Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 126
  • 886
  •   1
Отговори
# 585
Уиш, това понякога си е целенасочено, за да се позиционира жената като незаменима. Иначе наистина и таткото може да се справи, но понякога е изгодно да го нарочат за малоумен. Та така, някои жени контролират по тоя начин- само аз мога да го свърша това както трябва...
Именно. Затова казах, че са будали.
+1

Зависи си от мъжа, Сирен.
Аз съм оставяла бебето на 4 месеца и половина с баща й за 5 дни докато бях в чужбина на изпити и шопинг и когато се върнах всичко беше както съм го оставила ( изпрано и прибрано пране, сготвено, чисто, бебето къпано и с чисти дрешки и т.н.) освен изгладено прането. Peace

# 586
Това е малко извънредно оставяне, постарал се е човекът. Говоря за спонтанно желание да се включи, да планира вместо теб, абе да изземе цялата функция на основен родител, без подканяне. Това става доста рядко.

# 587
Аз оставям децата много често с мъжа ми, а а на практика преди да ги пратим по институции и през времето когато са си вкъщи мъжът ми ги гледа, вероятно сумарно ги е гледал повече и от мен.

# 588
Сирен, нищо на някой друг не можеш да признаеш, че му се получава, нали?
Все е извънредно, изключение или не знам си какво.

Ами не, не е извънредно оставяне.

Той си пое дъщерята от родилното и си я гледахме заедно.
Къпеше си я до 2 годишна само той, той я научи да ходи, да пишка сама, да плува и т.н. Аз съм била повече покрай нея, но в първата й година се бяхме поделили смените (сутрин и вечер) и сме били взаимно заменяеми. Както и сега.

Само той я кара и взема от всичко като лекари, спорт, кръжоци, РД на приятели, помага с домашните, научи я да кара колело и само той се занимава с нея по почивки на бързи влакчета, спускания по пързалки и прочие.  

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 19:27 от Анонимен

# 589
Не става рядко, само ако имаме двойка от мързел и будала (ако ползвам горните постове).

# 590
Не става рядко, само ако имаме двойка от мързел и будала (ако ползвам горните постове).

Да попитам дали съм те разбрала правилно?
Горните постове ( в смисъл моя и на Кристина)  са написани от семейства от мързел и будала ли?

# 591
Чувала съм за мъже, които не могат да гледат малки деца. Не че са лоши бащи, просто се страхуват и майките не им ги дават. Аз например никога преди децата да проходът, не можех да ги изкъпя сама, а мъжът ми ги е къпал и сам. Аз все го чаках, а ако е имал някаква работа, просто не ги къпех.

# 592
Да попитам дали съм те разбрала правилно?
Горните постове ( в смисъл моя и на Кристина)  са написани от семейства от мързел и будала ли?
Не си. Ползвам думите, сложени в предните постове за жени с такова мислене.
Като цяло нямам навика да гледам кой го е писал, така че не знам точно дали ти или друг сте ползвали въпросната дума.
Чувала съм за мъже, които не могат да гледат малки деца. Не че са лоши бащи, просто се страхуват и майките не им ги дават. Аз например никога преди децата да проходът, не можех да ги изкъпя сама, а мъжът ми ги е къпал и сам. Аз все го чаках, а ако е имал някаква работа, просто не ги къпех.
И мен ме беше страх да пипам бебе, камо ли да го износя и родя. Но като реших, че ще бъда родител се стегнах и бях/съм пълноценен такъв. Капризи - в детската градина.
Иначе е много лесно - искам деца - ама някой друг да ги гледа, че съм бебе и ме е страх.

# 593
НСЧ, разбрах, но както беше написано веднага след нашите два поста ме замисли. Лесно е да ме замислиш по принцип. Хич не се щадя Simple Smile

Не ме е било страх от нищо около отглеждането на бебето, но се радвах, че съм се събрала с мъж, който иска да е баща от ден първи и не чака специална покана за да се грижи за детето си. Иначе можех много лесно да си се нагърбя сам сама с всичко и той да си е в къщи като на хотел.

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 00:14 от Анонимен

# 594
Далеч съм от мисълта, че няма да имам нов център след появата на ще ми се няколко дечица Simple Smile Но не бих искала да променям драстично живота си, т.е. да не пътуваме например, защото имам 5 месечно бебе. Ще ми се да не захвърляме нещата, които обичаме, защото след като ти се роди дете животът свършва едва ли не. Това имах предвид, а може и да не съм се изразила добре. Виждам у приятелки и двата варианта и се убеждавам, че това е правилният, но поживьом увидим. Двустранните взаимоотношения са задължителни, монолозите са ми симпатични само в театъра  Hug Ако някой не ме банне, живот и здраве, ще се четем Simple Smile

# 595
Аз също знам твоята, но питаш - отговарям Simple Smile пък ако някоя бъдеща майка, която смята, че това е единственият вариант, нека види, че има и други. А вече какво ще избере си е нейна работа  Peace

НСЧ, ти верно ли и знаеш позицията? Аз за толкова години не виждам и една нейна константа такава тя си ги наглася, според моментното и състояние. Няма никаква логика, последователност или смисъл в бъртвежите и.

Според мен е доста неуравновесена и има нужда от помощ, но това са наблщдения, базирани на писане, така че може и да не са верни.

# 596
Когато за пръв път оставих бебето за един уикенд на ММ (аз празнувах с приятелка края на кърменето извън града с мноооого сън) заварих изпрани пердета и завеси. Laughing  Иначе се е случвало да изляза вечерта и като се прибера детето да си е легнало без да вечеря, защото и двамата забравили, но ММ е способен да отиде за кори за баница до магазина и да се върне с пълна торба без кори, така че на подобни неща не се впечатлявам. Както се справя - така.

# 597
НСЧ, ти верно ли и знаеш позицията?...
Специално за бебетата - да, тази не помня да я е променяла. Майката опъва и точка.
За другите неща си права Simple Smile

Далеч съм от мисълта, че няма да имам нов център след появата на ще ми се няколко дечица Simple Smile Но не бих искала да променям драстично живота си, т.е. да не пътуваме например, защото имам 5 месечно бебе...
Това да. Наистина не разбирам какво им пречи бебето Simple Smile

# 598
Е то малките бебета не са кой знае какво. Моят мъж не пипаше под 10-месечно бебе, даже не ги държеше на ръце, докато не пораснат малко. Не ми се струваше като опъване, защото все пак съм опитна майка и тия неща са ми навик вече. Но с първо дете- там още има малко война за позиции, та може майката да е по-изискваща за включване наравно.

Но няма особен смисъл, по принцип. Ако нещата в един момент налагат строго разпределени роли- прави се, защото има такива периоди. Ако мъжът трябва да даде педал на работата, ами няколко месеца няма да го занимаваш- ще скатаеш отнякъде и така. Иначе се получава някакъв гадничък тормоз.

Да, петмесечното бебе с абс. нищо не пречи на пътуването, никак даже. Особено ако майката си пийне лекарството за спиране на кърмата овреме, за да може друг да храни бебето, а тя да митка навсякъде...

# 599
Хм, нямам спомен пътуването да ми е пречело на кърменето. Защо майката да си спира кърмата?

Общи условия

Активация на акаунт