Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 111
  • 886
  •   1
Отговори
# 75
Зависи от момента и силите. Аз съм възпитавана в чистене и подреждане, ама има моменти, в които не ми пука.

# 76
  • BG
Отказвам да повярвам, Сирена, че има мъж, по природа кръшкач, който изправен пред възможността да забие някоя сгодна момичка, ще си рече: "Мбаааа, тц, как ще го направя, абсурд?! Та мойта женичка така старателно е изчистила, милата, не мога да й го причиня!"

Това колко чист и подреден е човек, не винаги зависи от възпитанието.

Според мен лично - изобщо не зависи.

# 77
Тъй де, не сте ли виждали дете, на което само да му се изцапат ръцете и почва да пищи в погнуса.
Кръшкачите не се интересуват нито дали готви добре, нито дали е добра в леглото нито дали чисти. Има си порода мъже, които го правят за спорта, каквато и да е жена им.

# 78
Също и какво ще кажат хората, ако... Ако мъжът също домакинства, ако някой случайно дойде и не е перфектно облизана къщата, ако случайно си простра прането и гащите са най-отпред, ако дойдат приятели на гости и О! Богове!!! поръчаме пици, вместо да съм приготвила 3 различни салати, основно с мЯсо и завъртян десерт и т.н и т.н. Grinning
А най-странното е че жените (нашите майки и свекърви), които се опитват да ни учат на тези неща не спират да се оплакват че са грохнали от работа и домакинстване, че никой не им помага, че еди кои си приятели са им били на гости и са се убили два дни да готвят за да ги посрещнат, че не са се наспали, че не им е останало време за тях си и т.н.

И аз обичам да ми е чиста и подредена къщата и така съм учена, но когато дойде дебелия край и две не виждам и не мен не ми пука.

# 79
  • София
Хахаха, не мъжа, бре, Бени, момата да не кръшка  Joy Държат я заета  Joy

# 80
Мама пък не ме научи да съм чистница, затова пък ме научи да съм бърза. Не се мотая излишно.  Mr. Green bowuu

# 81
  • BG
Хахаха, не мъжа, бре, Бени, момата да не кръшка  Joy Държат я заета  Joy

Тъй ли?  Thinking Хаха!  Laughing Сирена, моля уточни!  Grinning

Аз от такъв ще бягам ного силно!  animal037

Имахме навремето приятелско семейство, вече бившо, разбира се! Легнал оня гад да спи една вечер, и след малко нахълтал в хола при жена си с ритниците - паяжина видял на тавана!  smile3544

# 82
  • София
Аз пък третирам цялото оплакване като проба аз да свърша работата и хич не се давам. И хич не вярвам на самопревъзнасяне коя била отлична готвачка или домакиня, нагледала съм се на "резултат" при служебно натоварване в пъти по-малко от моето. Като се оплакват, не пускам ухо и съвети не давам, и без това не го чуват.

# 83
Божееее, такъв ще го обеся на паяжината!

# 84
Отказвам да повярвам, Сирена, че има мъж, по природа кръшкач, който изправен пред възможността да забие някоя сгодна момичка, ще си рече: "Мбаааа, тц, как ще го направя, абсурд?! Та мойта женичка така старателно е изчистила, милата, не мога да й го причиня!"

Не бе, друго имам предвид: жената да е все заета, да не й идват глупости на акъла:)

Иначе и аз бих искала къща с бял ленен диван, крехки украшения и други капризни красоти, но с деца не става работата.

# 85
Ами, Щарки, имаме различни представи за чистота, така че няма какво да се сравняваме. Ако за един е ок да има паяжини, за други не е. И на мен ми е смешно като някой ми каже, че не се събирала прах в къщата му, ама аз я виждам тази прах, не че ми пука за чужд прах, просто не е като да го няма, просто степента на търпимост е различна.

# 86
  • София
Има много неща в степента на почистване, които ме дразнят, обаче си мълча. Казвам само на нашата домашна помощница, на нея поне й плащам и е длъжна да направи, каквото съм й казала. На свекърва забележка не мога да направя, та затова, когато ни е на гости в София, хич не се съгласявам на "отменящи" предложения.

В момента пасивно тръпя безпорядъка в стаите на момчетата, обаче от 5.07. нататък минавам в атака.

# 87
Sharky, тъй като не живеем заедно с майките ни и няма как като се оплакват аз да хвана да им изчистя, приемам тези им хвалби как си въртят къщите като "думам ти дъще, чувай снахо". Един вид "аз като бях на годините ти работех, гледах си мъжа и детето, всеки ден имаше супа, основно и десерт и къщата блестеше". Обаче казано завоалирано. Естествено си познавам хората и знам какво имат предвид.

# 88
  • BG
Аз пък напоследък все по-често си спомням как като дете разглеждах лъскавите Некермани и си мечтаех (като една бъдеща домакиня) как ще имам точно ето такива пердета, ма ей тези килими си заплювам, ма нам ко... Към днешна дата:: пердета нямам, за да не събират прах и да не ги пера. Килими нямам поради същата причина. Само три пътечки в спалнята, които се перат в пералнята. Минавам за 10 минути с палката пода. Минавам за още 10 праха с мокра кърпичка. Вива мокрите кърпички!!!  Praynig С тях бърша прах, врати, седалката на кенефа, обувки, ръце, дупета, муцуни, всич - ко! Препарат имам само един - проста белина за 80 стотинки. В кенефа, след като пишкам - 5 минути. В мивката в банята, след като се измия - 5 минути. Мивката в кухнята - пак толкова. Пералнята пере сама, миялната мие, сушилнята суши. Джамовете ш'има да почакат.

# 89
Имам пердета от плат, които се перат в пералня. Но чувам, че има жени, които си отглеждат щори, изискващи пращане с куриер до София за специално почистване.

Другото е същото- и аз поддържам вида в движение с мокри кърпи.

Прозорците в добрия случай ги мие дъждът.

Общи условия

Активация на акаунт