Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 891
  • 886
  •   1
Отговори
# 300
Това с кутиите ме дразни. Пробвала съм го- забравям какво има, все едно го няма.

Това се препоръчва за прочистване - ако го забравиш, значи не ти трябва.

# 301
Kontesa, обаче нали беше минималист- какво е сега това пълнене на кутии...

Има неща, които ми трябват и ако бяха леснодостъпни, щях да ги ползвам...ама само като си помисля, че трябва да вадя, а после да прибирам кутията Х от архива, и ми минава желанието...та затова някои неща ги предпочитам наизкарани.

Да не говорим, че на няколко пъти таткото с децата наизкараха кутии, които експлоадираха из къщата и просто нямах воля пак да архивирам.

# 302
Зависи кое му викате "чиста баня", ако е с черни матови плочки, все ще изглежда мръсна. Или пък ако държите да е по-стерилна от операционната на Пирогов.

Иначе- пръскаш с разяждащ препарат, плакнеш и това е, особено ако плочката е гланц.

# 303
Ами така. Минимализъм за пред хората и максимализъм с излишества иначе.

# 304
Е значи не си минималист, просто си натъпкала всичко по шкафовете...

# 305
Е значи не си минималист, просто си натъпкала всичко по шкафовете...
Ами аз си го казах ама няма кой да чете.
Направо завиждам на една от моите приятелки с по един чифт спално бельо за всяко легло, един комплект чинии и чаши и няколко купи. Аз все си харесвам неща из магазините и имам от всичко по много.

# 306
Точно пък за теб си представях, че имаш точно 100 предмета, без излишъци. Иначе и аз взимам неща, но въведох правило- едно влиза, едно излиза. Ако купя предмет, трябва да изхвърля предмет.

# 307
Точно пък за теб си представях, че имаш точно 100 предмета, без излишъци. Иначе и аз взимам неща, но въведох правило- едно влиза, едно излиза. Ако купя предмет, трябва да изхвърля предмет.
Сериозно?

Обичам да ми е изчистен интериора, но харесвам различни комплекти посуди, текстил и кухненски джаджи, които мразя да са на показ по плотовете.

# 308
Абсолютно, даже от кухнята изхвърлям чинии, ако почнат много да се размножават.

Но ако не е на плота, все едно не съществува...просто мразя да вадя от шкафове и после да прибирам.

Тостера и него ли го прибираш след всяка употреба?

# 309
Май само тостерът и кафе машината не прибирам, защото са използвани всекидневно по няколко пъти.

Микровълновата я изхвърлих преди 3 години.

Иначе пекарна, дървени лъжици, мерилки, сокоизстисквачка, мелачки за кафе и подправки, рендета, уреди за сладолед. кисело мляко, мелачки за месо, дехидратор, кана за вода, тостер грил, блендър, кухненски роботи, уред за готвене на пара, смокър и барбекю пособия, слоу кукър, уреди за миене на салати, гофретник, тенджера под налягане, гювечи, уред за рязане на месо, грил, миксер и т.н. са прибрани и след употреба се прибират.

А да не говорим за керамични тави, тенджери, тави за сладки и солени печива, купи и плата за сервиране, посуда, комплекти за разядки, ядки и супи, чаши за различен алкохол , блок с ножове, дъски за различните продукти,  кристал и прочие. А при бебета има и стерилизатори, роботи за пюрета и прочие чудесии. Не виждам как това ще ми се пречка постоянно по плотовете.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 20:50 от Анонимен

# 310
  • Sofia
И аз обичам да ми е чисто и подредено. Иначе не ми е уютно. А аз държа в къщи да ми е уютно. На чистотата не съм чак маниак, примерно прах на гардеробите отгоре бърша не повече от веднъж месечно.  Обаче неща, които не са прибрани по местата си ме побъркват. Разхвърляни дрехи и обувки, хвърлена на леглото хавлия, разхвърляни извън детската стая играчки, зарязани из къщата чаши, разпиляни по масата стотинки, ключове и подобни, ме докарват до изстъпление. За това съм си възпитала домашните да не разхвърлят. Мъжът ми по принцип не е разхвърлян, с няколко години обучение стана човек.  Mr. Green Има си негово бюро, в едно скрито ъгълче на хола, където не гледам и не пипам и там цари пълен хаос - четки, разтвори, 100 бурканчета с бои.... но там не припарвам. Децата на 2 год се научиха да не изнасят играчки от детската стая. Преди това ходех след тях и събирах. С две бебета къщата ми никога не е била разхвърляна. Сега в тяхната стая си разхвърлят, вечер преди лягане събираме заедно.
Не разбирам хора, които излизат от къщи и си оставят чашата от кафето на масата или не си оправят леглото. Нито защо като имаш деца трябва да няма къде да стъпиш по пода из цялата къща от играчки. Или защо всичките ти дрехи трябва да стоят нахвърляни по легла и столове. Но... хора всякакви. Щом не им пречи няма лошо. Важното е да не се събират любители на реда с любители на хаоса, че стават драми.

# 311
Споменахте ходене с обувки вкъщи, това в България някой практикува ли го? О.о
Мислех, че е американска простотия. И германците го правят, ако са в къща - ако тийнейджърите живеят на втория етаж директно си се качват горе и се събуват в стаята. И после майкатя на същите тия стълби оставя чистото пране да си го вземел. Ужасно ми е пък.

# 312
  • Sofia
Бамбина, не е простотия. Просто на хората улиците им са чисти. Такива прахоляци и калища като в София няма никъде по света. В Париж ходих 10 дни по 12-14 ч. на ден пеша и на 10ия ден обувките ми бяха толкова чисти, колкото и на първия. В София до ъгъла докато стигна вече не си личи какъв цвят са.  ooooh!

# 313
Не е простотия, а селяния.  Темата е разисквана 1003 пъти.

# 314
И на Карибите е една селяния... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт