Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 893
  • 886
  •   1
Отговори
# 795
С по-големи деца, които видимо ще се зарадват на почивка, няма как да не е приятно. Но с дете, което не разбира защо е там и защо трябва да му е готино...а всъщност му е криво и у дома би се чувствало в пъти по-добре.

# 796
  • Стара Загора
Аз пък помня как на 3 годинки ме оставиха при баба ми, и нашите отидоха някъде с кръстниците ми.
После какво чух и разбрах, че са отишли на почивка в Полша... сметнете щом още помня колко гадно съм се чувствала. А между другото при баба не беше никак лошо, просто искаш и ти да отидеш на това място да го видиш.
После ме успокояваха, че и мен щели да ме заведат един ден... мда отвъд Полша ме заведоха Grinning
Не говоря да прекараш лято при баба и дядо, това са едни от най- хубавите ми детски спомени. А говоря за семейните почивки без децата, че те в един момент почват да разбират, и може да не им стане много приятно, че не са желани там.
Варианта една почивка с тях- една без тях също е добър, но там стои и въпроса с $

# 797
Аз му намерих цаката на "хем на почивка, хем пътуване, хем деца, хем лично време за нас с ММ": круизните кораби. Имат перфектна безплатна (включена в цената) организация за деца от 2 до 18. Имат "гупита" от 2-3 годишни, които си имат отделни вътрешни кътове, отделни водни забавления  и т.н. Оставяш ги и си ги взимаш лично. За по-големите имат други отделни "градини".

И тази "цака" беше разпердушинена.  

# 798
Но с дете, което не разбира защо е там и защо трябва да му е готино...а всъщност му е криво и у дома би се чувствало в пъти по-добре.
Дете на 2 г. не може да изпитва удоволствие от вода, пясък, игри?

П.П. Бебе на 2 месеца и аз не бих повела, но след 1-2 г. да.

# 799
Може, но примерно ще има 15 минути удоволствие, после 30 минути мрънкане и дране. Та ще е наистина сто кила мъки за кило кеф. Да си хабя силите, за да може полу-несъзнателно същество да рови във вода с фекални бактерии и пясък с още повече фекални бактерии...кеф голям и невероятен...

# 800
И на месеци не е драма, но просто сменяш пейзажа в общи линии.

За това до около година и половина-2 съм ходила само в апартаменти с нормалните удобства за бебе.

Ако ни е кеф, излизаме, ако не, седим на терасата и така.

# 801
Може, но примерно ще има 15 минути удоволствие, после 30 минути мрънкане и дране. Та ще е наистина сто кила мъки за кило кеф. Да си хабя силите, за да може полу-несъзнателно същество да рови във вода с фекални бактерии и пясък с още повече фекални бактерии...кеф голям и невероятен...
Нищо подобно Peace
И на месеци не е драма, но просто сменяш пейзажа в общи линии...
Аз още спях права, но ако бебето не яде начесто, за да може човек да се наспи, не е проблем.

# 802
  • София - Варна
Аз пък помня как на 3 годинки ме оставиха при баба ми, и нашите отидоха някъде с кръстниците ми.
После какво чух и разбрах, че са отишли на почивка в Полша... сметнете щом още помня колко гадно съм се чувствала. А между другото при баба не беше никак лошо, просто искаш и ти да отидеш на това място да го видиш.
После ме успокояваха, че и мен щели да ме заведат един ден... мда отвъд Полша ме заведоха Grinning
Не говоря да прекараш лято при баба и дядо, това са едни от най- хубавите ми детски спомени. А говоря за семейните почивки без децата, че те в един момент почват да разбират, и може да не им стане много приятно, че не са желани там.
Варианта една почивка с тях- една без тях също е добър, но там стои и въпроса с $
Така е. Определено е така. Като станат по-големи. Изобщо не говоря за това.
Цитат
Да, именно. Може да изпита кеф, но няма да е особено осъзнат и постоянен.
Вие преценявате, че за детето ползата от такава почивка взима превес и затова го водите.
Ние преценяваме обратното.  Joy

# 803
  • София
Аз му намерих цаката на "хем на почивка, хем пътуване, хем деца, хем лично време за нас с ММ": круизните кораби. Имат перфектна безплатна (включена в цената) организация за деца от 2 до 18. Имат "гупита" от 2-3 годишни, които си имат отделни вътрешни кътове, отделни водни забавления  и т.н. Оставяш ги и си ги взимаш лично. За по-големите имат други отделни "градини".

И тази "цака" беше разпердушинена.  
Може ли линк?

# 804
Ами синът ми се отегчаваше за точно 15 мин. на плажа и след това почваше да недоволства. Не всички деца се хипнотизират от ровене в пясък.

# 805
Аз съм съгласна, че зависи от детето и състоянието. Моето беше супер. Започна да спи по цяла нощ на около 40 дни, а преди това само се будеше, за да се наяде. Не е ревал през деня, спокойно го оставях в леглото или на шезлонга и си правех каквото там имах.

# 806
Дъщеря ти има късмет ти да си свободна и да имаш желание, но все си мисля, че и те ходят някъде с детето си.

Правилно си мислиш, ходят и с детето, и без детето.

# 807
С по-големи деца, които видимо ще се зарадват на почивка, няма как да не е приятно. Но с дете, което не разбира защо е там и защо трябва да му е готино...а всъщност му е криво и у дома би се чувствало в пъти по-добре.

При мен се получи обратното.
Малкото дете не разбира и му е все тая къде е. Като е и спокойно-почивка по "мой вкус" се получаваше идеално. С порастването, вкусовете започнаха да се различават. Моите деца по пясък не харесват, жегата ги мореше във възрастта, в която се предполагаше, че ще им харесва пясък и море.
Впоследствие пък предпочитаха с приятелите си, а не с нас някъде по план-график.
Та почивка тип "ходене на море" ни се получаваше, когато бяха малки и нямаха право на глас. Crazy Laughing
После, с петгодишно ми идваше трудно. С десетгодишно съвсем. На 14 години тотално не ги радваше шум на вълни, пясък, и лосион за слънцето. Не се радват на почивка, искат си с приятелите и с техните си забавления.
По темата-не, не стачкувам. Когато се уморя от нещо казвам, че съм уморена. Слугувам, ако може да се употреби този термин, само ако ми е кеф и искам.. Когато не искам-не го правя.

# 808
  • София
Да, интересни деца имат някои - умират от кеф да стоят вкъщи с бабите си, не на почивка.
Не е особено интересно, ако баба има няколко внука на сходна възраст и си е направила двора на детска площадка - с басейн, пързалка, люлки, къщички и подобни.
С нас е поне два пъти на море годишно, с баба още веднъж, още две седмици при баба и лятото минало.

Водим я от 7 месечна на море, за мен беше важно, за да не придобие страх от водата. Тогава наемахме вили, тя само спеше, плуваше, ровеше в пясъка, пълзеше и бяха едни от най-спокойните ни почивки. Сега вече е неуправлаема и е по-трудно.

# 809
Ходенето на почивка с нас е равно на седене с бабата. Все едно е дали ще е с бабата на двора на вилата или на плажа с майката-еднакво скучно е за някои деца. Децата искат главно други деца, за да им е интересно и забавно, и тогава е все тая дали са на "почивка" точно или "при баба си". Ако пък при бабата има още "заточени" подобни хлапета, може да се получи доста добра игра. Бабите се събират по бабешки, хлапетата играят от сутрин до здрач.
Съвсем отделен въпрос е, че аз не възприемам "ходенето на море" като почивка, в този ред на мисли, някои деца също не го приемат като почивка това. За едно хлапе, с идването на ваканцията всичко, което не е свързано с учене е почивка. Crazy Laughing

Общи условия

Активация на акаунт