Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 045
  • 886
  •   1
Отговори
# 690
Вихрогонче, не съм се заричала никъде. А идеализъм и наивитет ще струи винаги.
Сирен, никът ми е от 2007 ако не се лъжа, когато търсех съвет за здравна помощ във форума. Не се впечатлявам от квалификациите.

# 691
Моето дете също е стояло по три мсеца при родителите ми в София, когато стана по голяма казваше, че това и е най хубавото време, баба и дядо угаждат за всичко.....и да искам да я оставя при мен няма как, кой да я гледам лятото и двамата с ММ сме на работа, в градините сборни групи, ваканции един месец и пр. Няма нищо лошо децата да остават и за по дълго при бабите....отглеждането им не е само работа на майката и бащата....детето е свързано и с другите поколения, баби, дядовци, те също са част от нашето семейство!
С целия пост съм съгласна, но не и с болднатото. Сори, но точно и само на майката и бащата е работа отглеждането на децата.

# 692
  • Пловдив
Аз от скоро работя. Но мъжът ми не е спирал. Приятелите ни също. Във всички производствнеи фирми се държи на започването на работа в точен час. И има сериозни проблеми за закъснения. Защото не работиш сам, ти си в колаборация със другите.

# 693
Моето дете също е стояло по три мсеца при родителите ми в София, когато стана по голяма казваше, че това и е най хубавото време, баба и дядо угаждат за всичко.....и да искам да я оставя при мен няма как, кой да я гледам лятото и двамата с ММ сме на работа, в градините сборни групи, ваканции един месец и пр. Няма нищо лошо децата да остават и за по дълго при бабите....отглеждането им не е само работа на майката и бащата....детето е свързано и с другите поколения, баби, дядовци, те също са част от нашето семейство!
С целия пост съм съгласна, но не и с болднатото. Сори, но точно и само на майката и бащата е работа отглеждането на децата.
Нямам предвид изцяло, но бабата и дядото също "отглеждат", готвят любими манджи, възпитават, забавляват....това са все неща по отглеждането....едно време като оставах при моята баба ме научи да бродирам, с нея лятото научих таблицата, държеше всеки ден на прясно сготвено ядене....ако нямаше направен десерт даваше мляко със захар, мило ми е и си спомням с обич за "старите" ми родители, които също ме отгледаха!А като бабиното сладко от малини, ммм няма друго....!

# 694

То това му е хубавото да си баба - не отглеждаш, само се забавляваш.

# 695

Така и трябва да бъде. Всъщност, написаното по-горе от mimi7299 е точно в тази графа.

# 696

Така и трябва да бъде. Всъщност, написаното по-горе от mimi7299 е точно в тази графа.
Да ви кажа мен бродирането и таблицата хич не ми бяха забавни....но според моята баба една жена трябва да знае и таблицата и да бродира....после дойде ред и на плетенето и инглиша....та хич не си беше забавление, а направо отглеждане!

# 697
А, не. С бродирането и плетенето милото ми бабенце удари на камък. И до ден днешен отказвам да зашия дори едно копче. Даже съм стигала до там, да изхвърля дреха, само и само да не ѝ зашия копче или нещо друго. Не е за гордост, но е факт.  Embarassed

# 698
А, не. С бродирането и плетенето милото ми бабенце удари на камък. И до ден днешен отказвам да зашия дори едно копче. Даже съм стигала до там, да изхвърля дреха, само и само да не ѝ зашия копче или нещо друго. Не е за гордост, но е факт.  Embarassed
Ти пък чак да хвърлиш дреха, ми нали има професионални ателиета, да не мислиш, че аз шия и плета, въпреки усилията на баба....!

# 699
  • София
Има баби и баби.
На едната не бих и причинила дете, все е ангажирана - личен живот, социален, политически също.
Но другата всяка вечер го търси на скайп. Уредила е дом-приказка за деца: басейн, люлки, пързалки, био-зеленчук. Ето там го пращам с облекчение за поне две седмици в годината. Впрочем, облекчението е и за двете ни Simple Smile

# 700
  • Mediterraneo
Не е ли масово да се работи от 9:30-10:00? Ако имаш план за деня какво се изисква да изработиш, никой не те гони да се явиш в 8:30.

Мхм, не знаеш ли, че има и места, където можещ да отидеш направо за обедната почивка и после да си тръгнеш?!
Мамасита, честно ли?! Ставаш смешна.

# 701
  • София - Варна
Аз си мислех, че icey има деца и критиките ѝ са пречупени през призмата на шесторъка майка-богиня.
Така вече повече ми се връзват коментарите ѝ. Ми, тя си няма идея де факто.

# 702
Сега се замислих, че наистина сумарно съм работила само около 6 години и половина. Обаче винаги съм си търсила такава работа, в която е важно какво ще свършиш за деня, не от колко до колко часа. А и по принцип доста от офис позициите наистина си работят след 10:00 реално, с опция за довършване от дома. Не че няма позиции със супер точно работно време и изискване за присъствие, но е напълно възможно да има по 5-6 часа на ден около детето, дори да е на градина.

А и аз така съм си подбирала работата, лесна и женска, с идеята, че ще ми се наложи да имам деца и трябва да е съвместима.

# 703
Намерила та премерила.

То е ясно на повечето четящи, че не си работила и си нямаш представа от логистиката с деца и работа на пълен работен ден. Само се моля и на новият ти мъж да продължи да му се играе на семейство още дълги години, че не те виждам.
 Докато Янтра знам, че ще се справи с всичко и няма да чуем и мрън от нея.

Аз обичах да бродирам, но не и да шия. Обмислям да си взема една шевна машина и да си оправям някои недоразумения като подгъви, ципове, калъфи и т.н.

# 704
Що бе, 2 и половина години бях с дете и на пълен работен ден. Та явно през този период съм мислила и за логистика. Та точно така ми минаваше денят: време преди градина сутрин, бързо свършване на работа, защото мисля и пиша бързо и после- време след градина с детето.

Не, не съм работила през цялото време, но съм работила. И не мисля, че си "играя на семейство", аз ИМАМ семейство.

Общи условия

Активация на акаунт