А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 244 070
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Здравейте! Дали знаете линкове към баловете за прием за 2016 г. Искам да видим къде ще имаме евентуални шансове...

Първо за кой град става въпрос.
Второ - без статистика от тази година е сравнително трудно да се предвиди докъде ще стигне балът.

# 91
Здравейте,
бихте ли коментирали статистиката на РУО-Ямбол.
http://www.ruobg.com/news

Не мога да разбера нищо.Не съм от там, но може би и за другите градове ще е в този вид.

# 92
  • София
И аз да се запиша - нищо не са им казвали за срок за оформяне. Математичката щяла да я наблюдава тази седмица как работи и да реши колко ще й пише, снощи до късно прави презентации по география и физика. Да се свършва вече, че ни  дойде до.....

# 93
  • София
Agitak, от приказки и пресконференции до влизане в сила на нормативен акт има доста съществена разлика. Вие за 5 дни  ли се подготвихте на необходимото за добър резултат ниво? И всички тези промени и с учебните програми и с новото балообразуване, без да бъде отложено влизането в сила за следващата година, считам че се действаше непрофесионално от страна на МОН.

# 94
Здравейте,
бихте ли коментирали статистиката на РУО-Ямбол.
http://www.ruobg.com/news

Не мога да разбера нищо.Не съм от там, но може би и за другите градове ще е в този вид.

Нищо не ми става ясно от тази таблица...

# 95
  • гр. София
Амбърче,  bouquet bouquet благодаря ти за новата ни тема!
Запис и от мен  Rolling Eyes
При нас - очаквахме по-високи резултати - по МАТ и особено по БЕЛ, където и на трите ПИ от школата се справи убедително, преразказите й бяха с 32, 33 и 35 точки  cry...
Но и ние като kat33, Crombelina, gushi-bushi, arnn и Bona fides ще отидем и подробно ще разгледаме работите.

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 11:37 от Mama Mimi

# 96
  • София
Аз я разбрах таблицата, но няма инэормация за бел+мат, няма разделение за момчета и момичета, натрупването трябва да си го смята човек сам
...

# 97
За Русе - разглеждане на работите от НВО  по БЕЛ и МАТ:

от 5 до 9 юни 2017 г. в РУО – Русе, ет. Х
10:00 ч. – 12:30 ч. | 14:00 ч. – 16:30 ч.

# 98
Agitak, от приказки и пресконференции до влизане в сила на нормативен акт има доста съществена разлика. Вие за 5 дни  ли се подготвихте на необходимото за добър резултат ниво? И всички тези промени и с учебните програми и с новото балообразуване, без да бъде отложено влизането в сила за следващата година, считам че се действаше непрофесионално от страна на МОН.

Нямам намерение да споря между "взето решение" и "влязла в сила" Според мен става дума за категорично различни действия!
Въпросът касае навременното информиране на обществеността! И тя е била факт! Децата с афинитет към природни науки не се готвят само и преднамерено за олимпиади - те сами се занимават с тези науки. И явяването на олимпиада в полза на балообразуването е въпрос просто на явяване,  за да покажат знанията си и последните да им послужат за кандидатстването.
За тези дето за 2 седмици (заради новината) изведнъж "проявяват" интерес към тези науки истината е, че просто решават да се пробват. И, разбира се - дава им се това право...

Дописвам:

Смятам, че дете, което е прочело или изобщо научило за публикацият на МОН, но е решило да не ходи на олимпиада, защото "още не е излязъл нормативният документ", и при всеизвестните гафове и недоглеждания от страна на МОН - не желае НАИСТИНА да го приемат в природна паралелка.

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 12:01 от agitak

# 99
  • София
mst, Жълто цвете - благодаря. Май все пак ще накарам щерката да подреди няколко желания и ще подадем заявление.

mst - дори и не мога да си помисля, че няма да го вземат обратно в СМГ. Много ще се радвам, ако споделиш повече за обучението на баткото в САЩ, на лични Simple Smile

Не разбирам защо е този спор за точките от Олимпиадите - нали се преобразуват. Няма как дете с по-малко точки да измести такова с повече, при равни други оценки. А тежестта на Олимпиадата няма как да бъде съпоставена с НВО по Математика, чисто и просто защото второто се удвоява. И ако максимум точките от Олимпиадата не са 100, а 85 - какъв е проблема. ПО моята логика тогава мах. бал няма как да е 500, а ще е 485. Може и аз да не разбирам, но наистина не виждам проблем тук.
А относно равнопоставеността, Общинския кръг все пак е на училищно ниво и ако едно дете съвестно и с постоянство си е учило уроците, не трябва да има проблем с класиране на Областен кръг.

# 100
  • гр. София
Още новини:
http://vnews.bg/news/142419

# 101
За Русе - разглеждане на работите от НВО  по БЕЛ и МАТ:

от 5 до 9 юни 2017 г. в РУО – Русе, ет. Х
10:00 ч. – 12:30 ч. | 14:00 ч. – 16:30 ч.

Да не се преработят нещо  Joy

Аз не знам дали ще успеем да видим работите, първо ме е страх да не се ядосам още повече, а второ - мястото ни е далеч, таткото на работа и ще е леко сложно с бебешката количка в градския транспорт. Но може и да си направим една екскурзийка Simple Smile

Аз вече приех резултатите, те все пак не са толкова лоши, просто не стигат за немските, а той уж само това искаше. Еми ще трябва да поиска и нещо друго...

Понеже нямаме познати деца с прясна информация - моля споделете нещо за следващите по бал езикови гимназии - английската, испанската, някакви отзиви скорошни, примери, предпочитания?? Благодаря предварително!

# 102
  • България, София
Привет момичета  Hug

Амбър, благодаря за новата тема  bouquet Hug

Ваче, успех на Саша по физика днес и поздравления за успешните театрални изяви  Hug

Моята девойка днес по история ще ходи госпожата да я изпитва по история в часа за консултации, че мин.седмица времето не стигнало.

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 12:54 от velina_v

# 103
Защо няма разделение на точките от двата модула, както беше преди години /можеше да се види какво е направило детето на първи и втори модул поотделно, без да се ходи и да се гледат работите/

# 104
  • Варна

Дени иска най-много  МГ ,а пета езикова ,първа и четвърта са след това.Аз клоня към пета с англ.изек или четръвта с испански , но каквото той иска това ще пишем.

Ние сме абсолютно идентичния случай. Laughing Моя е фиксиран в МГ, ще пише всички възможни паралелки там, всичко друго му е компронис Crazy, но точно така сме ги подредили.

П.П, А всъщност има разлика поредността ни е -  първа, четвърта, пета гимназия

Общи условия

Активация на акаунт