Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 814
  • 886
  •   1
Отговори
# 435
  • Mediterraneo
О, и възглавниците ли бухвате  Whistling

# 436
НСЧ, разбрах те. Надявам се да си ме разбрала също така и ти.  Peace

..
А Контесата продължава да не прави разлика между питомци и собствени деца...

Защото няма разлика. Те всички са мои деца.

У вас едното супер самостоятелно 8 годишно, което няма нужда от помощ с домашни и нищо друго е на у-ще и друг го взема и води на у-ще, другото на 2 годинки е по цял ден на градина и мама е само с едно бебе у дома и е на линия постоянно. Надали няма време да се организира.

Докато у вас се съмнявам всеки ден да има няколко часа с рязане, лепене, рисуване, апликиране, моделиране и хранене по 5 пъти. А у нас е ежедневие и въпреки това никой не ме е чул да се оплаквам Wink

а трябва да се разтреби и 10 пъти. Е нямам сили.
Именно. Нямаш сили и не ти се занимава.
Всеки има такива моменти. Важното за мен е да не са преобладаващи. Peace

Да, ако не ти пука за средата, в която живееш, няма проблем. Ако ти пука, то става автоматизъм.
Уиш,  bouquet

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 01:20 от Анонимен

# 437
  • Mediterraneo
10 часа ли ги отглеждаш?! Много ти ненормиран работният ден. Пък и в 17 часа гледаш да си готова с всичко и да си почивате семейно... Много рано отваряш.

# 438
Ами може да ти пука за различни аспекти на средата. Например съм влизала в домове, в които мирише ужасно, макар всичко да е опънато. За мен посмачкан домашен текстил и разместено не е проблем, но други аспекти забелязвам веднага, защото ме дразнят доста повече. Та така, хубаво е човек да се замисли домашните как виждат света и дали си струва да ги тренираме. Както казах, за мен да уча пораснал мъж да оправя възглавници е съвсем страстоубийствено. По-скоро бих се лишила от възглавници изцяло.

Разликата със собствените деца е, че вечер ги предаваш на майките, не ти развалят съня, не ги гледаш, докато са болни. И другата разлика е, че децата автоматично се респектират, защото все пак са в чужда среда. При майките децата са отпуснати.

Иначе дори да се организирам и вечер всичко да е оправено, за два часа таткото плюс тригодишното могат да сътворят хаос, който да иска още 2 часа разтребване. Не знам как го правят, но го правят и не се усещат.

Храненето сигурно и до 10 пъти на ден достига, все някой е гладен за нещо. С рязане и апликиране съм стигала до 2 часа, но напоследък ми е досадно и не се занимавам.

# 439
  • София
Мен ме подплаши това пазене на някаква възглавница, която е забранена за облягане и е само за красота и трябва да е изпъната. Като дете такава чест съм оказвала само на ръчно везана възглавница, как ли пък ще пазя някакви Икейски или други серийни производства...възглавниците са за облягане.

Къде ме върнахте с възглавничките и кувертюрите! doh

Като деца живеехме в комунално жилище- огромен хол от който се влиза в няколко стаи.
Във всяка стая по семейство, с обща кухня и обща тоалетна.
В стаята имаше спалня за родителите и двойно легло за нас със сестра ми.
Та, спалнята се застилаше със специална кувертюра и възглавница отгоре.
Сядането беше абсолютно забранено.
Пипането на възглавницата- също.
Това беше преди 60 години, че и отгоре, и само някой да посмее да ми каже, че съм назадничава! Mr. Green

# 440
О, и възглавниците ли бухвате  Whistling
Не само възглавници. Ще направя списък, по-дълъг от влакова композиция, ако опиша всички подробности от моето подредено чистофайническо ОКР. Ама ме кефи, а ближните ме търпят.  Laughing

# 441
О, кувертюрите, те са си направо елемент от садомазохизма...на мен пък ми даваха пример с едно детенце, което НИКОГА не сядало на кувертюрата. Още не мога да разбера каква е идеята да има такава сантиментална естетика, която обаче е източник на скандали и стрес. Още получавам сърцебиене, като видя кувертюра...

# 442
Е, кувертюра. Кувертюра имаше баба ми. Сега кой има?

# 443
Сега за щастие вече го няма това нещо...и леглата са разрешена територия за полягване през деня. Но като се замисля колко човекочаса са отишли за напълно безсмислени дейности...опъване на кувертюри...

# 444
Тарти, да.

Оф бе, Сирен. Извинявам се за 'бе-то', но направо като те чета и ми се прилягва.
То бива флегматичност и да се щадиш, ама твоето е направо ..нямам думи. Щом сте ОК всички с това у дома, нямай грижи.

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 01:19 от Анонимен

# 445
Ами щадя се, защо не. Все пак искам да съм млада и хубава, а от въртене на пета придобивам един такъв неприятен вид на лелка.

Контеса, това не е творчески хаос. Щом не е построила 10 метра влакови линии в хола и да стоят поне седмица, няма с какво да се хвалиш. Та това е една шепичка ЛЕГО...

# 446
Разбира се, че ще се щадиш. Това не изключва добрия и уютен вид на дома. Подбираш си мебелите и повърхностите, така че да са изискващи минимални грижи и всичко е ОК.

# 447
Поне винаги успяваш да ме разсмееш. Една шепичка Лего само било?! ЖДНБ.
Няма да участвам в този фасон за надцакване.

Иначе съм съгласна с търсенето на по-лекото, по-удобното и по-приятното, но в живота колкото и да избираш и променяш обстоятелствата и изборите си не винаги може всичко да е розов облак с минимално усилие. Така, че разбирам идеята зад писаното, но не и пълният егоизъм за сметка на всички останали.

О, и възглавниците ли бухвате  Whistling
Не само възглавници. Ще направя списък, по-дълъг от влакова композиция, ако опиша всички подробности от моето подредено чистофайническо ОКР. Ама ме кефи, а ближните ме търпят.  Laughing
Е, това е!  bowuu
Кувертюри нямам по диваните.

На леглото имам, но те са именно за да можеш да седнеш с външни дрехи и да лежиш и да се въргаляш на спокойствие. Когато мина през стаята си опъвам всичко и не го мисля.

# 448
Разбира се, че ще се щадиш. Това не изключва добрия и уютен вид на дома. Подбираш си мебелите и повърхностите, така че да са изискващи минимални грижи и всичко е ОК.

Проблемът е в играчките. Пълна липса на логика. Някой ден ще взема един чувал и къщата ще грейне. И сега изхвърлям доста играчки, обаче отнякъде допълзяват нови. Както казах, домът ми ще е идеален, само да си изгоня мъжа и децата:)

Но наистина, на мен това ЛЕГО ми изглежда като нарочно подредено за декорация, не като творение на играещо дете. Та тя няма никакви интересни части...главно блокчета са. Аз имам момче, но пак се питам- къде са колела, трансмисии, изобщо всичко в ЛЕГО, което води до поумняване и наченки на инженерна мисъл...

# 449
Не е забранена за облягане възглавницата. Просто, като станеш, няма да ти се счупят ръцете, ако я поотупаш за 1-2 секунди, да не стои като сплескана жаба на дивана.
Отупвам ги само, ако са се сплескали дотам, че да са ми неудобни при облягане, иначе не намирам смисъл Simple Smile
Като цяло има хиляди неща, от които на никой няма да му се счупят ръцете, въпросът е че за някои хора за безсмислени, съответно не ги правят.

НСЧ, разбрах те. Надявам се да си ме разбрала също така и ти.  Peace
За разбиране те разбирам, просто се радвам, че не живеем заедно  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт