Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 983
  • 886
  •   1
Отговори
# 720
Ами не знам, ама сутрин около 9 във влакчето имаше немалко бебета в колички, та явно има градини, които ги взимат към 9.

Аз подчертах, че става въпрос за офис работа, не за готвачи, строители, дюнерджии и други. Подчертах и че имам най-лесната професия, както е казал авторът, а младите Саманта и Джефри с най-лесната професия хич не се моряха.

И много добре забелязах кога е часът пик в метрото: 5:30 се юрват всички.

Да не говорим, че някои професии са толкова нископлатени, че на практика жената не губи кой знае какво, ако изобщо не работи.

Сори, ама ако на 45 си с 12-часов работен ден, значи не си успешен. На 45 трябва вече да си пенсиониран...

# 721
Ами надали започват работа в 9.30, щом в 5.30 са в метрото. Дори в Лондон не е необходимо да пътуваш 4 часа до работа  Grinning

# 722
Туристи, какво да им обясняваш?!

По всяко време е пълно с хора. И в 11 вечерта е пълно , че и в 3 сутринта са пълни нощните автобуси Rolling Eyes

Градини има започващи в 9 т.е. има предучилищна за 3 часа на ден от 9 до 12, но няма такива отварящи в 5 и 30 сутринта когато тези хора реално излизат за да хванат метрото.

Знаеш ли защо бяха позиционирали бомбите в метрото в Лондон за 7.20 сутринта? Защото тогава е пик-а на пътуващите. Изпуснах си нормалният влак в 7.20, който хващах 3 години подред  и хванах този в 7.23, защото си взех кафе..

Когато се пенсионираш на 45 с няколко лично изкарани милиона пиши как е на частния остров.  Money

# 723
  • София - Варна
Сори, ама ако на 45 си с 12-часов работен ден, значи не си успешен. На 45 трябва вече да си пенсиониран..

Точно.
А и само като се сетя каква умора беше да работя на такъв работен ден. А бях здрава и млада, и една от най-издръжливите сред колегите си. В почивния ден спях по 15 часа... А работата ми харесваше, не ми е била тежест, правех го с огромен кеф. Но да работя това за по-натам... не се издържа. Тия хора явно са много здрави и издръжливи.

Африканчо, разбрахме, че си работила на полето.
Въобще не говорим само за такава работа.

То беше интелектуален труд. Така че се вписва. И с хора. Таман. Joy

Всъщност вече забравих откъде тръгна дискусията. Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 01:47 от afrikancho

# 724

Знаеш ли защо бяха позиционирали бомбите в метрото в Лондон за 7.20 сутринта? Защото тогава е пик-а на пътуващите. Изпуснах си нормалният влак в 7.20, който хващах 3 години подред  и хванах този в 7.23, защото си взех кафе..

Shocked Настръхнах.
Маце, да пускаш тото.

# 725

Shocked Настръхнах.
Маце, да пускаш тото.
Не вярвам в тези неща, но само си илюстрирах довода с пример, който е лесно разпознаваем.
Просто за няколко дни, седмици или месеци някъде не можеш да си правиш изводи за живота, стандарта и т.н. в някоя страна.

# 726
И все пак моето работно време не е чак такова изключение. И мъжът ми работи от 9:30, прибира се в 6 вечерта. Доста хора са така, нормално е.

Изводи за стандарти не правя, говоря за точно определени позиции и професии. Иначе варианти има много, разбира се, но всеки си прави сметка.

# 727
Никой в моето обкръжение основно от инженери не е с такова работно време. Не знам дали се води офисна работа, уж си в офис... От 09:00 до 18:00 уж...

# 728
Сирен, къде работи с това работно време приятелят ти? В Пловдив или в Лондон?

Никой в моето обкръжение основно от инженери не е с такова работно време. Не знам дали се води офисна работа, уж си в офис... От 09:00 до 18:00 уж...
Simple Smile

# 729

Shocked Настръхнах.
Маце, да пускаш тото.
Не вярвам в тези неща, но само си илюстрирах довода с пример, който е лесно разпознаваем.
Просто за няколко дни, седмици или месеци някъде не можеш да си правиш изводи за живота, стандарта и т.н. в някоя страна.
За стандарта и живота - да, темата в момента позволява обаче и да не си живял в страната, за да можеш да изкажеш мнение. Просто трябва адекватна информация Simple Smile

# 730
  • София
Да, само на полето и по дюнерджийниците работят от 8 и 9. Sure. Grinning
И около мен всички са от 9 до 18, че и санкции има при редовни закъснения. Не знам къде сте ги намерили тези ларж работодатели.

# 731
А, да, за София, България имах предвид в предния си пост. Иначе аз съм провинциално чедо Simple Smile

# 732
Сирен, къде работи с това работно време приятелят ти? В Пловдив или в Лондон?

А ти как мислиш? Последния път като проверих, живеех в Пловдив. Ами намират се и ларж работодатели- когато е работа, която не се върши с часове, а може да трябва да измислиш нещо, което друг не може да измисли- тогава часовете нямат значение. Ефективността се мери по друг начин.

# 733
….“програмисти, всякакъв бек офис- работата почва по-късно, няма нужда да се явяват в ранни зори. А сестрите са на смени, застъпват в 7:30-8. Лекарите пък ако са кадърни, рядко набиват осем часа- обикн. половин ден в кабинет, другата половина планови операции или нещо допълнително“

Работя първото болднато в телекомуникационна компания. Въпреки, че мога да работя от вкъщи съм с регламентирано  работно време – 09:00-18:00ч. – няма мърдане! Много строг контрол за движение в самата сграда, евентуално излизане и ползване на обедна почивка. Около мен няма хора с такова работна време от 10:00-11:00. Мъжът ми е второто болднато. Започва от 07:30, ако е сутрин и продължава 12 часово дежурство, следват нощни и т.н. Операциите не са „нещо допълнително“ а основна дейност при него.
Сирен, блазя ти, че намираш „леки женски работи“ без работно време!!!

# 734
Ти сирената няма да я убедиш, тя е сигурна, че щом е намерила една такава работа(в което аз лично се съмнявам) значи всичките са такива. И ако случайно ти или мнозинството от хора работят на такива места дето започват в 7.30 или 8, а не по обяд, значи са някакви нереализирани тъпаци.
Тия пък докорите по цял ден си веят краката, е имали някакви планирани операции, ама те какво са нищо работа.
Не знам какви са тия работи дето сте ги работили ама всички офис длъжности имат регламентирано работно време, което е записано в трудовия договор. И ако започваш от 10 ще си тръгнеш в 6 ако нямаш почивка. Ако имаш почивка си тръгваш в 7, досега не съм виждал частен работодател, който така с лека ръка да плаща за 8 часов работен ден пък служителя да си тръгва след 6 часов такъв. Ама Сирената щом казва че е така значи е така аз за целия си трудов стаж от над 15 години какво мога да знам. Тя има 6,5 и все е попадала на ларж работодатели а ние завиждамИ.

Общи условия

Активация на акаунт