А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 876
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 390
  • В морето
Къде мога да видя скала за приравняване на точките от НВО по Чужд език към оценки?
Но не тази към 35 , а към 100 точки.

Нашата учителка им е казала точките х 6 / 35 и се получава оценката, която им е написала.

# 391
Така се приравнява към шестобалната система, не към 100

# 392
Къде мога да видя скала за приравняване на точките от НВО по Чужд език към оценки?
Но не тази към 35 , а към 100 точки.

Нашата учителка им е казала точките х 6 / 35 и се получава оценката, която им е написала.

по скоро :точките*100/35

# 393
  • Varna
Добро утро!Да ви кажа с притеснение чакам тази статистика.Снощи видях изнесени списъци с резултати от 4 училища.В нашето училище са много високи резултатите.Само в нашият клас има поне 6 резултата над 90т.

# 394
  • Бг-мама
Добро утро!Да ви кажа с притеснение чакам тази статистика.Снощи видях изнесени списъци с резултати от 4 училища.В нашето училище са много високи резултатите.Само в нашият клас има поне 6 резултата над 90т.
М да, има нещо такова. След първата еуфория от резултатите на Георги все си мислех ,че ще стои доста по-напред в класацията. Очертава се голяма борба и високи балове.
Надявам се днес да пуснат обобщена статистика за Пловдив , че това което пуснаха си е чиста гавра и замазване на очи на родителите. Ще помоля всички които четат в темата и от балкона  да дадат едно рамо и да звъннат един телефон в РУО Пловдив за да изискаме общата статистика и тази по пол също.
Телефона е 032628980.
Подкрепете ни момичета , трябва да им запалим телефона за да ни обърнат внимание. Да покажем оше веднъж силата на бг мама. Praynig Hug

# 395
Благодаря на всички.  bouquet

# 396
Въпросът е: какви варианти имаме, ако неправилно са приложени критериите и това бъде установено при прегледа, т.к.не  позволяват нито да се снима работата, нито да си водиш записки, как доказваш некоректното оценяване( хипотетично)? newsm78

А според мен няма вариант да са неправилно приложени критериите, защото тогава ще се получат разлики в оценките на двамата проверители и ще се открие грешката или ще иде на арбитраж.
Добро утро! Една проверяваща беше написала в миналата тема, че когато има разминаване, се срещат двамата оценяващи и обсъждат разликата. Това означава, че винаги може да се стигне и до някакво решение да се вземат повече точки отколкото трябва на детето. Не говоря за моя или този на останалите майки, а конкретно изказвам мнение. Всичко може да се случи. А колкото до преразказа, съм съгласна със Светкавицата. Проверяващите са длъжни да оценяват по тях, затова е предсказуемо поне до някаква степен. А щом децата си казват, че са си проверили и знаят, че нямат грешки, значи сигурно е така. Нищо, малко остана - днес ще разберем истината.

# 397
Да, когато има по-голяма разлика в точките на двамата проверяващи , работата се дава на арбитър и неговите точки са окончателни.
Работи оцененени с .., 730 или .., 570 да речем вероятно са гледани от арбитър.
Не съм проверяващ, а само съм приблизително наясно как процедират в такива случаи.

# 398
  • Бг-мама
Чиби , днес имаш ли рожденник?
Да е жив и здрав и много успешен. (дано не греша  Laughing)

# 399
Да, когато има по-голяма разлика в точките на двамата проверяващи , работата се дава на арбитър и неговите точки са окончателни.
Работи оцененени с .., 730 или .., 570 да речем вероятно са гледани от арбитър.
Не съм проверяващ, а само съм приблизително наясно как процедират в такива случаи.
Мисля, че Ганис беше писала, че двамата проверяващи се събират и обсъждат точките, които са присъдили. По нейните думи, ако не се разберат все пак, чак тогава се дава на арбитър.

