А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 749
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 645
Тъй, тъй - по БЕЛ на въпроса за сказуемите Отговор Три се брои за грешен, трябвало да е с малка буква. Щерката е ходила със съученици, но не е влязла.
Вече твърдо реших да отидем утре.
Това истина ли е, или да не вярвам на "ушите си"???

Ами детето няма да ме лъже. На неин съученик не е зачетен този отговор и обяснението е било, че не е правилно да се пише с главна буква. Ако е с главна буква трябвало да е цяло изречение.

За съжаление е истина. Бях в 22 днес и ми обясниха на място. Баба Илиица в таблицата също се зачита за грешен отговор, ако "Баба" е с главна буква. Изроди.
как ще се възпитава любов към литературата с такива изисквания за изпит? Май вече е време да дойдат журналистите.

# 646
"Калугера отец Евтимий" дали е грешен? За изречение ли се счита? Нали с теста се иска да разберат дали знаят кой е героя, а не една буквичка! На оценяването тази година му се казва буквоядщина!
Няма да ходя да гледам работата, че само ще се изнерви детето, не заслужава това!

При нормално направен тест за оценка на знания и достатъчен брой участници (смятам, че 9000 са статистически достатъчно!) разпределението е "гаусова камбана" (някой беше писал назад), а да ми каже някой това по математика на какво точно прилича... #Crazy  newsm78 Направих си труда и за Варна, Пловдив, Бургас и Благоевград... Същото!

# 647
  • Пловдив
Зечова, с втората паралелка СП смятам, че момчето има шансове за първото си желание. Иначе за МАТ с АЕ няма да има никакъв проблем. Той е с много хубав резултата по МАТ, а от онези 26 х 100 т. не всички се ориентират към СП.  Peace

# 648
...
А да ми кажете колко на брой общо деца са се явили, за да съпоставя с миналата година? - не разполагаме с такава информация.
На заден фон се чува друг глас, който крещи: "Бе, кой се обажда, беееее!'
На този въпрос можете да си отговорите сами от публикуванта статистика - по МАТ - 9181 деца, по БЕЛ - 9210. Няма нужда да задавате въпрос, с чийто отговори вече разполагате.

# 649
vinovna li sam , ние сме на същото положение. Готвеше се денонощно . Такава радост дръпна като си видя резултата. Ама аз хич нямам намерение да му казвам за високите резултати на останалите . Ще почакаме и ще видим. Излишно няма да си тормозя детето. То достатъчно изстрада цяла година. Rolling Eyes

Така е, Зечова, но наистина ме боли сърцето. Правя се пред него на шут, използвам разни приьоми от психотерапията, но...не става! С нвговият резултат брат му влезе в немската преди четири години(а беше година с много висок бал), но сега...дано Господ се смили над децата ни! Не е честно просто...

# 650
Има нещо друго, което на мен лично ми се струва успокоително. Аз не гледам оценките само в горният регистър, а и малко по-надолу (нашето желание е 73то, където при миналогодишния бал оценката ни би била достатъчна). И там нещата стоят по друг начин. По БЕЛ синът ми се класира на доста по-предна позиция, спрямо миналата година - 3684, при 4316 за миналата, при 70 точки и при скалата за преобразуване от 2016.
Искам да кажа, че дори и да има много отлични оценки, това не означава непременно, че общото ниво е по-високо. И това би се отразило само в най-високия регистър - СМГ, 91 НЕГ....Поправете ме, ако греша.
По мат има 93.5 и там статистиката не е в негова полза, обаче. 487мо място при 127 за миналата година.

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 15:27 от Анонимен

# 651
  • София
На телефон 02 9356086 г-жа Габровска професионално ще ни отсвири (опа, обясни) как и защо не може да направят читава статистика....

# 652
Има нещо друго, което на мен лично ми се струва успокоително. Аз не гледам оценките само в горният регистър, а и малко по-надолу (нашето желание е 73то, където миналогодишният бал ни беше достатъчен). И там нещата стоят по друг начин. По БЕЛ синът ми се класира на доста по-предна позиция, спрямо миналата година - 3684, при 4316 за миналата, при 70 точки и при скалата за преобразуване от 2016.
Искам да кажа, че дори и да има много отлични оценки, това не означава непременно, че общото ниво е по-високо. И това би се отразило само в най-високия регистър - СМГ, 91 НЕГ....Поправете ме, ако греша.

Дано да си права! Аз вече тотално се обърках. Ние лично имаме 95 по БЕЛ и 90 по МАТ. Това прави 470 точки. Идея нямам вече дали ще ни стигне за 91НЕГ. Аман вече #Cussing out

# 653
Лесен изпит по МАТ се отразява единствено на приема на МГ.
А иначе когато един изпит/състезание е лесен, то той е лесен за всички....та децата с високи резултати не са толкова ощетени Simple Smile
Предполагам, че няма да има обощена и подробна статистика, така както нямаше за през 2011, кагато имаше нов формат на изпита. Децата са ощетени от това, че са първи по новият вид на прием след 7клас.

# 654
  • Бг-мама
Зечова, с втората паралелка СП смятам, че момчето има шансове за първото си желание. Иначе за МАТ с АЕ няма да има никакъв проблем. Той е с много хубав резултата по МАТ, а от онези 26 х 100 т. не всички се ориентират към СП.  Peace
Дай Боже! Пък като гледам нищо не можем да направим , ще ни се изчака чакането до 27 .06. Опитвам се да поработвам , ама не ми се отдава тези дни. ooooh!

# 655
  • София
В предишни години майки бяха искали и получили подробна статистика по Закона за достъп до обществена информация.

# 656
# 657
Да по този закон си има формуляр, длъжни са в срок от 1 месец да ти върнат отговор.

# 658
  • Sofia
Сега като погледнах, то и децата са с около 1500 повече от миналата година, така че е номрмално от статиистическа глесна точка броят на децата, получили по-високи резултати да са повече. От друга страна обач, бройт на паралелките в "елитните гимназии" е статичен, така че явно тази година конкуренцията ще е значително по-голяма.
Истината е, че трябва да се повиши качеството на образование в т.нар. второ ниво училища, за да се спре истерията на родителите.

# 659
Да по този закон си има формуляр, длъжни са в срок от 1 месец да ти върнат отговор.
да след като е свършило всичко   Crossing Arms
за Варна няма да има обобщена статистика - казали са на съпруга ми .

Общи условия

Активация на акаунт