А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 753
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 630
Има ли възможност да е станала грешка в статистиката?  GrinGrinSobSobMisc Gun

# 631
  • София
Има ли възможност да е станала грешка в статистиката?  GrinGrinSobSobMisc Gun

А дано, ама надали  Joy Joy Joy

# 632
  • София
Аз пък залагам, че високите оценки по мат са повече на момчета. /поне мен това повече ме устройва Wink/
Определено, което мен пък не ме устройва много  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 633
Като не могат да направят нормална статистика, значи не са за там. Да си подават оставките и МОН да назначат нови, които могат да работят с програмите.

# 634
Слизам от балкона първо да благодаря на всички, които споделят тук и мненията им са в помощ на родителите.
Искам да изразя ОГРОМНОТО си разочарование е публикуваната токущо статистика на РУО София - напълно безполезна е.
Явно никъде не е публикувана статистика МАТ + БЕЛ. Как е било в предишни години? Повече време ли е нужно за обработка на данните и да очакваме ли въобще такава?

В предишните години се публикува от РИО София подробна статистика, отделно за математика, отделно за български език и сборна, разбити по полове. От нея можеш да видиш колко деца имат по-висок резултат от твоето - по всеки предмет и като сбор от оценките по двата предмета. Сега това, което се публикува не може да послужи за ориентация, поне да бяха разделени по полове.
Иначе намирам, че резултатите за София са подобни на тези през 2013 та и аз лично именно 2013 ще ползвам за ориентир за минималните балове за гимназиите, като за целта съм балообразувала по стария начин /макар да съм наясно, че не е съвсем точен, но изхождам от презумцията, че всички деца-конкуренти и тогава и сега имат отличен 6 в дипломата по балообразуващите/. На този линк има подробна информация за предходните години http://www.regalia6.com/arhiv.html

# 635
Сега е време да се намесят журналистите. Да видим под техен натиск дали пък все пак , не могат да направят една елементарна таблица.

Според мен няма как да стане.
Софтуерът изглежда централизиран и РУО имат ограничен достъп (лично мнение) до базата данни.
Друг е въпроса , че обикновен ИТ специалист би направил подобна справка за минути.
Но на никой от МОН и РУО  не му е зор.,
Но обявените места за значително по-малко  от реалните класове.
10-15% от бройките ще се приемат септември на 3-то класиране.

# 636
  • Sofia
Колкото и да е условно сравних тазгодишните балове с миналогодишната статистика - сравнението показва, че резултатите по математика са значително по-добри - в смисъл ако миналата година с 52 т. по математика детето е било на 2895-о място, сега е на 3287-о място.
За това за мен надеждата угасна - успех на останалите дечица

# 637
  • у дома
[quote uthor=Зечова link=topic=980494.msg35117313#msg35117313 date=1496749379]
Няма да има общи статистики не се надявайте. Софтуера им бил нов и не позволявал да се направи такова нещо. Това от Пловдив преди малко. Същото са отговорили и в Бургас.
[/quote]
Явно в Монтана са напред с технологиите-още миналата година отказаха обобщена статистика  #2gunfire
Аз поне не помня година с толкова много пълни шестици по математика или както  е за момента 100 точки  Peace

# 638
  • Пловдив
Този умник в МОН, който е правил заданието за новия софтуер, не е ли знаел, че после ще му е нужна разбивка по пол и сборен резултат БЕЛ+МАТ. Ако един не го е знаел, има със сигурност 101, които го знаят. Що за малоумие.
В крайна сметка този, който е написал софтуера, е работил по някакво задание, не си го е изсмукал от пръстите просто ей така.
От друга страна се чудя какво му е толкова трудното тези данни да бъдат обработени със стария софтуер. Това са някакви елементарни сметки.  #Cussing out
Усещам, че тази година отново ще има куп нещастни деца и объркани родители, които не са успели да се ориентират в тазгодишната каша. Дано има кой да им каже да пишат по повече желания, за да не изпаднат от класирането.

# 639
  • София
А според мен всичко това е умишлено. Колкото по малко информация има толкова повече възможност за шикалкавене има.
Няма сега да вадят по училищата резултатите на децата с имена така, че човек не може да направи засечка кое как е оценено. Там дето се гледат работите - аналогично гледаш ама реално не виждаш нищо.
В статистиката са показани някакви данни като точки от които да може да кажат колко умни и учени са децата и колко е високо нивото на обучението у нас, а на практика по никакъв начин това не може да гоползваш за да прецениш къде точно е детето ти.
После с подаването на документи и кандидатстването пак ще има едни балове дето да ги гледаме, но от какви точно точки са образувани и кое как се случва пак ще е мистика. Цялата тая работа уж за защита на личните данни я правят за да може стъкмистиката да върви с пълна сила и да не може да му се хване края кое как е.

# 640
Тъй, тъй - по БЕЛ на въпроса за сказуемите Отговор Три се брои за грешен, трябвало да е с малка буква. Щерката е ходила със съученици, но не е влязла.
Вече твърдо реших да отидем утре.
Това истина ли е, или да не вярвам на "ушите си"???

Ами детето няма да ме лъже. На неин съученик не е зачетен този отговор и обяснението е било, че не е правилно да се пише с главна буква. Ако е с главна буква трябвало да е цяло изречение.

За съжаление е истина. Бях в 22 днес и ми обясниха на място. Баба Илиица в таблицата също се зачита за грешен отговор, ако "Баба" е с главна буква. Изроди.

# 641
Може ли някой да даде координати на отдела в МОН, който се занимава с този въпрос - телефони и ел. поща.

# 642
Галимар, благодаря!
Младежът има страхотни слушалки за подарък от съучениците си.
Те за всеки рожденик събират пари и купуват подарък.
Прекрасен е класът им. Дано да се запази и наесен!

# 643
Този умник в МОН, който е правил заданието за новия софтуер, не е ли знаел, че после ще му е нужна разбивка по пол и сборен резултат БЕЛ+МАТ. Ако един не го е знаел, има със сигурност 101, които го знаят. Що за малоумие.
В крайна сметка този, който е написал софтуера, е работил по някакво задание, не си го е изсмукал от пръстите просто ей така.
От друга страна се чудя какво му е толкова трудното тези данни да бъдат обработени със стария софтуер. Това са някакви елементарни сметки.  #Cussing out
Усещам, че тази година отново ще има куп нещастни деца и объркани родители, които не са успели да се ориентират в тазгодишната каша. Дано има кой да им каже да пишат по повече желания, за да не изпаднат от класирането.

Съгласна на 100%!!!
Уж имаме още надежди за немската, ама много условно. Синчето се спече, адски е разстроен. Чудя се как да го успокоявам, а си спука д-то, за да има този висик бал. Сега не знам дали изобщо ще му стигне...
Чувствам се ужасно.

# 644
  • Бг-мама
vinovna li sam , ние сме на същото положение. Готвеше се денонощно . Такава радост дръпна като си видя резултата. Ама аз хич нямам намерение да му казвам за високите резултати на останалите . Ще почакаме и ще видим. Излишно няма да си тормозя детето. То достатъчно изстрада цяла година. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт