Искам да кажа...(125)_05.06-11.06

• 100 087
  • 1 193
  •   1
Отговори
# 810
Успех на Жълто цвете! Да се похвали с хубави новини !

# 811

Дженке, не му ли пишат остъствия на твоя син като пропуска първите часове? Аз съм много стриктна и безкомпромисна по отношение на ученето, правилата и навиците в училище.

И аз така  Peace За мен дисциплината и сериозното отношение е много важно нещо и се създава още сега, не като станат на 20  Naughty Изключително рядко съм писала молба за освобождаване, на този етап училището им е първа грижа.

# 812
Не приемам закъснения и държа децата ми също да са точни.
Днес ще пропусне 1ви час, утре - цял ден.

Тонка, то и матраците завъждат акари, пък хората спят в тях...

Влизала съм в далеч по-мръсни и зле поддържани къщи, само на ламинат, точно заради максимата "то му стига едно забърсване за 5мин". За мен това не е чистене, ама всеки си има различни разбирания.

# 813
  • Sofia
Дженке, не му ли пишат остъствия на твоя син като пропуска първите часове? Аз съм много стриктна и безкомпромисна по отношение на ученето, правилата и навиците в училище.
И аз така  Peace За мен дисциплината и сериозното отношение е много важно нещо и се създава още сега, не като станат на 20  Naughty Изключително рядко съм писала молба за освобождаване, на този етап училището им е първа грижа.
Стиснярки  Thinking. Вероятно му пишат, но  явно се движим в допустимата горна граница, защото не ми се е обаждала класната да ме смъмри. Whistling. Пропуска часът по физическо  Peace.

# 814
  • София
Не съм стиснярка, ами съм направо гаднярка по отношение на ученето.  Mr. Green И не правя разлика между предметите. Физическо или БЕЛ, еднакво важни са, както и преподавателите по съответните предмети.

# 815
Ох, и аз съм от гаднярките и не давам аванта. Нищо, че е малък още.

# 816
Аз понякога пускам аванта и позволявам да не се ходи по един ден на училище, но тук си е редовна практика и за до два дни не е нужно да се обаждаш даже. Документ от лекар искат за дълго отсъствие. Извинявала съм две седмици със самолетен билет.

# 817
  • sofia
Вчера големият ме помоли да не ходи на училище и остана вкъщи. Абсолютно нищо не е пропуснал. Днес връщат учебниците. Когато е удачно, позволявам, когато не може, не може.

# 818
  • Sofia
Етооо,Чек потвърждава,че сме за малтийци родени,а може би сме били и ни е останало от предишен живот  Whistling.
Аз пък правя разлика между  учебните предмети-категорична  Peace.
Утре-поредният Ден на бащата  Shocked Crossing Arms.Татковците ще дойдат по-почитани от майките  Thinking.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 11:30 от ДжеНа

# 819
  • дядовата ръкавичка
Рядко се случва, но и аз "освобождавам" чат-пат от училище. Чак толкоз нещо да пропуснат, не вярвам.
Ако пък е за някакво мероприятие - екскурзия, ски, изобщо не се замислям.

# 820
Чек, впечатлена съм от образователната ви система!

Щерката тая година си използва трите свободни дни по семейни причини. Другата година- пак. Но стриктно държа да си научи пропуснатия материал и тя знае, че няма мърдане.

# 821
  • някъде ... тук ...
Много рядко освобождавам от училище. Обще взето всички отсъствия по семейни причини се обмислят предварително, за да има най-малко пропуски в уроците. И не правя разлика в предметите.
Тази година ползвахме дните по семейни причини за пътешествието. В крайна сметка се оказа, че писах бележка на дребния за един час (не за 3 дни), а на големия не се наложи. Класните знаеха предварително.
Много мразя да чакам, а и мъжът ми е такъв. Обикновено сме на минутата или по-рано за някоя среща. Поне засега мисля, че сме научили и децата на това. За нас така е правилно.

Подкарали сте вечната тема - боси/обути вкъщи Crazy
Събуваме се. Имам стаи и само с ламинат, и с килим. Чистя си ги. Толкоз.

Жълто цвете
, да се похвалиш с резултат, а и детето да е щастливо Hug

Моята професия, вече писах, че я учих и в средното, и в университета. Работя си я и досега, не смятам да се отказвам от нея. Навремето знаех, че искам нещо с математика и чертане (знаех, че не съм достатъчно добра в рисуването). Отказах ПМГ заради смутните и нестабилни времена и влязох в Строителния Crazy

# 822
Чек, впечатлена съм от образователната ви система!

Пфф, нищо не учат. Т.е. имат прекрасна възможност и да учат, и да се реализират, но нито има натиск от родители и учители, нито конкуренция между децата. Те самите знаят, че бъдещето им е осигурено от семейния бизнес и други активи и че от тях се очаква да работят, не да учат. Пълно е с 16 годишни работещи, дори и при заможни родители.

# 823
Check Please, няма нищо лошо в това да се работи и децата да са запознати със семейният бизнес.
Ако им се учи, ок, стига да не е като висшето образование в БГ, което не дава абсолютно никаква практична насоченост. Поне в 90% от университетите и специалностите е така.

Френският съдружник във фирмата, от началото на годината води сина си с него, и той започна работа първо в склада. Сега е в един от другите отдели. И така ще мине през всички цехове на фирмата, за да е запознат с целия процес на производство.
Предполагам, че и той самият е проявил желание да продължи да се занимава с този бизнес, но за мен това е най-добрият начин да въведеш някого в работата.
А не просто да го сложиш "началник", както масово се прави в БГ. Simple Smile

# 824
Аз давам аванта понякога, по-скоро давах, защото сега са му важни години, а и учи предмети, които си е избрал за кандидатстване.

И при нас им усигуряват практики и часове по професионално ориентиране, но не ни е помогнало много на нас. Той като дете на половина везна, на половина дева изобщо не може да реши, а май и изобщо не му пука Simple Smile. Уж е казал, че иска физика, ама ми се струва, че просто е изтеглил листче от шапката.

Моля, не започвайте пак за събуването. Това е бистрено милион пъти, че дори и в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт