А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 741
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 720
Да попитам по колко деца има в клас в една езикова или математическа паралелка?
Навсякъде ли са по 26 броя?

26 са местата при кандидатстване, представа нямам как в класа на сина ми учат 28 деца Simple Smile

# 721
Намерих ето тази информация

http://toppresa.com/118285/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D1%80 … 1%82%D0%B5-%D0%B2

...май никой не знае какво прави...

# 722
  • София
но пък при сравнението е видно, че двойките сега /ако приемем , че 16 т. са двойка/ са доста по-малко

16 точки е двойката на първи модул. Ти гледаш статистика за първи + втори модул. Там двойката беше 22 или 23 - не помня вече.

Никога долният праг за тройка не е бил при 22-23 от 100, бъркате с ДЗИ. По повод "набъбването на паралелките"-  има легални, спорни и откровено неправомерни начини това да се случи.
- деца, класирани на последно място в дадена паралелка  с равни показатели по всеки един от критериите
- близнаци
- държали приравнителен на  вече много малкото места, на които има такъв
- деца по регламентиран надпланов прием за конкретното училище
- преместили се от еквивалентна на настоящата паралелка в друг град
- с дебели като корабни въжета връзки
- с плащане..

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 17:29 от пенсионирана русалка

# 723
"Формулата за преобръщане, която се появи вчера, е следната: (x+68):28, като на мястото на х се поставят точките, които е изкарало детето"

https://toziden.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1 … 0%B5%D0%BD%D0%B8/

# 724
Аз да питам един тъп въпрос за София - пуснахте линкове за гнездата и за статистиката, но през менютата не успявам да стигна до такава информация, явно са ги подредили прилежно... но не в "прием на ученици за учебната 2017-2018". Къде точно да ги намеря? (моля по съдържание на менюта, линковете ги видях и отворих). Очевидно скоро там трябва да чакаме и бланките за кандидатстване...

# 725
  • София
А в действителност ако обявят всички резултати на децата така, че да са видими от всеки то който иска сам ще си направи статистиката. И за това не е необходим никаъв специален софтуер. Може да се даде в екселски документ може да е и проста таблица на пдф. Просто трябва да има номера на детето (входящия) и срещу него да са посочени съответните точки по БЕЛ и МАТ.

Нататък заинтересованите ще се оправят сами. Да но тогава биха лъснали и много неточности и некоректности в оценяването. Сега уж под рубриката за защита на личните данни всичко се покрива.
За мен това е умишлено. Нямам никакъв начин ако дете е получило некоректни точки ( независимо в плюс или в минус) това да излезе на яве. Първото което ми идва на ум е колко лесно е само с една програмна корекция определени деца да получат нужните им оценки, пък баламите нека се бъхтят да учат и да се надяват че ще имат справедливи оценки.

# 726
  • София
Скрит текст:
но пък при сравнението е видно, че двойките сега /ако приемем , че 16 т. са двойка/ са доста по-малко

16 точки е двойката на първи модул. Ти гледаш статистика за първи + втори модул. Там двойката беше 22 или 23 - не помня вече.

Никога долният праг за тройка не е бил при 22-23 от 100, бъркате с ДЗИ.
По повод "набъбването на паралелките"-  има легални, спорни и откровено неправомерни начини това да се случи.
- деца, класирани на последно място в дадена паралелка  с равни показатели по всеки един от критериите
- близнаци
- държали приравнителен на  вече много малкото места, на които има такъв
- деца по регламентиран надпланов прием за конкретното училище
- преместили се от еквивалентна на настоящата паралелка в друг град
- с дебели като корабни въжета връзки
- с плащане..

Тая година познавам дете с мераци за СМГ което е споделило резултати 82 МАТ и 80 БЕЛ. На въпроса до къде мисли че ще му стигнат тези оценки отговорът е бил с 5000лв мога да вляза където си поискам. С голямо любопитство ще следя развитието на случея, като унтуицията ми подсказва, че в крайна сметка детето ще бъде записано в СМГ.

