Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 800
  • 886
  •   1
Отговори
# 480
И викаш - докато миеш чинии сътворяваш прекрасен разказ, помниш го, само сядаш и го написваш...

И аз съм бърза и сръчна, но в един момент обявявам стачка и имам приоритети. Защото иначе няма край- нали се сещате, колкото по-бърз и сръчен е човек, толкова повече работа има за него. Така че на моменти се правя на ударена.

# 481
Докато мия чинии решавам как да се справя с казус при клиенти. И се справям. Преразказите ми трябваха преди доста време, сега животът ми си тече и без тях.

# 482
Сирено, да вземем да те обявим за номер едно във всичко и да се приключва тая мъка.
Ти си точно пример за човек, който от девет дерета вода ще извади само и само да не свърши нещо. Язък ти за голямото напъване.

# 483
Напротив- търся си повод да не върша безсмисленото, за да имам време за смисленото. Просто се сещам за оная сцена във Вещиците от Ийстуик, където Шер бързаше да се върне, да измие чиниите и да сготви на дъщеря си, ама я спря фаталният герой на Джак Никълсън...

Та това е, не знаеш какво пропускаш, като не се спираш и все ходиш напред-назад да оправяш...

# 484
Аз още в първия си пост казах, че не стачкувам и не се налага да се правя на ударена, а просто казвам - чиниите днес за теб, масата - за детето и т.н. За готвенето мъжът и сам се сеща, защото се прибира преди мен.

# 485
И аз съм бърза, и аз съм сръчна, ходя на работа, от две години уча и език в събота и неделя на уроци, постоянно търча след работа на допълнителни ивенти...сварвам с всичко...и какво...все повече се замислям какъв и смисъла от всичко това! Докато останалите лежат, четат, гледат телевизия или просто си почиват....аз търча, обирам чаши след всички, пера, простирам мия под готвя, уча, пиша презентации  и ...
още сто неща...! Абсолютно последната година гледам да раздавам задачи у пак 2/3 от домашните задължения остават за мен! Sad

# 486
Относно чашите: всеки си изкарва една любима чаша за деня и си я държи където поиска. Не гоня всяка чаша. Понякога човек има нужда да си има "перманентна чаша", както в офиса- все си седи до теб.

Няма никакъв смисъл от въртенето на пета: не се поумнява, не се разхубавява, най-много да си разбрицаш женските хормони, да ти падне либидото и да се превърнеш в кикимора.

# 487
  • София
номера е - както си ги научиш
и аз съм глезла,и аз до 30 не бях мила тоалетна ...ама се научих ....
и да готвя и да пера и да подреждам се научих...
никой не върви след мен да ми шепне на ухо - това трябва да направиш,това да купиш,да изчистиш....
....ама това на  мъжете генетично им е заложено да не мислят ,а на готово да чакат да им се каже - това направи,това купи- дишай-не дишай....
Отначало много му се дразнех на моя мъж,ама и детето като се роди сам се научи....да помага ,да оправя , памперси да сменя,прахосмукачка да пуска ....
Е не си глади дрехите и не мие чиннии,ама вечер салата прави и отсервира масата,оправя леглото, подрежда....
И детето така съм дресирала- мама не е слугиня,мама е гледана за принцеса  Mr. Green
Единствено и до днес ме дразни ,че все чакат аз да им кажа какво да правят....ама това е /поне така се оправдават/ за да не викам ,че не са направили нещата както трябва  ooooh!
Така че всичко подлежи на дресировка,стига да знаеш как да го направиш,но има и друг проблем...това жените все сме недоволни....на мен това ,че трябва да им казвам какво да направят,вярвайте ми много ми тежи..... newsm78

# 488
Мъжът ми функционира само със списък и точни инструкции. Чудя се чак човек, който от 1000 реда код може да забележи една скоба, изместена с един интервал повече, не вижда някои неща, ама на- не ги вижда. И трябва много да внимавам като го пращам на пазаруване, да не му кажа- миличко, докато си навън, ако има мляко, вземи едно...щото няма да му видя повече очите:)

Иначе до тоалетната чиния коленича само след тежка нощ. Пръскам или поливам отдалеч с препарат, нищо не пипам, дори с ръкавици.

# 489
И аз съм като мъжа ти, даже и със списък се случва да изпусна неща, но се стягам и правя всичко възможно да се променя. Нямам жена зад мен, която да ме дундурка.

# 490
  • София
Можеш да караш и на автопилот, дори нещо, което изисква точни дозировки, но си го вършила толкова пъти, че и на сън, и със затворени очи можеш да го направиш.

Един път ми се случи- правех разтвор от 3 компонента, които трябваше да се прибавят към вода.
Помня, че отмерих водата и я налях, и когато отново включих, бях изсипала и третия компонент, и пусках чешмата за да започна измиването на мензурите.

Не посмях да занеса "произведението" на колегите, да не би да стане гаф, но си направих усилието да си изследвам разтвора и беше в ред.

# 491
Пробвай наистина това- да умножаваш наум, докато вършиш някаква дом. дейност и ще видиш, че някой е заел всичката оперативна памет и едната дейност увисва с часовниче до нея...
О, Мамасита, моята област е на светлини години от умножаването на числа. На този етап, по моя начин съм написала една PhD дисертация, две монографии и малко над 30 научни статии. Но винаги ще ми е приятно да науча нещо от теб относно мисловния процес.

# 492
Аз тези умножения наум не мога и полегнала на дивана да ги правя.  Ще опитам на челна стойка - кръвта да ми отиде в мозъка.

# 493
  • София
Стачкувала съм и още как. След като веднъж от мултитаскинг си докарах нервна криза, вдигнах си гълъбите и няколко дни на спа. Сама на спа. Лежах и четях.
От тоя случай и двамата се надпреварват да помагат. Явно нещо не им е било ок докато ме е нямало.
Сега аз съм хепи, но и те са хепи, защото не съм толкова кисела. Хубавея от ден на ден, бръчките на челото ми се поизгладиха и въобще, ама въобще не се трогвам от прах. Прочетох и няколко книги, да му се не види, филми гледах. Бе чудо невиждано Grinning

# 494
Напротив- търся си повод да не върша безсмисленото, за да имам време за смисленото.
Интересно, какво смислено нещо произведе днес, като не излезе от форума?   Mr. Green
Или писането на килограм тук минава за смислена дейност?

За това, какво си мисли мъжа, вършейки работа у дома...няма значение дали мисли, че помага или че участва наравно.Важното е да върши работата...    Laughing  

Общи условия

Активация на акаунт