А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 343
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 500
Като ще го пряват електронно, да е и правно издържано. Има си законодателство в БГ и ЕС по темата - Регламент 910/2014 на ЕС, пряко приложим в БГ и в момента и там си е описано как се прави. Въпрос на желание и малко средства. Докато не го направят до края риска според мен си е сериозен.

Затова си беше нормално в началото да се допускат и 2-та начина с приоритет на хартията (те така и казаха), а от догодина да се избира само единия, като огладят ръбовете и коригират проблемите.

Отпадането на заявления на хартия, според мен няма да се случи. Няма го и в "белите страни". Мисля, че още много еволюция трябва да извървим за такава отмяна.
 Peace

# 1 501
  • София
Отпадането на заявления на хартия, според мен няма да се случи. Няма го и в "белите страни". Мисля, че още много еволюция трябва да извървим за такава отмяна.
 Peace
То че няма - няма, ама като пускат електронно е нормално в началото да приемат и 2-та начина, а като го изтестват и се докаже, че е ОК електронното да го пуснат без хартията.

# 1 502
Първо бизнесът трябва да махне хартиите (за пример Дания, мисля че от 2005 нямат хартиени фактури) и после държавата.
Ще се жертваме за благото на прогреса  и в помощ на ограничения бюджет на МОН.
Ще подаваме онлайн!
След като подаването не е законно , ще решаваме спора(ако се наложи) без да спазваме закона.
Петък вечер е , Наздраве !

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 19:08 от 觀察者

# 1 503
  • Sofia
[bт: Spate , Жълто цвете, мама вили][/b], как ще формират бала в НГДЕК, някой от вас знае ли?
Аз очаквах резултатът да е в точки, тъй като теста до миналата година се е оценявал с точки, а после се е трансформирал в оценки по шестобалната. Сега само оценки по шестобалната има публикувани, резултатите по БЕЛ са в точки. Защото резултатът от БЕЛ в точки + резултата по история по шестобалната не ми се вижда адекватно формиран бал.
Нямам представа и аз за същото се зачудих...Махнали са класирането от миналата година, където имаше всички резултати, които бяха в оценки. По спомени от оценките на класираните се ориентирам какви са шансовете ни - обръщам всичко в оценки, а не в точки.

# 1 504
  • София
В гнездата имат ли формуляри за попълване или предварително трябва да се попълни и да се носи?

# 1 505
Имам един въпрос пак за заявленията:

Като отида и подам хартиеното, после (очевидно) то ще бъде качено служебно в системата за класиране...

Дали ще може он-лайн в профила на детето да си виждаме това, каченото? ... както сега виждаме точки и оценки? ... newsm78 Ако може, така ще може да изконтролираме какво и как са го качили, и при несъответствия да се оплакваме...(на еврейския поп ...  Joy), е поне да виждаме,....
 newsm78

# 1 506
agitak, това си мислех и аз.
И след онлайн подаване - да се вижда в системата подаденото заявление - някъде в менютата.

# 1 507
  • I want it all and I want it now.
Когато подаваш хартиеното на бюрото има двама учители,който го проверяват пред теб.Ти го разписваш пред тях.След това се местиш на др.бюро пак проверяват , разписваш се и там в една тетрадка и ти дават номер. Няма как да се обърка подредбата. Дано по някакъв начин да съм внесла поне някаква яснота.

# 1 508
  • гр. София
     Здравейте,
благодаря на всички отзовали се!
     Uprising, благодаря за окуражителните и мили думи, и аз така си обяснявам резултата на детето, неподходяща подготовка - решавахме на уроците значително по-сложни задачи (но не наблегнаха точно на тези от изпита) заради което според мен се пренави, и оттам стреса си каза думата. Освен това тя твърди, че задачите са били много лесни по начин, който ме кара да мисля, че ги е подценила за което. Прегледах линка - ако предположенията се верни, варианти имаме  Simple Smile
     В никакъв случай не подценявам знанията на дечицата, с резултат по-добър от нашия, и не се дразня от по-големият брой отлични оценки тази година, просто не съм такъв човек  Simple Smile но зле подготвени деца за седмица да израснат по математика, пък колкото и лесни да са задачите...мен ме съмнява доста, но не вярвам да са много като тях. Така или иначе поздравления за всички!
     Благодаря на galimar и змия за съвета, няма да режем от опциите, дори невъзможните, независимо от всичко ще ги наредим по желание, и ще се надяваме да имаме късмет Praynig в тази връзка се чудех, ако ни приемат на първо класиране някъде, но искаме да пробваме да мръднем напред, освен заявление за второ класиране, не трябва ли и да потвърдим в приелото ни училище, за да ни пазят мястото, или това се уточнява в гореспоменатото заявление?
     По повод на НПМГ, змия, може ли да Ви помоля да споделите дали сте доволни от нивото на обучението и средата в училището  Simple Smile

# 1 509
В гнездата имат ли формуляри за попълване или предварително трябва да се попълни и да се носи?

Трябва да има и там.  Peace
А РУО в Русе ще ги раздават само на място.  Wink
Teri, не се ли запише там, където е приета на първо класиране, си губи мястото. Или се записва или рискува с второто класиране. Няма опция да й го пазят.

# 1 510
  • Пловдив
Не знам кога са давали номера, преди 2 години нищо не даваха.
В гнездата има заявления, но е по- удобно да си го попълниш вкъщи. Пък и ще минеш по- бързо, т.е. няма да се бавиш там.
За това какво ще се вижда в профила, не може нищо да се каже, понеже тази година за първи път има електронна система.

# 1 511
Имам един въпрос пак за заявленията:

Като отида и подам хартиеното, после (очевидно) то ще бъде качено служебно в системата за класиране...

Дали ще може он-лайн в профила на детето да си виждаме това, каченото? ... както сега виждаме точки и оценки? ... newsm78 Ако може, така ще може да изконтролираме какво и как са го качили, и при несъответствия да се оплакваме...(на еврейския поп ...  Joy), е поне да виждаме,....
 newsm78
А, значи и нямате доверие на онлайн системата, ама искате да проверявате в нея?  Joy Подавате си на хартия, както беше до миналата година и си чакате чинно първото класиране пак в тази същата тъй недолюбвана система.

# 1 512
  • гр. София
Когато подаваш хартиеното на бюрото има двама учители,който го проверяват пред теб.Ти го разписваш пред тях.След това се местиш на др.бюро пак проверяват , разписваш се и там в една тетрадка и ти дават номер. Няма как да се обърка подредбата. Дано по някакъв начин да съм внесла поне някаква яснота.

аз се притеснявам повече кой ще го въвежда, те нека си ги проверяват надлежно...и все пак ще подам на хартия, всички нововъведения и неизпитани методи в тази държава ме плашат, представям си блокажи на системата...като при въвеждането на онлайн записване в детска градина или първи клас - не бях лично засегната, но голям шум се вдигна Simple Smile

# 1 513
  • I want it all and I want it now.
Миналата година и преди това получих лист с печат на училищното гнездо с пореден номер на заявлението. Peace 

# 1 514
Нашият си знае вече и годишните оценки.
Остава му дадат бележката с резултатите от НВО и свидетелството.
Ще си наредим паралелките от най-желана към най-малко желана и ще видим на 27,06, за къде му е стигнал балът.
Teri, сигурно към всяко РУО ще има точно определени служители, които ще са ангажирани с класирането и качването му в системата.
Винаги го има човешкия фактор и грешки, не се вкарвай в излишни филми.  

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 20:28 от Чиби

Общи условия

Активация на акаунт