Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 137
  • 886
  •   1
Отговори
# 90
И ние дълго време бяхме без пердета и килими, но се оказа, че с правилните поддръжката е лесна. Уютът е несравним Peace

А най-странното е че жените (нашите майки и свекърви), които се опитват да ни учат на тези неща не спират да се оплакват че са грохнали от работа и домакинстване...
Беше, все по-малко има такива.

# 91
Ние сме с два ката пердета, ей тъй да се бия по главата всеки път като трябва разглобя носачите и да сваля милионите метални кукички за да ги изпера и после да си закача наново, и за разкош с диван цвят естествен лен (за щастие с изцяло перяща се тапицерия). Но не ме питайте какъв зор е да свялиш всички калъфи на дивана и да се занимаваш два дни да въртиш перални, защото са големи и тежки и не влизат на едно пране, и да ги простираш после тези огромни тежки мокри платове. Обаче аз сама съм си виновна, никой не ме е бил през ръцете като си избирах дивана.
И това пак са неща, които си ги правя сама, защото става в пъти по-бързо. Както каза Човечето, трябва да пусна духчето в отпуск. Не че ако дивана и пердетата не са изпрани на някой ще му направи впечатление... Само аз тихичко ще си страдам в ъгъла Grinning

# 92
  • BG

... Само аз тихичко ще си страдам в ъгъла Grinning

action032

Самодисциплинирах се да харесвам нещата около мен такива, каквито са, колкото и да не ми харесват! Иначе все ще съм в ъгъла!  Laughing

# 93
Бял ленен диван, сериозно ли? явно има мазохисти...

# 94
В такива теми винаги се стига до "полезни съвети", но да си кажа  Laughing

Скрит текст:
Пердетата свалям с едно движение, като ги засиля и сами излизат, никакви кукички не свалям, пластмасови сме сложили и си се перат и те. После мъжът ми ги закачва, че аз не мога да ги стигна. Но това веднъж годишно, не си даваме много зор.

За дивана - на седалките сме сложили подходящи с интериора неща, които се перат в пералня и съхнат бързо, както знам какви сме спънати в ръцете, определено това е полезно  Laughing възглавниците са със свалящи се калъфи, но и те са лесни за поддръжане, като калъфки на възглавници. И цветът е тъмно кафяв, имахме преди бял диван - меррррси Mr. Green
Подлакътниците, които най-много се цапат при облягане са дърво, или имитация, не го знам какво е, важното е, че се чисти с едно движение и не остават никакви следи.
Тук се вижда малко от него, че не знам обясних ли го добре.

М/у другото за мебелите не важи правилото за страшното бяло. Повечето подменихме с такива и се родихме. На тъмно личи много като има прах, на бялото никак Whistling

# 95
Мебелите от светло дърво са ОК, но светла/бяла тапицерия не е ОК.

# 96
  • София
Аз дивана (тъмно сив!) покривам с едни бели покривала от ИКЕА, перат се на 95 градуса...не знам как бих издържала без тях, на мен ми замирсива на крака (всички седим с опънати крака на диванището).

# 97
И аз съм старомодна, покривам си дивана с непретенциозен плат, защото никой не го уважава тоя диван, а и аз не забранявам там да се яде сладолед. По принцип е диван, взет с мисълта, че ще го цапат малки деца.

# 98
Аз пък не търпя покриване на дивана, но той не се пере трудно, така че не ми е проблем. Нищо не забранявам на него. Само семките са забранени в целия апартамент  Twisted Evil

# 99
Не се пере трудно, ама не и лесно: можеш ли да го переш всяка седмица?

# 100
Всички дивани, които сме имали си личи, ако е прано само петно, а не цялото. Пък и после трябва да се чака да изсъхне, нищо че е сухо пране.
Пък и покривалата пасват на стила ни, всъщност затова ги сложих в началото  Joy

# 101
Да, перях го всяка седмица, ама вече и аз съм по-ларж и го пера през седмица.

# 102
Като изключим някой непретенциозен плод, никъде не се яде, освен върху чинийка на кухненската маса. Peace Евентуално по изключение на масичката хола, пак всичко в чинийка, ако ще 2 парчета шоколад да са. В това отношение съм цербер, но после трохи основно по моите крака се лепят. Laughing

# 103
  • София
Солети, чипс и шоколад...и аз участвам в цапането наравно с мъжете. На нашия диван не му се съблича дамаската.

# 104
Ние вечер пием по чаша вино на дивана, не знам как става, но редовно някоя заминава по него Simple Smile
Бая пране трябва да пада иначе.

Общи условия

Активация на акаунт