# 727
Да попитам по колко деца има в клас в една езикова или математическа паралелка?
Навсякъде ли са по 26 броя?

26 са местата при кандидатстване, представа нямам как в класа на сина ми учат 28 деца Simple Smile
Интересувала съм се по този въпрос, повечето класове са над 30 деца , има класове с 32  и дори 33 деца.
Явно търсенето е голямо, което води до увеличено предлагане.
Прочетете регламента за трето класиране (до 4.09) и ще разберете.

# 728
  • София
Ако е достоверно колкото обявения максимален бал от 100 точки...
Информацията в статията,де

# 729
  • София
Аз да питам един тъп въпрос за София - пуснахте линкове за гнездата и за статистиката, но през менютата не успявам да стигна до такава информация, явно са ги подредили прилежно... но не в "прием на ученици за учебната 2017-2018". Къде точно да ги намеря? (моля по съдържание на менюта, линковете ги видях и отворих). Очевидно скоро там трябва да чакаме и бланките за кандидатстване...

прием на ученици - ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН VII КЛАС

# 730
А в действителност ако обявят всички резултати на децата така, че да са видими от всеки то който иска сам ще си направи статистиката. И за това не е необходим никаъв специален софтуер. Може да се даде в екселски документ може да е и проста таблица на пдф. Просто трябва да има номера на детето (входящия) и срещу него да са посочени съответните точки по БЕЛ и МАТ...
Прост ексел, даже без някакви хай функции - 15 мин...

# 731
.....
И да, за мен лично има значение дали детето ми ще учи в добро у-ще или в кварталното. Разликата между тях(колкото и слабо да е образованието като цяло) е колосална.
Дали сега станах ясна?
Не не сте ми ясна и ще ви кажа защо - защото детето ми в момента учи в едно от смятаните за ужким "елитни" училища 133 СОУ и трябва да ви кажа, че това е пародия на образования и с нищо то не е по-добро от кварталните!

# 732
Скрит текст:
прием на ученици - ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН VII КЛАС
Благодаря! Точно там ми забиваше цял ден  newsm78

# 733
Ако е достоверно колкото обявения максимален бал от 100 точки...

Не съм обявявала бал от 100 т. по БЕЛ, напротив оспорих го !
Или говорите по принцип?

# 734
  • България, София
Ехаааа, не мога да ви стигна днес    Mr. Green

Чиби, честит да ти е младежът, да е жив и здрав, много обичан и щастлив, да успява във всичко и да сбъдва мечтите си  Hug От сърце пожелавам да го приемат в най - желаното училище  Hug

Да дам отчет. Днес ходихме в 18 - то, за да видим работата по математика.
Отидохме рано и нямаше много хора. Имаше добра организация, имаше учители по математика. Даваха и ключа с верните отговори за съпоставка.
Имаше общия брой точки, но не и разбивка по модули. На верните задачи видях отметки в червено и зелено, но на задачите, които не са вярно решени или са решени частично вярно, нито имаше корекции, нито бяха отбелязани някакви точки. В общи линии аз не се ориентирах особено добре.
Поне разбрахме от първия модул кои други задачи са сгрешени освен тези, които си знаехме. Всъщност само една - задача 12.
От втория модул се оказа, че и на 23 задача има отнети точки, но не ми стана ясно колко и защо.
В общи линии : Дръж ги на тъмно, да им е ясно  Twisted Evil

Утре ще отидем и до 22 - ро, за да видим работата по БЕЛ. От любопитство. Дано и там има добра оргнизация.

Само да кажа, че може да се наложи да се почака, защото няколко работи са прикрепени в една папка и докато се раглежда от някое друго дете, няма как вашето да си види работата. Не се изваждат от папката по отделно, а се отваря на работата на детето и се дава папката.
При нас така се получи, но не се наложи да чакаме твърде много.

Общи условия

Активация на акаунт