А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 447
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 305
  • Варна
Няма нужда да знаете кодовете!
Натискате бутона "избор" (точно до полето с кода) и се отваря прозорец с възможност за избор на училище и съответната паралелка. А кодовете си ги попълва автоматично.

# 1 306
  • София
В нашият справочник няма кодове на паралелките. Откъде мога да си ги набавя?

На сайта на РИО София пише, цитирам :"Кодовете за паралелките ще бъдат публикувани на настоящия сайт." - т.е. чакаме ги.

АХА...пак чакаме.... Mr. Green

# 1 307
Лично аз не бих рискувала да експериментирам с електронното подаване, като за сефте всичко може да се обърка.

# 1 308
Ние пък много искаме.  hahaha
Има цяла седмица до старта на приемането на заявленията .  Joy
Лично аз не бих рискувала да експериментирам с електронното подаване, като за сефте всичко може да се обърка.

И аз. Само си чеша езика. Но пък не пречи , ако им пробвам поне демо версията.  Wink

# 1 309
  • София
А за такива училища като СМГ, НЕГ и подобни здравото учене не спира с влизането в тях, а продължава на пълни обороти.

Чиби, именно защото имам  поглед покрай три собствени и доста други близки деца как точно е в "такива" училища, при това точно в упоменатите от теб 2, си имам своите доводи за съмнение, че на този или онзи му спукват гьона от учене.. Това не означава, че училищата са лоши, напротив, но до голяма степен са градски легендите за натоварването и необходимостта от ежедневна работа на пълни обороти.. Разбира се, това си е мое мнение..

# 1 310
Русалке,  Peace  Heart Eyes
Всичко зависи от родителите.   Peace
И аз съм чувала познати и съседи да казват как няма да дадат детето си от първи клас в нашето училище, защото щели да им го побъркат.  Wink
Справих се с демо системата за прием, но за нашата област има въведени още много малко училища, което на този етап е съвсем нормално.

# 1 311
Струва ми се , че в сайта на Данибон са отчетени по високите балове тази година.
Миналата година точките са били с 4-15 надолу. Може би за СМГ не е много показателно , тъй като там въпросителните са много. Най- малкото , защото тази година натам ще се насочат деца , които са с добри оценки и подлъгани  от лесните задачи  ще решат , че това е тяхното училище[/b].

Всички деца с толкова висок бал , че да бъдат приети, ще са на мястото си в СМГ .

Това го  споменах, защото наистина тези дни  разговарях с родители, които смятат да запишат децата си в СМГ. Обаче се оказва , че децата не искат много , но нали балът ни е висок и да не стане "зян" трябва да е в  най - елитното училище. А дали  тези деца ще се справят ? Най- вероятно да. Ама дали искат?
В никакъв случай не омаловажавам високите оценки и труда на децата. Но е истина, че задачите бяха елементарни и такива  там  се решават  за загрявка за 1 час. И всъщност класирането на децата ще се реши от оценките по БЕЛ. Друг е въпросът, дали  въобще  такъв формат за изпит е подходящ  за селектиране на деца, които искат 5 год. да се занимават интензивно с МАТ. Ако питате учителите от СМГ ще ви кажат - категорично не. Ама кой ги пита.
Та  писането ми беше не, за да вразумявам родители да не юркат децата си  за училище щото си мислят, че децата им са гении, а просто да кажа, че има и такива  родители и затова там мин. бал е трудно да се прецени.
И понеже темата не е за СМГ  спирам до тук. И, разбира се , се извинявам на тези, които ни търпят.

# 1 312
  • България
 Какво значи "спукват му гьона" от учене? Просто на днешно време НЕученето се е превърнало в норма и там, където се учи нормално, изглежда много. Имам лични впечатления от АК. Да, учи се. НО това не пречеше да се ходи на купони, кино, спорт и куп други занимания.
 За да получиш качествено образование, се изисква да положиш лични усилия. Изпитите в 7 клас не са край, а начало на ученето. Представянето на тях е заявка, че имаш желание да учиш, а не че просто искаш диплома от определено училище.

# 1 313
SofiaV, подкрепям те напълно.  Peace

# 1 314
  • Русе
  Чиби, поняко се чудя в един и същи град ли живеем.

# 1 315
  • Пловдив
Не знам доколко програмите по МАТ в СМГ и другите МГ са различни, но не бих казала, че заниманията с МАТ в МГ са интензивни. Имат малко повече часове и това е. Не говоря за състезателите. За тях има допълнителни занимания.
МГ е общообразователно училище с малко повече часове по МАТ.
И чак пък голямо учене да пада в т.нар. елитни гимназии. Всъщност зависи от детето, от подготовката му до 7ми клас, от амбициите му и дали гони висок успех.
за мен по-важно е, че в тези гимназии средата е по-различна.

# 1 316
# 1 317
  • София
Какво значи "спукват му гьона" от учене? Просто на днешно време НЕученето се е превърнало в норма и там, където се учи нормално, изглежда много.

Точно. Peace  Даже ужасният седми клас се оказва като че ли най-заетият и най-натовареният. После, в гимназиалните години, си остава време за излизане/чатене с приятели, за спорт, за други занимания, за купони, за четене...

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 16:39 от пенсионирана русалка

# 1 318
  • София
Извинете ме, ако е обсъждано, за кандидатстване в НПМГ, необходимо ли е медицинско?

# 1 319
  • София
Извинете ме, ако е обсъждано, за кандидатстване в НПМГ, необходимо ли е медицинско?
Не. НТБГ и НФСГ - да.

Общи условия

Активация на акаунт