Искам да кажа...(125)_05.06-11.06

• 100 099
  • 1 193
  •   1
Отговори
# 795
Юхуу, ние пътуваме вече. Аз се тръшкам за колата, срещам мощен отпор и сега мисля как да си отмъстя. Ще пея! На всяка песен по радиото докато не почне да моли за милост. Twisted Evil

Аз станах рано, даже минах през Общината и подадох документи за Данъчна оценка.

Килими не обичам и аз. Само прах и боклуци, трудно чистене..У нас сме с ламинат. И си е супер. Нямах пари тогава да сложа естествен паркет, моята любов... Heart EyesНо разликата в цената беше значителна.

Моля се на Вселената за слънце. Повлякла съм три книги и ще бича айляк ако ще каквото ще да става!

# 796
Жълто цвете, стискам палци.
И аз чакам резултати за същото училище за приятелско дете  Peace

Захир, дано се размине. При нас вали от сутринта. В прогнозата казаха, че ще се мести на изток. Ама може и да минат ден-два докато стигне на морето  Wink
Важното е почивката  Hug

# 797
  • Ямбол
За едното да ми е красиво да ставам прислужник на дома си - не. На мен ми е красиво, когато си почивам, а не да дишам прахоляци от килими.

# 798
  • София
Ох, мъжът ми ми наби канчето, образно казано. Каза, че детето си е наред, а аз не съм Embarassed

# 799
Той прахоляка си го има и по ламинат, мебели и т.н.
Килима след като се почиства, не трупа прахоляци.

Не ме интересува как е по къщите на хората, всеки с предпочитанията си все пак.

# 800
Като дете съм израсла сред тежка мебел, дебели килими, три ката завеси, ламперии, картини... В сегашния ми дом мебелите са отворени и леки, килими няма никъде, завеси също, стените са боядисани в светло, изцяло изчистени. Почистването и поддръжката отнемат по двайсет минути дневно, и един час през уикенда.

Когато гостувам на майка ми, имам чувството, че цялата тази дървения, плюш, велур, тапицерии и ламперии просто ме задушават. И въпреки че тя е изключителна домакиня, и лъска непрекъснато, самите материи предполагат натрупване на прах и една тегавост във въздуха. Има своя чар, но аз си предпочитам лекотата на битието, пред романтиката на уюта от 19 век.

# 801
Мен вече ме притеснява тази невъзможност на дъщеря ми да избере какво да учи. Остава й една година да завърши задължителния етап на образование, а е на 15. После който иска да продължи в университет, трябва да учи в друг вид училище, каквито тук има три на брой. Едното от тях е много хубаво, но се влиза трудно. От друга страна, за да е по-лесен изборът на децата, държавата им осигурява нещо като практика в различни по вид институции и/или частни фирми, като изборът се прави със съгласие на родителите. Ние избрахме зъболекарски кабинет, психолог, нотариална кантора, държавна администрация, детска градина и голяма консултантска фирма. Нищо не й хареса, даже всичко било много тъпо. ooooh! Предполагам най-умно е мама и тати да се грижат за нея.

# 802
Чек, страхотно звучи с тези практики.

# 803
  • дядовата ръкавичка
От друга страна, за да е по-лесен изборът на децата, държавата им осигурява нещо като практика в различни по вид институции и/или частни фирми, като изборът се прави със съгласие на родителите. Ние избрахме зъболекарски кабинет, психолог, нотариална кантора, държавна администрация, детска градина и голяма консултантска фирма.

Впечатлена съм! Браво на държавата!
Дано успее да направи верния избор детето!

Аз бях супер неориентирана като ученичка и май такава съм си останала. Записах висшето, за което се чувствах най-подготвена. Беше, и е, страхотна специалност - молекулярна биология, но без особена перспектива за работа в България. Имам стаж бегло свързан със специалността общо 3 месеца. Работата ми в момента няма нищо общо с образованието.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 10:44 от Айяла

# 804
  • Mediterraneo
Предполагам най-умно е мама и тати да се грижат за нея.

Ама много ясно! Пък после да си намерят и мъже да ги хранят  Whistling Де късмет Laughing

Аз от 8-9 клас знаех какво искам да уча. Учител ми помогна в избора, просто ми вдъхна любовта си към предмета и никога не съм имала драми относно това накъде да се насоча.
Тъпото е, че от позицията на времето сега съжалявам- имам образование, което използвах много малко през годините и което на този етап от живота си не мога да използвам  Tired Да, имам педагогическа насоченост, която мога да приравня тук и да използвам, но не е същото.

# 805
То хубаво че държавата съдейства, само да има кой да се възползва, а после трябва й да се учи, нали. Лошото е, че тук могат да си живеят прекрасно и с образование завършено на 16 години, а душа българска няма да понесе детето да е необразовано. Ще го ръчкаме и бутаме, какво да правим.  Blush

# 806
  • Ямбол
Той прахоляка си го има и по ламинат, мебели и т.н.
Килима след като се почиства, не трупа прахоляци.

...
Трупа се, но по ламината и теракота не остава след почистване, за разлика от килима. Във второто изречение няма никакъв смисъл.

# 807
  • Sofia
 За малтийци сме родени ние, и тримата Mr. Green

# 808
Лиляна, да, грешката е моя.
ИСках да напиша, че когато се почиства добре, по килима не остава прахоляк.

Чек, прекрасно звучи това с практиката. Simple Smile

Това което завърших, никога не съм го работила. Когато тръгнах да си търся работа, никой не искаше току що завършили. Само след няколко години започнаха да приемат на работа 3ти семестър задочници.
Понякога малко съжалявам, защото щях да съм наистина добра в тази работа.
Но пък сега съм добра в друга, харесва ми, винаги има предизвикателства и какво ново да се научи.
Дори обмислям да започна нещо ново...но за съжаление, отново се явяват ограниченията на малкият град. А на мен не ми се иска да се местя в София с все децата, поне не на този етап.

# 809
  • София
Нямаме килими вкъщи и докато съм жива няма да сложа. Няма такъв филм като чист килим. Може и да има, ако се пере през седмица. Разни бълхарници да ми седят нон стоп в стаите, където спим и дишаме - не.
Събувам се винаги, когато ходя на гости. Както си ходя вкъщи, така съм и на другите места. Вкъщи с обувки не се влиза. Не случайно има домашни чехли за тази цел.

Дженке, не му ли пишат остъствия на твоя син като пропуска първите часове? Аз съм много стриктна и безкомпромисна по отношение на ученето, правилата и навиците в училище.

Общи условия

Активация на акаунт