Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 800
  • 886
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Не исках да се включвам като "външен оценител" на някакво жилище, но едно нещо ми направи впечатление (извън темата). Тази забавачница на кой етаж е, защото не видях прозорци, а само изкуствено осветление Rolling Eyes

# 466
Сирен, това не е точно така.

Full of surprises Simple Smile
Иначе имам сайт и страница/блог на бизнеса и уча вечерите. Пиша постоянно.

Пишеш за публикуване или академично? Всеки ден си поддържаш блога с нова статия?

Менюто за седмицата не се брои.

Catcher in the Rye, да, градината е на приземен/подземен етаж, с нещо като 2 прозореца.

# 467
  • София
Ох, бе, Сирен, сега след работа / домакинстване и детегледане, не можем и да легнем да си погледаме филмче, ами трябва блог и книга ли да пишем? От какъв точно зор това?

# 468
Ох, бе, Сирен, сега след работа / домакинстване и детегледане, не можем и да легнем да си погледаме филмче, ами трябва блог и книга ли да пишем? От какъв точно зор това?

Ти пък! Адски важно е всички да могат да прочетат мъдрите ти мисли.

# 469
  • София
Бърсането на прах е далеч по-стойностно от това да се опиташ да излюпиш каквато и да било мисъл, па макар и дървена.

# 470
Сирен много те харесвам, ти си ми любимка и не искам да те обидя, но най-чистосърдечно те съветвам да не си губиш времето в този виртуален живот, просто е безсмислено. Когато имаш възможност давай децата по институции и почвай  работа. Имаш енергия, твърде ценна да я хабиш с форуми и блокове. Това не е лично.

# 471
Сирен много те харесвам, ти си ми любимка и не искам да те обидя, но най-чистосърдечно те съветвам да не си губиш времето в този виртуален живот, просто е безсмислено. Когато имаш възможност давай децата по институции и почвай  работа. Имаш енергия, твърде ценна да я хабиш с форуми и блокове. Това не е лично.

Да, най-вероятно това ще направя- най-малкото като стане на три и отива в градината при сестра си.

Но наистина, може би пропускам нещо, може би наистина бърсането на прах е по-ценно от опитите за мислене...знам ли...

Последно не разбрах Контесата вечер учи ли или гледа филми...

"Къде търсят дървени философи?"

Ще се изненадаш, но има и места, където се търсят...

# 472
Не може да се мисли докато бършеш прах? Нима някой върти парцала с мозъка си или мисли с ръцете си?

# 473
  • София
Аз доста си раздвижвам мислите покрай домакинската работа.

# 474
  • Бургас
Сирената понякога нацелва с някоя мъдра мислА, но повечето й творения ми служат за истинско забавление. Благодаря Simple Smile

Аз май съм с разтроение на личността. Имам моменти, когато си мисля, че съм с ОКР, друг път се правя на разсеяна, че не забелязвам трохата под масата, трети път изпадам в депресия, че живея с непукисти. Изобщо, имам си от всичко. Като цяло, обичам да ми е подредено и чисто. Всяко нещо да си знае мястото, да няма излишни мебели и вещи пръснати безразборно. Предпочитам открити и просторни помещения, но за жалост живея в панелно жилище и се налага да изполвам пространството оптимално. Колкото, обаче, аз съм подреена, толкова мъжът и дъщеря ми /на 6/ са "творчески личности" Mr. Green Мъжът ми е способен да сътвори хаос у дома, само за 10 минути след като се прибере от работа. Не знам как успява. Рядко прибира нещо, откъдето го е взел, влиза и тупва някакви неща насред масата за хранене и могат да си стоят там до второ пришествие. Има 4 аквариума и всякаквите принадлежности са из цялата къща, нищо, че скоро си прави поредния шкаф УЖ да ги прибира. Докарва ме до лудост. В същото време, върши всякаква домакинска работа, но обикновено трябва да му кажа. И разбира се, като всеки уважаващ себе си мъж, счита, че ми помага, а не че е длъжен да участва в поддръжката на дома ни и чака да го похваля  Mr. Green Не му се получава, де, хахха.
Интересното при мен е, че ненавиждам всякакъв слугинаж от дъното на душата си /май е трябвало да се родя мъж..../, но и много мразя да ми е разхвърляно. Искам не искам, основно аз подреждам и прибирам у нас. В момента не мога да си позволя дом. помощница, но при първа възможност бих си наела такава, това ще са сигурно най-добре похарчените ми пари Mr. Green За мен времето, отделено за почистване и слугинаж е безвъзвратно пропиляно и предпочитам да се излегна с книга или филм, отколкото да вървя с парцала.

По Сирената, не мога да преценя креативна ли съм или не мога да сътворя ни една мъдра мисъл  Rolling Eyes

П.С. Аз също, когато чистя и подреждам, се вглъбявам и си мисля някакви неща, кроя планове и т.н.

# 475
Ами все едно мен си описала.

А който си мисли, че може да бърше прах и да мисли едновременно- да пробва да бърше прах и да умножи наум трифицрено по двуцифрено, ама да не завършват на нула. След това, за повече адреналин, да направи същото, докато реже лук. Но нека има спирт и лепенка подръка...

"Не може да се мисли докато бършеш прах? Нима някой върти парцала с мозъка си или мисли с ръцете си?"

Уиш, ще се изненадаш, но е точно така. Мозъкът "дава под наем" зони и неврони само за една дейност. Даже и в народните приказки го има- с оня, дето се замечтал и изпочупил кошницата с яйцата. Не можеш да се концентрираш върху 2 дейности. Ако бършеш прах замислена, все едно няма да е бърсано. Ако бършеш концентрирано, няма да мислиш. Пробвай наистина това- да умножаваш наум, докато вършиш някаква дом. дейност и ще видиш, че някой е заел всичката оперативна памет и едната дейност увисва с часовниче до нея...

# 476
Е, някои мозъци са многопластови, и могат да работят на няколко нива Sunglasses Нещо повече - имат нужда от рутинни, монотонни действия в една посока, за да могат да насочат мислите си в друга. Хора - разни.

# 477
  • Бургас
Ай ся, не сме ядрени физици всички /примерно/, че да се налага да решаваме задачки на ум. То мисленето не е само с цел решаване на задачи, пресмятане и т.н. Освен това, всеизвестно е, че жените или поне повечето /ти явно не си от тях/ могат да вършат повече от едно нещо едновременно. За някои дейности не е нужно да са перфектни, така че ще преживеем някоя пропусната прашинка... или пък десетица...

Не мисля, че описах теб, разказвайки за себе си. Аз не съм толкова нарцистична и вманиачена. Дано синът ти стане инженер наистина,  че с тия подтиквания към инженерна мисъл дето му правиш, ако не отговори на очакванията ти... не знам..

# 478
Мисленето е точно решаване на някакъв вид задача. Иначе е просто разсеян вътрешен диалог, не мисъл.

А жените само си мислят, че владеят мултитаскинг. За справка- "погледнах за секунда настрани и стана белята". Особено е опасно, ако трябва да си концентрирана в детето, а си мислиш, че може да вършиш и друго. В един момент виждаш, че не е точно така.

Sixsens, понякога да говориш за себе си не е нарцистично, а автентично.

# 479
Е, някои пък го владеем. Бърза съм, сръчна и правя няколко неща едновременно. Като резултат приключвам много бързо с досадните задължения.

Общи условия

Активация на акаунт