Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 098
  • 886
  •   1
Отговори
# 615
Ами не се сещам, при летище и полет няма как да не се наложи поне едно хранене, ако бебето е под 6 -месечно и се храни основно с кърма.

Ако си на пътешествие с кола, на всеки 2 часа ли ще търсиш хотелска стая? Не, кърмиш в колата, така правехме. Ами не е приятно- с първото и второто дете го практикувах, с третото вече казах майната му, няма да пътуваме, докато не се отбие.

Пък и ключовата думичка е "организация"- много сладко, трябва да мислиш за още едно нещо. Ми да, нищо не променя бебето, животът си е все същият, с малката разлика, че трябва да предвиждаш поне 30 евентуалности и да помниш какво следваше...
Да потретя, въпрос на лично усещане и нагласа е. На теб не ти харесва, не го искаш, ОК. Това няма нищо общо с това какво се харесва на други хора. При теб няма да се получи, след като имаш вътрешна съпротива и е нежелано. Няма проблем. Не е задължително. При други хора ще се получи, ще им е ОК и нещата ще вървят гладко. Не всички, отгледали децата си са забравили и са се справили някак. Това може и да е утешителната мантра не несправящите се, но някои са се справили добре и съвсем не са забравили.

# 616
Да де, ама някоя може да тръгне с огромен оптимизъм, че всичко ще си е същото и малко да се изненада, че не е като по филмите...като оня разказ в Майко Мила, дето си въобразявала, че ще се разхожда гордо и лежерно с количка из София, вместо да практикува познатия декатлон с препятствия и обливане в гореща и студена пот.

# 617
Аз например не мога да кърмя в слинг, много крива работа е и има опасност някое бебе да се задуши.
Joy
Виж, човек може да си усложнява живота, колкото иска.
Просто казвам, че за някои хора нещата са точно така, както са си ги представяли, може да ти е странно, но е така  Peace

# 618
Е, ако толкова не се познава...Затова е добре човек да се вслушва в себе си, а не в акъл от куцо и сакато.

# 619
И да се познаваш, не се познаваш като майка, нали? Има изненади...

# 620
Аз например не мога да кърмя в слинг, много крива работа е и има опасност някое бебе да се задуши.
Joy
Виж, човек може да си усложнява живота, колкото иска.
Просто казвам, че за някои хора нещата са точно така, както са си ги представяли, може да ти е странно, но е така  Peace
Даже беше по-лесно отколкото си го представях.
Напоследък малко се озорвам, но и това ще мине.

НСЧ, нищо не разбираш и ти.
Едно дете, секцио и не кърмене..  Crazy
Mr. Green
Нали! На работата лекото, на живота - мекото  Whistling

Hug
Защо да ми е трудно като може да ми е лесно, нали?!

# 621
За да се опознаеш като майка, се вслушваш в себе си, в детето си, в мъжа си, а не в куцо и сакато.

# 622
E, факт, че повечето хора не са изненадани, дори го намират за по-лесно, отколкото са очаквали.
Явно хората имат все пак имат някакви реалистични очаквания.

# 623
Тези дето яздят еднорози не са се заричали, а написаха, че им се ще и ще направят всичко възможно да оборят разните други сухари репликари.

# 624
С бебе пътувахме по-лесно, отколкото сега, когато е на 6. Преди тръгвахме по всяко едно време на денонощието, а сега рано сутрин, че да спи поне една част от пътя. Иначе й омръзва в колата, а не е като да не пътува от както стана на месец и половина.

# 625
За пет месеца все ти се е изяснило какъв тип майка си. Кърменето е доста по-удобно при пътуване, а и кърменето на обществени места си е нормално. По летищата има стаи за родители с деца.

Изобщо, навика да се спори до откат за нещо, което не те касае, защото не го практикуваш е досаден.

# 626
Никога не кърмила, но и никога не съм водила бебета никъде освен до педиатъра на ваксина.  Малкият ми син е на почти три години и го водихме само веднъж на спа за две нощувки. Предстои море и честно казано ми се иска да не ходим. За мен почивката с деца е ад. Обаче мъжът ми ще се ядоса ако не ходим. Аз вече ходих с колегите, та съм ок да го пропусна, но той не е. Все ми казва, абе как другите водят бебета по море, а ти не можеш. Ми тегаво ми, особено частта с вируса ме разтреперва предварително. Смотана и мързелива съм. Признавам си. Така ми се иска да има на кой да оставим децата и да си починем като хората. Въобще не ме е срам да ги пиша тия неща.
Свекърва ми ми казва да не се настройват предварително за вирус, ама как пък никога не ни е пропускал до сега. От всичко най-да ми е тегаво пътуването. Дори на учителските им се чудя как се наемат. То верно, че не им пука за чуждите деца, ама това си ужас да обикаляш болници с чужди деца.

# 627
  • София - Варна
Ох, аз съм като Кристина точно.
За мен ходенето някъде с много малки деца е пренасяне на лудницата от дома на чуждо място. Grinning Не виждам нито как мога да си почина, нито нищо. Даже ми е по-тегаво на чуждата територия по логични причини.

# 628
Защо раждате ако имате такава нагласа към децата, че ви пречат?

# 629
  • София - Варна
Заради демографската криза.

Общи условия

Активация на акаунт