Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 999
  • 886
  •   1
Отговори
# 165
А, и питат как съм, и ми сервират, че даже детето след като веднъж се размрънка защо точно тези дрехи съм му взела, вече казвам по колко броя от кое да приготви и аз само сгъвам и слагам в сака. Ама все пак е почти на 5, не мога да разчитам и добре да ги подреди в сака. Но скоро и това ще стане.

# 166
И аз така на тази възраст, преди да започне да чете рисувах на един лист гащи - еди колко си броя, тениски и т.н. Simple Smile
Беше принудено, горкото, че все забравях да сложа нещо, но сега ми откриха една болест, която е с такъв симптом, та вече си имам официално оправдание  Mr. Green

# 167
  • Насред хаоса
С храната и готвенето много бързо ги оправих моите тук. Едно от най-противните неща ми е да мисля какво да готвя. Та питам какво да бъде, отговор все един и същ - не знам, измисли ти. И от тримата все тоя отговор. В крайна сметка един-два пъти не сготвих нищо и на въпроса "Какво ще ядем?" отговорих "Не знам, нали това си поръчахте". Та вече гледат да дават идеи и да не се измъкват по шушон с "не знам".

# 168
La Sombra, ще се възползвам от идеята ти. Laughing  Сутринта на същия въпрос получих отговор да прочета някоя рецепта в интернет. Crazy А в момента аз карам предимно на салати и таратор и нямам никакво вдъхновение за останалите.

# 169
Фурна не включвам от април до ноември. В сезона на плодове и салати се кара главно на плодове и салати.

# 170
И аз така на тази възраст, преди да започне да чете рисувах на един лист гащи - еди колко си броя, тениски и т.н. Simple Smile
Grinning Eeeee, мислех си, че рисунките са си мой патент! Синът ми беше на три, когато замина на лагер за първи път, сега си се смея сама на себе си, но му приготвях дрехите три дни, по списъци, и т.н. Откакто стана на 7, вече си приготвя багажите сам, аз даже и не надничам какво е взел. Каквото е взел, с това ще ходи Grinning

# 171
На приятелка синът й се беше върнал с напълно подреден куфар. На нейното учудване - че аз не съм го отварял.

# 172
  • BG
На приятелка синът й се беше върнал с напълно подреден куфар. На нейното учудване - че аз не съм го отварял.

Joy Joy Joy

Когато големият ми се върна навремето от лагер с така подреден куфар, се втрещих, но се оказа, че можел, гадината, можееееел!  Laughing

# 173
Фурна не включвам от април до ноември. В сезона на плодове и салати се кара главно на плодове и салати.
Моето дете, ако го оставя на салати живи ще ни изяде, абсурд да й осигуря нужните калории с плод и зеленчук.
Но поне е фен на месото, което доста ни улеснява, свинско, пиле, телешко, заек, риба - просто се слагат във фурната с малко сол и вода, няма и 5 мин. подготовка (като е вкъщи и тя се научи да ги прави, не е нужен майсторлък) и зеленчуков ден с тава картофи, тиквички и или нещо такова. В почивните, ако сме вкъщи мъжът ми прави нещо по по-интересна рецепта или меси пици и супа за обяд в понеделник/вторник, петък - морски.

Като ми дойде музата меся и аз, но гледаме да не е често, че много въглехидрати, а сме предразположени към освинване  Animal Pig
Grinning Eeeee, мислех си, че рисунките са си мой патент!
Hug

Иначе за куфарите - дъщеря ми е левичар, но все едно е с две леви, чак пък толкова да не се старае човек, голям конфликт с Девата в мен. Едната ми племенница уж същата зодия като нея, обаче изпипва всичко до детайл. Нямах идея и веднъж се въртеше около мен, докато оправях багаж, беше на 4-5 и поиска да извадя нужните дрехи, тя да ги сложи в куфара. Викам си, ще оставя детето да се забавлява, така и така всичко е на топка. Влизам след малко, тъкмо затваря ципа - поглеждам, вътре като в аптека. Паднах  Crazy искам такова дете  smile3516

# 174
Не си спомням да съм имала разговор с мъжът ми за домашните задължения. Просто от началото правехме всичко заедно. Той е участвал във всички домакински неща, в гледането на детето, а и някакви ремонти е поемал сам.

# 175
И ние не сме, според ситуацията се допълваме и правим каквото има. Не съм фен на твърдото разпределяне, защото се случва в даден момент единият да е натоварен като магаре, а другият да няма работа. Така че според обстоятелствата, не е нужно да се правим на герои Peace

# 176
И внучката е Дева, значи там е обяснението. Казах й да си прибере нещата и щях да падна, когато тя безропотно започна да прибира.

# 177
Аз съм Дева, обаче не ми пука- мога да оставям купчини дрехи, където ми попадне. Мога да наизвадя листове, платна и бои и да стоят цяло лято без прибиране, в очакване на моменти на вдъхновение. Моят личен хаос не ме дразни, дразни ме, когато другите ръсят отгоре.

# 178
И внучката е Дева, значи там е обяснението. Казах й да си прибере нещата и щях да падна, когато тя безропотно започна да прибира.

Моят, като е на границата на дева и везни, защо нищо не подрежда. Стаята му е като хралупа на катерица.
Тези почивни дни ще го подпукам. Иначе помага с косене, прибира миялната, разхожда кучето и храни животните. Помага и за аквариума. Само стаята си не подрежда и ме вбесява.

# 179
  • BG
Малкият ми беше на 3, когато вървеше след батко си (на 19) и му събираше чораБите, разхвърляни из стаята, и ги мъкнеше до коша за пране.  Умира да ми помага в сгъването на прането, обожавам да го гледам как с малките си ръчички непохватно се опитва да си сгъне тениската като мама Simple Smile. Не съм го учила, смятах го все още за прекалено малък. Но години наред бях учила батко му (и татко му) с нулев резултат. С нетърпение чакам да порасне това дете.  Laughing Благодаря ти, Господи!  Praynig

Това в подкрепа на тезата ми, посочена по-назад в темата, че това нещо не се учи. Или се раждаш такъв, или онакъв!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт