Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 119
  • 886
  •   1
Отговори
# 105
  • BG
Единственото, което съм забранила вкъщи, е телевизор в спалнята.
И излизането на малкия на терасата.
Що съм толкова добра, бе!  Banghead

# 106
Що съм толкова добра, бе!  Banghead
Защото не си заслужава да си усложняваш живота с глупости. 

# 107
  • München, Deutschland
Има и кожени дивани. Wink Дори не си представям някой да капне или изпусне нещо или да дойде на гости и да си разлее чашата и да се занимавам с диван с тапицерия от плат или с някакви покривалца...

# 108
Да, перях го всяка седмица, ама вече и аз съм по-ларж и го пера през седмица.

Както казах, има мазохисти на този свят.

Кожените дивани са гот, но и те си имат някои минуси, особено ако има котка. Пък дори и деца- и на тях няма да им устоят. Освен това изпотяват, иначе откъм цапане и аз съм им фен. Но пък миризмата на кожа...миришат ми на мърша, не мога да дремя на кожен диван.

# 109
И аз нищо не забранявам, но и който каквото си направи после го оправя, всички внимават по тази причина (доколкото е по силите ни Simple Smile).

Скрит текст:
Единственото, което съм забранила вкъщи, е телевизор в спалнята.
Ние пък си взехме нов за дневната и стария се опитахме да пробутаме на детето, то обаче след няколко месеца бърсане на прах, ни го връчи обратно, защото въобще не го беше включвала. И сега сме с телевизор в спалнята, който даже не е включен в контакта, но не му пречи да е прахосъбирачка  Crazy

И аз не харесвам миризмата на кожа, както и усещането при сядане, дори при скъпите естествена кожа.

# 110
Той дивана е с цвят на лен (светло беж), но тапицерията е полиестерна. Няма мачкане при прането и съхне. Просто дивана е голям и е трудоемко свалянето, прането, простирането и после слагането (с лепки и ципове е) си е малко зор да го напаснеш. Но е супер изчистен минималистичен диван и си го обичам много. Мрънкам за усилието да го поддържам, но ако трябва да избирам пак такъв ще си купя Simple Smile Кожен абсурд, освен ако не е някой много готин минималистичен, тип скандинавски. Покривала... хм, само през мъртвото ми тяло Grinning Затова на мъжа ми никога не му мрънка да ми помага точно за дивана, там аз съм си виновна.
Пердетата пък са на метални тръби и пластмасовите кукички дето влизат в пералнята с пердето са ми невъзможни...
Titan e права, може да не е трудно, но не е и лесно и не може всяка седмица да переш целия диван. Първото, което изчезна от хола в момента в който пропълзя детето беше килима в цвят (изненада!) съответстващ на дивана. Някак светло беж вълнено килимче не ми се стопанисва в условията на самостоятелно придвижващо се дете.
И бонус имам 9 орхидеи, които малкия се опитва откакто се изправя да събори. Е, онзи ден най-после успя да свали едната докато говоря с клиент по телефона, хитър е - да не мога да му се скарам. Дорева ми се като трябваше да прахосмуча борови кори от пода, ама кой ме е бил да си отглеждам орхидеи, е*ати на мама момчето си е китка и половина, защо са ми други Grinning Grinning Grinning

# 111
Усещането на голи кълки върху кожа ми е гадно. Освен ако не е обърната кожа, но поддръжката на такава е кошмар, доста скъп при това.

# 112
Ама вашите дивани са големи, моят в метър на метър и 20. Ми 4 възглавници са, със свалящи се калъфки и само една час не се сваля нищо, ама тя е малка.

# 113
Диванът ми е епичен, две лежанки по 200 см., широки 90 см., ъгъл. И се експлоатират жестоко.

Иначе съм виждала клипче, в което дете играе с цветен кинетичен пясък до светъл диван, а под масичката е постлан килим (shag) с дълъг косъм...пулсът ми се вдигна на 200 само от гледката. Но има майки, които сами си го причиняват.

# 114
Аз съм забранила само ядене в спалнята. Изпитвам истински ужас от това,незнам поради каква причина. Когато бях малка мама ни позволяваше закуска в леглото.
А представяте ли си,че имам познати,които постоянно мият прозорци. Аз немога да си го причиня. За някои от тях сигурно съм мърла,но предпочитам да си уплътнявам времето с други неща.

# 115
  • München, Deutschland
А как ще се изпере разлят Аперол шприц (примерно, или сок от вишни, ако щете) от такъв диван? Платненият ми е все едно за еднократна употреба, да не говорим, че лятото държи много горещо, и то тук летата не са никак горещи...

# 116
Спасението е само да не се пие по дивана.

Иначе кожен диван...изисква хора, които сядат внимателно. Мъжът ми сяда по дивани по най-деструктивния начин възможен. Ако е кожен, след година ще се е нацепил или поне ще е сериозно набръчкан.

Сериозно обмислям следващата фаза да е без дивани, всеки да си има гнездо, като в Съвета на Джедаите- възглавници по пода.

# 117
  • München, Deutschland
Това с възглавниците е готино, ползват го съседите за децата в градината, обаче за разплуване ще ми липсва облегалката, ако е само възглавница.

# 118
Напитките седят на ниска масичка пред дивана. Отпиваш и връщаш, не се е случвало да се оливаме, докато пием. Ако някой бутне чаша се разлива по масата и пода.

# 119
Това с възглавниците е готино, ползват го съседите за децата в градината, обаче за разплуване ще ми липсва облегалката, ако е само възглавница.

Азиатците имат гениален артикул- възглавница с облегалка. То е нещо като кресло без крака, хем седиш на пода, хем може да се размажеш като на диван.

Общи условия

Активация на акаунт