А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 848
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 495
  • София
За София съученичка на дъщеря ми от СМГ каза, че има деца със 100 по математика и български от тяхното училище. Дали е вярно или само се хвалят ще се види. Тя е със 100 по математика и 98 по български.

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 11:24 от Uprising

# 496
  • нейде там, където ....
Аз снощи си играх за Пловдив.
Ако смятаме 22 т. за 3,00, както някой подхвърли вчера, около 25 % са за чиста двойка и по двата предмета. Иначе средният брой точки са ги дали на пресконференция в РУО вчера.

Xy6aBTaTKo, тя статистиката трябва да е еднакво удобна и за тези, които се борят за НПМГ, и за тези, които се борят за 1АЕГ.  Peace
Ако ти се утроява математиката, ти е много по-важно къде си по Мат, а не къде си сумарно. Ако се удвояват двете, най-важна ти е сумата, а не отделния предмет... Но за сметките за НПМГ за нематематическите дисциплини май и двете си трябват (2хМат +БЕЛ)... А в НПМГ има квоти (поне доколкото си спомням) и трябва разбивката - младежи, девойки.

НПМГ няма квоти.

# 497
Sause baus!
Опашки казваш, а ред има ли, влизат ли по-няколко, бързо ли става?
Това в 22 или 18 у-ще?
Даваните от проверител точки за всяка задача на отделен лист  ли се виждат т.е би трябвало да има 2 листа с оценките от двамата проверители?
ИЛИ просто има един лист с дадените точки на всяка задача  и предполагам табличка с точки по  критериите за преразказ2

# 498
Да, и имаш ли право все пак да гледаш работата, колкото време ти трябва или има някакви ограничения?

# 499
  • Варненска клюкарка
А аз за Варна не виждам нито статистиката по математика нито по БЕЛ, може ли някой да постне специално тях bouquet
http://ruo-varna.bg/images/files/2017/stat-vii-klas.xlsx

Само, че има грешка: записали са, че за Математика са се явили 3662 ученика, а сумата на броя ученици в табличката по-долу е 3653.....
Аз така и не мога да ги видя, разцъквам линка
"Статистика за успеваемост от изпити по български език и литература и математика 02.06.2017 г."  
но не ми се отваря нито една таблица, или ми изписва да опитам по-късно.

# 500
Някой вече ходи ли да гледа работата на детето си? Има ли опашки? Всички в една ли зала гледат работи и т.н.?

Интересува ме колко време се дава за да си разгледаш детайлно работата, някой стои ли ти на главата?
Може ли да си вкараш твой лист с ключа за оценяване с верните отговори на детето, които то ти е дало, че има, за да сравняваш?

Има опашки от  чакащи деца и родители.
При преглед а работата преподавател стои до вас и разяснява доколкото може.Не може да се вкара лист с отговори. Mr. Green
Е как така? Как се очаква да проверим дали правилно са поправени нещата? Калкулатор поне може ли да се внесе?

Не се очаква да проверим , а да се информираме Mr. Green
Дали бързо става-зависи от това всеки колко време стои и се запонава с работата.Все пак в залата ,където се гледат работите не могат едновременно да влезнат сто човека.
Няма точки само отметки с червено и зелено.

# 501
Някой вече ходи ли да гледа работата на детето си? Има ли опашки? Всички в една ли зала гледат работи и т.н.?

Интересува ме колко време се дава за да си разгледаш детайлно работата, някой стои ли ти на главата?
Може ли да си вкараш твой лист с ключа за оценяване с верните отговори на детето, които то ти е дало, че има, за да сравняваш?

Има опашки от  чакащи деца и родители.
При преглед а работата преподавател стои до вас и разяснява доколкото може.Не може да се вкара лист с отговори. Mr. Green
Е как така? Как се очаква да проверим дали правилно са поправени нещата? Калкулатор поне може ли да се внесе?

Не се очаква да проверим , а да се информираме Mr. Green
Е, както стана ясно много пъти вече, има много родители, които виждат някакво разминаване и се съмняват в грешки при изчисляването или нанасянето на точките. Как се очаква да се "информираме" дали всичко е точно?

# 502
Поредната безполезна статистика. #Cussing out

РУО-Стара Загора:
http://www.ruobg.com/news/read/id/378

# 503
  • В морето
Може ли един въпрос към по-знаещите: В план-приема в табл. е отбелязано " Балообразуващи предмети от свидетелството за основно образование...", това означава ли, че свидетелството е от 5-6-7 клас и ще се вземе сборната оценка от годините по съответния предмет, а не само от 7-ми клас?
Ако сте отговорили вече, не го намерих, извинявам се!

# 504
Може ли един въпрос към по-знаещите: В план-приема в табл. е отбелязано " Балообразуващи предмети от свидетелството за основно образование...", това означава ли, че свидетелството е от 5-6-7 клас и ще се вземе сборната оценка от годините по съответния предмет, а не само от 7-ми клас?
Да, но това влиза в сила от следващата година. При нас си е оценката само от 7. клас. Simple Smile

# 505
Наистина е много безмислена подредена по този начин.

# 506
  • Пловдив

Тази година не.
Влиза в сила евентуално за сегашните петокласници.  Peace

# 507
За София съученичка на дъщеря ми от СМГ каза, че има деца със 100 по математика и български от тяхното училище. Дали е вярно или само се хвалят ще се види. Тя е със 100 по математика и 98 по български.

И аз живо се интересувам на тази тема, но поне по информацията ми до момента по БЕЛ  , има само едно дете с 98 БЕЛ и около 10-15 в интервала 90-95.
Има много 100 т. по математика , може би около 20 .
Има деца състезатели по математика, които са с под 90 точки по БЕЛ ( и 100 по МАТ разбира се).
Утоичнение: информацията ми е косвена , от дете 7 клас в СМГ до снощи.

# 508
  • В морето

Тази година не.
Влиза в сила евентуално за сегашните петокласници.  Peace

Д, само че заповедта е от тази година за Варна:   http://ruo-varna.bg/images/files/2017/dpp-mon-31032017782.pdf

# 509
...
Утоичнение: информацията ми е косвена , от дете 7 клас в СМГ до снощи.
Информацията между децата в повечето случаи е принудено заблуждаваща.

Общи условия

Активация на акаунт