А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 772
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 660
  • София

Предполагам, че няма да има обощена и подробна статистика, така както нямаше за през 2011, кагато имаше нов формат на изпита. Децата са ощетени от това, че са първи по новият вид на прием след 7клас.

Тази информация не е съвсем вярна. Направо си е грешна. 2011 не бяха "опитните зайчета". Форматът с двумодулен изпит като за начало е от 2010. И тогава си имаше статистика, и  година по-късно през 2011. Само че и двете, тази през 2010 и тази през 2011, бяха много "на едро", през половин единица. Но дори и в този вид бяха  доста по-информативни от настоящата, понеже бяха по полове, с натрупване и имаше и комбинирана.

# 661
Сега като погледнах, то и децата са с около 1500 повече от миналата година, така че е номрмално от статиистическа глесна точка броят на децата, получили по-високи резултати да са повече.
Как ги изкарахте 1500?

# 662
....
Истината е, че трябва да се повиши качеството на образование в т.нар. второ ниво училища, за да се спре истерията на родителите.
Съгласен съм - то сега въобще няма такова - качество имам предвид! Всичко за съжаление е една пълна пародия на образование и наука, няма нищо общо с образованието отпреди 15 години. Изключения от това твърдения правят само 2, 3 училища. Имам чувството, че се изписаха един куп страници за нещо, което няма кой знае колко смисъл - точно заради смешната история с нещото наречено "образование"!

# 663
  • София

Дано да си права! Аз вече тотално се обърках. Ние лично имаме 95 по БЕЛ и 90 по МАТ. Това прави 470 точки. Идея нямам вече дали ще ни стигне за 91НЕГ. Аман вече #Cussing out
В най-добре случай детето ви е 127, а в най-лошия 632...

# 664
 newsm78

Тук има ли някой смятащ, че която и каквото и статистика официално да се представи, това по някакъв начин ще му даде сигурност в осъществяване на мечтата до публикуването на Първа/Втора класация?

Хора, редете си желания и задрасквайте датите от календара до 27.06 / или Деня на независимостта на САЩ.

Grinning Grinning

# 665
  • I want it all and I want it now.
Доста хора се влияят от тази статистика.
Дишайте дълбоко има време да измислят децата как да си подредят желанията.  Peace

# 666
Дишайте дълбоко има време да измислят децата как да си подредят желаниятаPeace

Масата народ е в тотална заблуда  за това в червеното..., което е в полза на незаблудените...
 Wink

# 667
Дишайте дълбоко има време да измислят децата как да си подредят желанията.  Peace
Те децата са ги измислили. Друг е въпросът , че при тези високи балове желаното място явно ще се размине. Ние трябва да измислим сравнително читаво училище  в което да се класират.

# 668
За разлика от миналата година, когато имаше и оставки заради резултатите от зрелосниците, то тази в МОН ще си пишат актив заради добрите резултати, нищо, че това не е в резултат на подобрение в образованието.

# 669
Дишайте дълбоко има време да измислят децата как да си подредят желаниятаPeace

Масата народ е в тотална заблуда  за това в червеното..., което е в полза на незаблудените...
 Wink

Перефразирай моля.

# 670
  • Sofia
Ог статистиката - миналата година явилите се по математика са били 7092, тази 9181, по БЕЛ са били 8561, а сега 9210.

Тъй като броят на явилите се миналата година по БЕЛ и математика е доста различен, затова и казах, че приблизително са около 1500 повече.

# 671
  • I want it all and I want it now.
Нищо не се знае  Wink Така, че пишете си смело  Peace Като не сте доволни винаги може да го оставите и за второ класиране.

# 672
  • София
Агитак, всеки с малко разум, запознат със системата на класиране, ще напише желанията на детето си  в низходящ ред от най-лелеяното, без да се съобразява с минали балове и статистики... Но статистиката, ако е направена като хората, а не като това жалко подобие, в което дори няма разпределение по полове, може да внесе известна доза спокойствие, че детето би влязло по някое от по-предните желания, би била и ориентир горе-долу къде да спреш в изброяването на позиции.

# 673
  • София
Дано да си права! Аз вече тотално се обърках. Ние лично имаме 95 по БЕЛ и 90 по МАТ. Това прави 470 точки. Идея нямам вече дали ще ни стигне за 91НЕГ. Аман вече #Cussing out
В най-добре случай детето ви е 127, а в най-лошия 632...
След като е толкова трудно да се прецени за къде ще стигне бал 470, вероятно е много по-лесно да се каже, за какво софийско училище (или с какъв миналогодишен бал) ще стигнат сегашните 350 точки. От миналата година има класации на училищата и паралелките по минимален бал. Искам да знам къде сме ние.
Наясно съм, че повечето във форума се вълнуват от баловете над 450, но все пак такъв по-различен въпрос да задам тук. Може някой да си има бегла представа.

# 674
Те децата са ги измислили. Друг е въпросът , че при тези високи балове желаното място явно ще се размине. Ние трябва да измислим сравнително читаво училище  в което да се класират.

Мисли, мисли... Все пак и един коз от мен - прочети много внимателно първия пост в темата!
Повече нищо няма да кажа - все пак всички тук малко или много сме конкуренти.
Успех!
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт