Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 803
  • 886
  •   1
Отговори
# 450
Майка ми е такава чистофайница като вас. Честно казано винаги съм си мислила, че е от ниско самочувствие и защото е възпитаване с ценноАд и от миналия век и защото е живяла в малък град, където всички се познават и коментират. Иначе аз целият уикенд чистих , из прах всички килими, въобще много се уморих, а сега пак е разхвърляно и не особено чисто. Аз не страдам от това, но например би ми било неприятно някой чистофайник да ми дойде в къщата.
Най-ме радвате как това ви пълни душата, аз го намирам за напълно безсмислен труд, не заплатен. С кеф ще си работя в офиса, за да ми платят, лошото е че друг да ми свърши домакинската работа -аз трябва да му платя. Пък пуста стиснатост.

# 451
Разбира се, че ако нещо ти е безсмислено, няма да го правиш. У дома човек трябва да живее така че да му е кеф, а не мъка.

Кристина, нормално е да ни радват различни неща. Мен в офиса ще ме задържат за 8-10 часа само с два автомата Калашников, опрени в гърба ми. Хубаво е, че твоят престой в офиса допринася за самочувствието ти. Все нещо трябва да допринесе.

# 452
Честно казано и аз не харесвам оплакванията на Кристина, но се възхищавам на начина й на справяне.
Възхищавам се искрено и на Контесата.
И нямам деца.
И съм супер хаос.
Вероятно един ден ще се променя не заради себе си.
Но сега предпочитам да прекарвам времето си непринудено.
Без да мисля.
Ще ми се да бях на 20.

# 453
НСЧ, от всички хора, с които пишем тук от години точно  с теб съм убедена, че няма да имам никакви проблеми ако трябва да живеем заедно. Просто сме много еднакви в много неща и отказвам да повярвам, че мислиш, че не си чистофайница.

Разбира се, че ако нещо ти е безсмислено, няма да го правиш. У дома човек трябва да живее така че да му е кеф, а не мъка.

Кристина, нормално е да ни радват различни неща. Мен в офиса ще ме задържат за 8-10 часа само с два автомата Калашников, опрени в гърба ми. Хубаво е, че твоят престой в офиса допринася за самочувствието ти. Все нещо трябва да допринесе.
+1

Всеки го радват различни неща. Мен редът ме успокоява и обичма да ми мирише на хубаво, да ми е леко пред погледа, да ухае на цветя и свещи, да звучи музика и да имам много часове с приятно мързелуване.

Но за да се случи това и да не се избия с домашните, защото те не са баш моят тип, си го върша бързо и и стегнато  и след това съм първа кипра за компания, филмче, разходка, раздумка и нищоправене.   Flutter

# 454
Честно казано ако нямаш деца и живееш сам, не виждам какво има да се цапа и чисти. Познавам такива жени, та те дори не готвят, ядат само навън или вкъщи най-много салата.

# 455
И аз съм от партията, която си оправя възглавницата преди да седне, не след като стане.

Относно "организирай се"- както казах, в някои дни не става. Не искам да се превръщам в нещо, което не харесвам. Кратък път към прегаряне- да върша и отмятам дейности от списъка. И както казах, след 10 години ще са ми ценни прочетените книги и статии, така че ако нещо ми хване интереса някой ден, мога да отложа почти всички задачи по чистенето и поддържането.

А Контесата да не се прави на интересна с "хаоса" в детската стая- това не е хаос. Щом не меси slime от лепило, няма поне 1000 парчета ЛЕГО и други проекти, щом няма достатъчно рисунки, че и да изхвърляш наедро, пак да останат- общо взето си е доста кротко, нормално активно дете. Даже доста добре "обучено" от мама, бих казала. Ако беше още по-прибрана и организирана, вече не знам дали щеше да е в границите на нормалното.

Контеса, обаче е показателно, че след вилнеенето с кърпи и бърсалки ти остават сили само за нищоправене. Хоби? Блог? Опит за написване на роман? Друго нещо, изискващо концентрирано усилие? няма такива. Ама животът не е само холивудска боза и булевардни романи...тоест това, което правиш, след като вече има ред, на практика е...нищо?

# 456
Честно казано ако нямаш деца и живееш сам, не виждам какво има да се цапа и чисти. Познавам такива жени, та те дори не готвят, ядат само навън или вкъщи най-много салата.
Може да си омъжена и без деца на даден етап. Има какво да се цапа. А и сега ако позволяваш своеволия какво остава за след това.  С моя мъж съм ударила джакпота. Ама с индивид като мен, знам ли. Аз държа да съм щастлива. Мога да измия чиниите след 3 дена на ползването им. И разбирам всяка останала реакция обаче. Предполагам няма място за сравнение като нямаш деца. Е, аз нямам. Ще пиша като имам, надявам се скоро.

# 457
НСЧ, от всички хора, с които пишем тук от години точно  с теб съм убедена, че няма да имам никакви проблеми ако трябва да живеем заедно. Просто сме много еднакви в много неща и отказвам да повярвам, че мислиш, че не си чистофайница...
Въобще не ме познаваш в такъв случай Simple Smile

...Предполагам няма място за сравнение като нямаш деца. Е, аз нямам. Ще пиша като имам, надявам се скоро.
Преди детето доста неща ме впечатляваха, след живея много спокойно. Така че не се знае, може и още по-зле да станеш  Mr. Green

# 458
  • София
Чувам, че Сирената гледала на Лего... Ето го и нашето.
https://scontent.fsof2-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-0/p526x296/186206 … a&oe=59E98C80

# 459
НСЧ, от всички хора, с които пишем тук от години точно  с теб съм убедена, че няма да имам никакви проблеми ако трябва да живеем заедно. Просто сме много еднакви в много неща и отказвам да повярвам, че мислиш, че не си чистофайница...
Въобще не ме познаваш в такъв случай Simple Smile

...Предполагам няма място за сравнение като нямаш деца. Е, аз нямам. Ще пиша като имам, надявам се скоро.
Преди детето доста неща ме впечатляваха, след живея много спокойно. Така че не се знае, може и още по-зле да станеш  Mr. Green
Едва ли ще изненадам някого. Но за мен това е последващ член и в някакъв смисъл смятам, че не аз трябва да се приспособявам и нагаждам живота си.

# 460

Прилича на микс от LEGO Creator и някои елементи от серията City. Виждам и едно човече от Ninjago.

За колко годишно дете е това? На синковеца му взимам големи опаковки тухлички микс плюс някои от диапазона 9-14, защото имат по-интересни части. Главно City и Ninjago.

# 461
Оправям възглавници когато видя, че не са ми удобни на вид и и на усет. Нямам правила.

Не ми се е налагало да стачкувам още, но знае ли човек? Нищо чудно.
Аз винаги съм си била същата. И с деца и без мъж. Просто сега имам и помощ Wink

Както казах, домът ми ще е идеален, само да си изгоня мъжа и децата:)

Не бе, буквално- наизкарала съм бои и четки. Като нямах деца да пипат, се е случвало по цяло лято да си стоят наредени удобно и като се присетя, да довършвам, докато се уморя. После не ги прибирам- стоят си и чакат.
Последно?

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 01:18 от Анонимен

# 462
  • София
Микс е, да. Имаме 3 стари Лега, от 80те. Летището е от тях. Сити нещата са последните, които взех, с банкомат. Синът ми обича новите дребни елементи и човечета. На 6 е.
Има ли само тухли да се продават?

Иначе шегичката за гледането беше за друго...

# 463
Правя доста неща, няма да давам списък. Контесата се занимава с Монтесори и подобни, обикновено супер-жените и супер-майките имат блог или поне YouTube канал. Затова питах прави ли поне нещо креативно или след цялото това чистене наистина има енергия само за пасивни дейности- гледане на филм примерно.

# 464
Сирен, това не е точно така.

Full of surprises Simple Smile
Иначе имам сайт и страница/блог на бизнеса и уча вечерите. Пиша постоянно.

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 01:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт