А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 796
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 615
Добре де, ама половината от тези 1199 деца не трябва ли да са от противоположния пол?

Една част вероятно да, но не можеш да отсечеш, че половината са момичета, половината момчета. Плюс това момичетата са с по-високи балове, принципно.
Момичетата по принцип са повече на брой.

# 616
Да не ви отчайвам, но това е статистика само за София-град. В София-област децата с над 90 т. се целят в Софийските елитни гимназии и имат големи шансове. Това Ви го пиша, защото преди няколко години смятахме баловете за дъщеря ми и бяхме сигурни за 91-во, но подценихме отличниците от областта и така ни избяга 91-во...

# 617
Здравейте,
Да дам малко инфо за тези, които искат да разгледат резултатите на детето си. Аз бях преди малко в 18 училище не ме допуснаха да видя резултатите на детето. Да опитах се да звънна на Рио София-град, познайте не можах да се свържа.
Да спомена имах документ на детето. Обясниха ми че идеята била то да си види резултата. Тогава, защо не може детето само да направи това. Други майки успели да видят работата на децата си (били са с децата) споделиха, че не виждаш точки. Това обаче аз не мога да потвърдя по очевидни причини не ме допуснаха да видя работата на детето.
Мдааа ще кажете да отида с детето, то има ангажименти, още го оформят учи и след два дена като е оформено ще е свободно. Тогава обаче няма да пак да видя работата му, защото само до 08.06.2017 може да се разгледат.
Успях след три часово упорито звънене да се свържа с Рио София-град. Информираха ме за процедурата да видя резултата. Познайте майката преди мен не я спази, но беше с дете.
Лек ден, моя не е такъв

# 618
  • Пловдив
Добре де, ама половината от тези 1199 деца не трябва ли да са от противоположния пол?

Една част вероятно да, но не можеш да отсечеш, че половината са момичета, половината момчета. Плюс това момичетата са с по-високи балове, принципно.
Момичетата по принцип са повече на брой.

Не знам къде гледаш, но за 2015 и 2016 в Пловдив област на НВО в 7 клас са се явили повече момчета, отколкото момичета.  Peace

# 619
  • София
По математика с равни и по-виско бал 451 деца, по бел 444... И к'во??? Изчислих общ бал от мат и бел (най-тежкия случай, когато баловете се допълват до общ по-виско от нейния - 1199 позиция)... И к'во???

Щом си решила, че така е правилно, отиваш в статистиката от 2016, виждаш детето под позиция 1199 с какъв сборен резултата е от БЕЛ и МАТ, смяташ си един бал и виждаш докъде е стигнал този бал миналата година. Та да знаеш ориентировъчно колко желания да пишеш - докъдето смяташ, че ще стигне балът + доволно количество за резерва.

Зечова, предполагам ще ти отговорят, че и в професионалните гимназии приемат можещи деца.  Peace
Не е правилно, но е най-лошия възможен вариант... И съм сгрешила в сметките - 755 позиция е. В бал от миналата година 33,4... За никъде от желанията и, но с тази статистика -толкова.

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 14:57 от magi_sveta

# 620
Няма ли поне да има статистика мат+бел за София?Sad

# 621
  • столицата
Аз пък залагам, че високите оценки по мат са повече на момчета. /поне мен това повече ме устройва Wink/

# 622
Слизам от балкона първо да благодаря на всички, които споделят тук и мненията им са в помощ на родителите.
Искам да изразя ОГРОМНОТО си разочарование е публикуваната токущо статистика на РУО София - напълно безполезна е.
Явно никъде не е публикувана статистика МАТ + БЕЛ. Как е било в предишни години? Повече време ли е нужно за обработка на данните и да очакваме ли въобще такава?

# 623
  • Бг-мама
Няма да има общи статистики не се надявайте. Софтуера им бил нов и не позволявал да се направи такова нещо. Това от Пловдив преди малко. Същото са отговорили и в Бургас.

# 624
Въпрос за гнездата:

Имали някакво условие в кое гнездо трябва/може да подаваме заявленията за класирането?

# 625
Свързах се с РИО София.
Ето и въпросите, които зададох:
Ще качите ли сборна статистика по БЕЛ и МАТ? - не, по нов начин се изчисляват резултатите.
Можете ли да ми кажете половото разпределение - колко на брой момичета и съответно момчета са се явили на НВО? - нямаме право да дадем такава информация. (!!!)
А да ми кажете колко на брой общо деца са се явили, за да съпоставя с миналата година? - не разполагаме с такава информация.
На заден фон се чува друг глас, който крещи: "Бе, кой се обажда, беееее!'

# 626
Като гледам резултатите за София, за някои матурите са били лесни, за други трудни.
Гаусовата камбана на разпределение е станала на легнал полицай.
Да са живи и здрави родителите, които въпреки подобието на държава и глупостите на МОН инвестират в образованието на децата си.
Има доста деца на много високо ниво , които ще се справят с всякакъв формат и проблеми.
Може пък след няколко поколения и България да заприлича на нормална държава.

# 627
Няма ли поне да има статистика мат+бел за София?Sad

И аз това питам. По БЕЛ пред нас има 27 деца, плюс 22 деца с резултат от 95 точки, като неговия резултат. От тях да речем половината да са момичета, съответно ставаме на 29,30 място, но по математика е пълен ужас! Колко от децата са пред моето (мъже) идея нямам....
Искам мощно и каруцарски да напсувам, казвам ви  #Cussing out

# 628
  • София
Въпрос за гнездата:

Имали някакво условие в кое гнездо трябва/може да подаваме заявленията за класирането?

Не. Подавай където ти е удобно.

# 629
  • Бг-мама
Сега е време да се намесят журналистите. Да видим под техен натиск дали пък все пак , не могат да направят една елементарна таблица.

Общи условия

Активация на акаунт