# 400
Чиби , днес имаш ли рожденник?
Да е жив и здрав и много успешен. (дано не греша  Laughing)

Имам, имам.  Wink
Много благодаря, че се сети .  Heart Eyes
Подаръкът от нас му дадохме сутринта.
Взе огромна бонбониера, за да черпи съучениците си.
Малко по-късно ще прибера тортата. Ще направя специален обяд.
Празнуването ще е по-нататък, в почивен ден и да мине последно лудницата около оформянето на оценки тази седмица.  Laughing

Мисля, че Ганис беше писала, че двамата проверяващи се събират и обсъждат точките, които са присъдили. По нейните думи, ако не се разберат все пак, чак тогава се дава на арбитър.
Peace

# 401
Въпросът е: какви варианти имаме, ако неправилно са приложени критериите и това бъде установено при прегледа, т.к.не  позволяват нито да се снима работата, нито да си водиш записки, как доказваш некоректното оценяване( хипотетично)? newsm78
А според мен няма вариант да са неправилно приложени критериите, защото тогава ще се получат разлики в оценките на двамата проверители и ще се открие грешката или ще иде на арбитраж.
Добро утро! Една проверяваща беше написала в миналата тема, че когато има разминаване, се срещат двамата оценяващи и обсъждат разликата. Това означава, че винаги може да се стигне и до някакво решение да се вземат повече точки отколкото трябва на детето. Не говоря за моя или този на останалите майки, а конкретно изказвам мнение. ...
Единственото което може да се случи (реалистично говорим), като си гледате работата е, ако не са пренесени правилно точките от работата - неправилно сумирани или сумата неправилно пренесена или просто работата да не е ваша (неправилно засекретена/разсекретена)... За такова нещо корекция може да се очаква, за всичко друго, просто не виждам вариант (двама проверяващи + арбитър при нужда... и да оцени нарочно некоректно точно Вашето дете!)
Има арбитри, които при разминавания в точките проверяват независимо... Нали не си представяте седянка - сядат и си коментират "Я тоя да го резнем, щото нещо не ми харесва, ама двамата заедно, да не излязат разлики между нас...!"

За самооценката на преразказа: Моя младеж още първия ден каза - очаквай между 15 и 30 точки  newsm78 Преразказал съм всичко в правилното време без правописни грешки, но... в разказа момчетата са много, може и да съм объркал кой какво е направил или само си е помислил, т.е. Маляка няма как да му знае мислите... пък видял/невидял, чул/нечул... много факти в този разказ.
И аз си вярвам на детето, реалист си е, надяваше се на 90т, но ми каза, че ще има 82 +-3т ("С всичкото рязане на точки на преразказ и теза, толкова маме!") Е, точно толкова са си!

# 402
Честит празник на набора!  bouquet
Да е жив и здрав, много успешен и засмян, докато расте, та и след това!  Hug

# 403
arnn, благодаря.  Hug
Нашето РУО кога ще благоволят да качат статистика?  Twisted Evil
Моят занел само приятелите си колко точки имали на НВО. И правилно, какво го вълнуват другите. Майка му да му мисли.  Joy

# 404
  • София
С цел да налея още масло в огъня НВО по БЕЛ ще се изкажа и аз, провокирана от обаждането на моето дете преди малко.
И при нас има разминаване с очакваните точки (-1 за оттенък, -1 за тезата и -1 от преразказа). Причината за -1 на тезата и преразказа е, че детето ми прави винаги отлични тези и преразказа. На тезите в училище, където ги оценяват много строго, има обикновено по 6 т. и рядко 5. Наистина не е падала по ниско. На преразказите също - обикновено по -1, много рядко -2 т.
Днес са им казали разбивката на точките - преразказ 35 т., теза - 6т. Това означава, че всички липсващи точки са от тестовата част, което вече на мен ми е много странно. Детето помнеше всеки отговор, защото беше много притеснена как ще се справи.

Днес смятам да ходим и да гледаме работата, за да видим кои отговори не са и зачели и надявам се да разберем защо.
В тази връзка може ли някой да каже когато работа отива на арбитраж как точно се формират финалните точки - средно аритметично или?

Чиби, Да ти е жив и здрав рожденика. Да му се сбъднат мечтите.

Общи условия

Активация на акаунт