А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 244 087
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 75
  • Burgas
И аз това се питам? Ние очаквахме поне 64-67 т. по математика, според нейните изчисления, а има 55. Направо сме в шок..За Немска гимназия в Бургас едва ли ще ни стигнат точките, но дано поне влезе в Търговска, където силно я влече.
В сайта на руо Бургас пише къде може да се проверят писмените работи и отдолу пише, че резултатите са окончателни..... е тогава за какво ще ги проверяваме? За търговска май се утроява оценката по Математика?

# 76
  • София
А родител може ли да види изпитната работа на детето си, без самото дете да присъства?

# 77
  • София
Росита, права си, това което ти говорят е фантасмагория.
Няма такова нещо.
Преди години дете на позната се отказа от АК както си беше отличник. Не са го гонили и за дисциплина. Просто каза - Не ми харесва. Нито в Първа английска го взеха, нито във Втора. Просто паралелките като са запълнени според норматива, няма как да вземат когото и да било.
Е, сега, ако баща й е министър, може и да я вземат. Но при нормални обстоятелства няма шанс.

# 78
Росита, на въпроса с правото за СМГ.
Не знам това някъде да е разписано като процедура. Чела съм подобни твърдения някъде из темата за АК, но силно се съмнявам.
Нашият батко беше ученик на СМГ до 10 клас и се отписа, като замина за САЩ. И сега няма гаранция, че ще го запишат пак там, за да си завърши 12 клас - няма текст в закона, който да "изчиства" процедурата.  Нищо че е бил техен ученик няколко години.
Та, според мен, излиза, че има доста казуси, които не са обхванати изчерпателно в закона.
Нищо не пречи да подадете документи.
ЧРД на патерици.

# 79
Някой запознат ли е с паралелките в 91 НЕГ. Колко от тях са немски с английски и колко немски с руски  или друг втори език?
Като гледам високите резултати вече се съмнявам, че ще ни приемат там, но за всеки случай да си ги подредим в желанията. Девойката ми е с БЕЛ-86  и МАТ-92.5.

Паралелките са 7, но едва след като детето влезе там, му дават да попълни формуляр за предпочитн втори език -руски или английски. На базата на това сформират броя на паралелките.
Колкото до точките на девойката...резултатът и е супер висок, така че обезателно си напишете немската. Peace
И още...високите резултати не са стотици, както забелязваш. А и не всички мами, които пишат тук са от София, така че смело напред! bouquet

# 80
  • Варна
И аз да се запиша. Синът ми е с 88,75 по математика и 70 по БЕЛ. Много ниска оценка по БЕЛ. Той си мислеше , че ще има около 80 точки. Но сега се протеснява за годишната оценка по БЕЛ. Учи в Славейков  Варна и там се правят на много интересни. Днес уж ще говори с госпожата , ако трябва да го изпита. Преди три години сестра ми ходи да се моли за племенника ми, ама аз нещо не мога да се пречупя.
Но другият проблем . Синът ми е с дислексия. Има проблем с разказвателните предмети, трудно се изказва, езиците са му трудни. И е решил, че ще ходи в Първа езикова. Немски може би няма да го приемат, тогава английски. Сестра му е завършила немски и знам какъв тормоз е . Но той иска там. Говорихме, но той си знае своето. Голямото предимство на Първа ЕГ е, че живеем наблизо, а за математическата например няма транспорт.
Определено има математическо мислене, аз се занимавах с него по математика, но много се влияе от дацата в училище. Повечето искат в Първа , а много малко в МГ. А аз не смятам, че това е подходящото училище за него. До 6 клас съм учила с него по разказвателните предмети. Оплаках се.

# 81
  • Varna
И аз да се запиша. Синът ми е с 88,75 по математика и 70 по БЕЛ. Много ниска оценка по БЕЛ. Той си мислеше , че ще има около 80 точки. Но сега се протеснява за годишната оценка по БЕЛ. Учи в Славейков  Варна и там се правят на много интересни. Днес уж ще говори с госпожата , ако трябва да го изпита. Преди три години сестра ми ходи да се моли за племенника ми, ама аз нещо не мога да се пречупя.
Но другият проблем . Синът ми е с дислексия. Има проблем с разказвателните предмети, трудно се изказва, езиците са му трудни. И е решил, че ще ходи в Първа езикова. Немски може би няма да го приемат, тогава английски. Сестра му е завършила немски и знам какъв тормоз е . Но той иска там. Говорихме, но той си знае своето. Голямото предимство на Първа ЕГ е, че живеем наблизо, а за математическата например няма транспорт.
Определено има математическо мислене, аз се занимавах с него по математика, но много се влияе от дацата в училище. Повечето искат в Първа , а много малко в МГ. А аз не смятам, че това е подходящото училище за него. До 6 клас съм учила с него по разказвателните предмети. Оплаках се.
И ние сме в Славейков.Момче с 86 по мат и 83 БЕЛ.
Определено сте за МГ
И нашият батко завърши Първа езикова с немски, и макар че взе немска диплома съм разочарована от обучението там.

# 82
  • гр.Варна
Фани Първа езикова е силна гимназия.Дъщеря ми завърши тази година там с немски език.Добра среда и обкръжение което дърпа напред и нагоре.Поне в нейния випуск беше така.
Дени иска най-много  МГ ,а пета езикова ,първа и четвърта са след това.Аз клоня към пета с англ.изек или четръвта с испански , но каквото той иска това ще пишем.

# 83
Понеже на няколко пъти се изписа (в предходната тема), че решението за участие на олимпиадите по природни науки в балообразуването било взето след Общинските кръгове (без значение по коя наука), ето ви два линка от изворите:

МОН (Публикация от 10.01.2017 г.):
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:MHZgiDdV728 … ct=clnk&gl=bg

Природни науки (Препубликувано от МОН на същата дата - 10.01.2017 г.)
http://www.prirodninauki.bg/archives/7771

Ето и датите на Общинските кръгове:

Астрономия:       16.01.2017 г.
Химия и ООС:    22.01.2017 г.
Физика:             22.01.2017 г.
География:         22.01.2017 г.
Биология и ЗО:   29.01.2017 г.

Ако някой не е отишъл на Общински кръг, проблемът не е нито в закъсняло решение, нито в закъсняло оповестяване!

Peace

# 84
  • Sofia
Скрит текст:
Някой запознат ли е с паралелките в 91 НЕГ. Колко от тях са немски с английски и колко немски с руски  или друг втори език?
Като гледам високите резултати вече се съмнявам, че ще ни приемат там, но за всеки случай да си ги подредим в желанията. Девойката ми е с БЕЛ-86  и МАТ-92.5.

Паралелките са 7, но едва след като детето влезе там, му дават да попълни формуляр за предпочитн втори език -руски или английски. На базата на това сформират броя на паралелките.
Колкото до точките на девойката...резултатът и е супер висок, така че обезателно си напишете немската. Peace
И още...високите резултати не са стотици, както забелязваш. А и не всички мами, които пишат тук са от София, така че смело напред! bouquet
Благодаря ти! bouquet Дано да е така! С нетърпение чакам статистиката.

# 85
Момичета къде да видя училищата-гнезда за тази година в София?

# 86
Понеже на няколко пъти се изписа (в предходната тема), че решението за участие на олимпиадите по природни науки в балообразуването било взето след Общинските кръгове (без значение по коя наука), ето ви два линка от изворите...
Хайде сега да видиш кога е влязла в сила наредбата. Защото обещанието е нещо различно от действащ нормативен акт.

# 87
  • Варна
Prolet и как да го накарам? Дъщеря ми не научи немски в Първа. Ходи на курсове в Гьоте и един езиков семестър в Германия. Защо беше този целият тормоз? Сега е пети семестър студентка във Франкфурт и се справя страхотно. Но малкият  си знае своето. Просто той няма потенциал за там. Иначе не е мързелив, просто не му се получава, заради дислексията.

# 88
Здравейте! Дали знаете линкове към баловете за прием за 2016 г. Искам да видим къде ще имаме евентуални шансове...

# 89
. Повечето искат в Първа , а много малко в МГ. А аз не смятам, че това е подходящото училище за него. До 6 клас съм учила с него по разказвателните предмети. Оплаках се.

Това ми е много странно, нали Славейков е с математическа насоченост и домакин на състезания, на които ходят повечето деца.

Но важно е какво иска детето, мисля че и в Първа ЕГ има паралелки с профилиращ предмет математика, макар и като трети, доколкото помня. познати деца от Първа ЕГ кандидатстваха с математика след 12 клас и успяха.

Общи условия

Активация на акаунт