

Той надали ще се съгласи на този вариант, но е оптималният за теб и детето ти Peace
Толкова ли не останаха българи, че раждате деца на ислямисти  #2gunfire
Всички, които сте хвърлили око на такива, трябва с "Не без дъщеря ми" да ви бият по кратунките. Naughty

# 54
  • Down south
Авторката, очевидно не е изключително грамотна, може би това е и знак за степен на образовност, от там  и всичко останало.
Чудя се как, за Бога, се разбира с този човек? Той е научил български?

Дано само на мен ми се струва, но тези истории сякаш зачестяват.

# 55

Е ти пък. Как може да се разбират. Ти за езика на любовта не си ли чувала. Универсален е.  Mr. Green
Понякога липсата на грамотност не означава, че човека не е интелигентен и разумен. Но понякога значи точно това.

# 56
С риск да си навлека гнева на съфорумките, познавам цяла фамилия афганистанци, които поне едно време нямаха нищо общо с описваните тук и тези, които гледаме по границата. С част от тях бях в един клас, част от тях - в горни и долни класове. Богати, учтиви, момчетата - невероятни кавалери и не, не приличаха на орки. Едно от момичетата носеше най-християнското име. След завършването не знам какво е станало с тях, стори ми се, че видях единия при джамията в хм...различен вид. Афгани-то на авторката обаче звучи като да е някой от временните центрове или?

# 57
  • Насред хаоса
Свършиха ли се българските мъже, та налетя на афганистанец? Язък за усилията на сума жени, които са се борили да извоюват правата на жените, като има такива, които за единия мазен поглед и куп празни лъжи са готови да ги загърбят. При толкова информация и толкова реални примери какво се случва с подлъгани от такива мазници жени е признак на голяма глупост да си мислиш, че си първата и единствена, която ще промени мъж, на когото от бебе му е набивано в главата, че жените са по-долу и от животните.

# 58
Социалната класа явно има някакво значение. Аз също знам една (само една, предполагам изключение) щастлива история от подобен тип - тази на дъщерята на съседите в бащиния ми дом. Но там говорим за много висок социален статус и образованост и от двете страни.
Накратко, дъщерята на въпросните съседи се жени за студент по медицина от Иран, ражда им се дете, което сега е голям мъж, живеят си доволно и щастливо в София, ходят в Иран на гости всека година и никой никого не е отвличал, иранските роднини им идват на гости тук и т.н. Мъжът и жената си живеят доста светски за възрастта си, във ФБ постоянно публикуват снимки от ресторанти, културни мероприятия, фестивали, почивки на екзотични дестинации...Спазват обичаите и на двете религии.
Та вероятно имат определено значение образованието и културата, а да не подценяваме и богатството, но все пак, за да покълнат добродетели от тях се иска определена почва.
Тук обаче като гледам правописа и нивото на разсъждение на авторката, явно сме далече от тези неща.

# 59
Момичетата преди мен са казали всичко.
Надявам се темата да е пързалка...
Ако ли не съжалявам момичето,много наивно и глупаво.
Този явно си търси легален начин да остане в страна от ЕС. И е намерил една шушимига да му го подсигури.

Общи условия

Активация на акаунт