Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 117
  • 886
  •   1
Отговори
# 600
Добре де, как бебе няма да промени пътуването?  newsm78
Разглеждаш си Лувър/Версай/Британския музей, тоест нещо вътрешно, и бебето захваща да се дере? Няма да се притесниш и ще продължиш да си разглеждаш най-спокойно?
Кърменето на 2-3 часа как се осъществява?
Разходките из града с бебе в слинг и една чанта с дрешки, памперси, беберони и каквито там още потребности има бебчо?
Ами оборудването, което вкъщи го има, но в хотела - не - столчета, ванички за къпане, играчката над кошарката?
А как стават туристическите обиколки, ако си спал сумарно 3 часа през нощта?

# 601
Да, няма да отида точно в Лувъра с бебе. Но има толкова много места, където може да отидеш спокойно с бебе. Въпрос на нагласа е до известна степен. Ако си притеснителна и лесно изнервяща се майка, няма да ти е комфортно. Ако и бебето е ревящо, също. Аз бях късметлийка с изключително спокойни и нахилени бебета и всичко навсякъде ми беше лесно с тях.

# 602
А ако искаш да пътуваш без бебето? Пътуването може да не пречи на кърменето, но кърменето понякога пречи на пътуването. Особено ако на жената не й е комфортно да кърми където свари, на публично място...иначе няма никакъв проблем.

Сега, по принцип преди раждането може да се заричаш, че ще пътуваш, но бих предупредила жените: може не бебето да е проблемът. Пет месеца след раждане може просто още да се чувствате ужасно. Да, някои жени са готови за парашутен скок и фотосесия по бански седмица след раждането, но те също така яздят еднорози като хоби. Та може да се окаже, че въпреки добрите желания, раждането те блъска като влак и след 5 месеца може да не си на себе си.

# 603
Е, то е ясно, че говорим, ако човек има желание. 5 месеца може да не пътувам и без да имам деца, ако не ми се пътува.

Пък и кърменето не е задължително, аз не съм кърмила.

# 604
Да де, но ако искаш да кърмиш, ето ти една много голяма промяна в живота. Ангажиращо си е. И докато кърменето не е задължително, е доста желателно. Та трябва жената да е непукист и наистина да държи на своето. Едно време е било лесно, знаели са си- само циганките кърмят, ама днес има повече натиск върху жените и не се гледа с добро око, ако не кърмят.

# 605
Е, то е ясно, че говорим, ако човек има желание. 5 месеца може да не пътувам и без да имам деца, ако не ми се пътува.

Пък и кърменето не е задължително, аз не съм кърмила.
+1

То има хора, на които всичко им пречи и могат във всяко нещо да виждат само трудности.
Уиш, и нашето беше нахилено, но не беше кротко Simple Smile На високи децибели си казва какво иска и съобрзявахме престоя си с това.

# 606
...а има и родители непукисти, които въобще не забелязват какво не е наред, дори да е много не-наред.

# 607
Да де, но ако искаш да кърмиш, ето ти една много голяма промяна в живота. Ангажиращо си е. И докато кърменето не е задължително, е доста желателно. Та трябва жената да е непукист и наистина да държи на своето. Едно време е било лесно, знаели са си- само циганките кърмят, ама днес има повече натиск върху жените и не се гледа с добро око, ако не кърмят.
От личен опит не мога да говоря, но сестрата на мъжа ми кърми на поискване без прекъсване близо 8 г. (2 деца едно след друго).
Според нея е много по-лесно от това да миеш и да се разправяш с шишета. Хвърчеше свободно Франция - България - по морета, особено докато децата бяха 0-2 г. заради ниските цени на самолетните билети с двете деца сама, мъжът й на работа, никога не е споменала, че е пречка кърменето. Сигурно затова така леко гледам на въпроса Simple Smile

# 608
НСЧ, нищо не разбираш и ти.
Едно дете, секцио и не кърмене..  Crazy
Молчать не рассуждают  Flutter

# 609
Не. Както казах, въпрос на нагласа е. И двете си деца съм кърмила по 18 месеца всяко. Нито кърменето ми е пречело на пътуването, нито пътуването е пречело на кърменето. Ако се е налагало да отсъствам, съм замразявала кърма. Не е било проблем да им се даде с биберон по изключение. Ако не искаш да пътуваш и си търсиш аргументи в подкрепа на решението си, естествено кърменето ще пречи и още много други работи ще ти пречат.

# 610
Да, ако имаш мерак да пътуваш с деца и са кърмачета, е по-лесно от шишетата, спор няма. Но пък изниква въпросът доколко жената е ОК да кърми на публични места.

А другият въпрос е, че докато не се отбие, си залепена за бебето. С първото дете пътувах, преди да е отбит...знаеш ли какво е 12-часов полет с препълване с мляко и да чакаш с нетърпение да стигнеш хотела, защото помпата е най-добрият приятел...

Вече друг въпрос е при планиране на пътуване колко майки могат лесно да осигурят и замразят по около 800 мл. кърма на ден само за няколко дни отсъствие. Не е толкова лесно, колкото звучи.

# 611
Явно изобщо не си представяш организация на пътуване, при която може да не се наложи кърмене на публично място.

# 612
Ами не се сещам, при летище и полет няма как да не се наложи поне едно хранене, ако бебето е под 6 -месечно и се храни основно с кърма.

Ако си на пътешествие с кола, на всеки 2 часа ли ще търсиш хотелска стая? Не, кърмиш в колата, така правехме. Ами не е приятно- с първото и второто дете го практикувах, с третото вече казах майната му, няма да пътуваме, докато не се отбие.

Пък и ключовата думичка е "организация"- много сладко, трябва да мислиш за още едно нещо. Ми да, нищо не променя бебето, животът си е все същият, с малката разлика, че трябва да предвиждаш поне 30 евентуалности и да помниш какво следваше...

# 613
НСЧ, нищо не разбираш и ти.
Едно дете, секцио и не кърмене..  Crazy
Mr. Green
Нали! На работата лекото, на живота - мекото  Whistling

Но наистина въобще не съм забелязала приятелите ни с по 2-3 деца да са го споменавали някога като неудобство. Други и без деца или с едно опищяват света. Така че е точно до нагласа, както каза the wishmaster  Simple Smile
Да, ако имаш мерак да пътуваш с деца и са кърмачета, е по-лесно от шишетата, спор няма. Но пък изниква въпросът доколко жената е ОК да кърми на публични места...
Тя на слинг ги носеше, вътре не се виждаше нищо, така че това не стоеше като проблем.
Помпа не е ползвала, на поискване бебетата се справяха идеално.

# 614
Тия, дето вече са родили деца, ясно, справили са се някак, може и да са забравили. Но тия, дето още не са- да не се заричат, може да се окаже, че за тях тия решения не работят. Аз например не мога да кърмя в слинг, много крива работа е и има опасност някое бебе да се задуши.

Това е- да не се заричат. На някоя майка й е било лесно, но на теб точно може да ти е трудно и да изисква съвсем друга организация.

Помпата се налага, ако трябва и искаш да пътуваш без детето. Не за друго, иначе е опасно за здравето и много, много неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт