Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 871
  • 886
  •   1
Отговори
# 840
Ми те и моите са играли много в пясъчник, но морето не го харесват. Социопати са, мразят някой да ги кара да се запознават и да си играят. Дори не са боледували и не са се продрисквали иначе. Т.е. би трябвало да съм щастливка с идеалната почивка. Laughing
Това го написах по повод поста за децата и общите игри, но разбира се никой не закача онези, които играят сами. Нито е задължително семейната почивка да е на море, ако мразят море. На планина, в някое хубаво семейно хотелче, с басейн, без басейн или на съвсем различно място според вкуса  Peace

# 841
Ееее, айде сега, пасти. Всеки може да извади няколко хилки за круизен кораб, въпрос на нагласа е  Mr. Green
Някак си не мога да се наглася, дамусеневиди. Laughing

# 842
А на круизен кораб как може да се одрискаш...добре че вече имат код и система на действие при избухване на норовирус, иначе гледах едно шоу за цял заразен кораб.

Това е по личен опит отново  Joy.

# 843
  • Бургас
Ееее, айде сега, пасти. Всеки може да извади няколко хилки за круизен кораб, въпрос на нагласа е  Mr. Green

Примадона Mr. Green hahaha

# 844
А на круизен кораб как може да се одрискаш...добре че вече имат код и система на действие при избухване на норовирус, иначе гледах едно шоу за цял заразен кораб.

Това е по личен опит отново  Joy.

За съжаление съм хващала подобен вирус на най-невероятното място, където е супер малко вероятно да го хвана, но го хванах. Едва ли ще е по-весело на круизен кораб.

Пак ще подчертая парадокса: когато говоря по принцип- ти нямаш личен опит; когато говоря от опит- ама то това е само твоят опит...та така за личния опит.

# 845

Пак ще подчертая парадокса: когато говоря по принцип- ти нямаш личен опит; когато говоря от опит- ама то това е само твоят опит...та така за личния опит.
А защо този парадокс е налице само при теб? Не помня друг потребител, който да е бил засегнат от него.

# 846
  • Sofia
Вихрогонче, не съм се заричала никъде. А идеализъм и наивитет ще струи винаги.
Сирен, никът ми е от 2007 ако не се лъжа, когато търсех съвет за здравна помощ във форума. Не се впечатлявам от квалификациите.

Айси, радвам се, че си ме прочела. Не казвам, че си се зарекла нещо, но ми звучиш точно така  Peace  Знаеш ли, и аз БЯХ идеалистка. И блажено наивна. За толкова много неща. Може би затова ти и пиша. Защото исках да ти кажа, че понякога от срутването на розови илюзии много боли. И може би ми се искаше да ти спестя част от самозаблудите. Без да се обиждаш, имай го предвид - докато ЛИЧНО не изживееш нещо, не можеш напълно да го разбереш. Можеш да си МИСЛИШ, че си го разбрала. Но просто не е вярно.

И щом така и така за пореден път ти пиша, то нека завърша по-оптимистично и позитивно - пожелавам ти от сърце наистина да съумееш да се съхраниш такава, каквато си и каквато искаш да бъдеш, и при появата на детето / децата ти!  Peace  Hug  Лично аз не познавам непроменена жена след като стане майка, но това все пак нищо не означава - може и да има такива жени. Просто лично според мен самото присъствие на бебето около теб, самото осъзнаване, че то напълно зависи от теб, променя. Променя те поне временно. А някои се променят безвъзвратно и за цял живот.

# 847
То и аз си мислех, че детето ми ще е кротко и послушно, ама хич не познах. Mr. Green
Каквото ти се падне, Айси, не каквото си го направиш.
На късмет е всичко.

# 848
И аз така.
Не ми е по сърце да съм по вода за две седмици. Предпочитам някой остров и да си джъткаме нанякъде тримата из плажове и на гледки.

# 849
Е то дали за круиз или за остров, пак за пари става дума. Каква разлика има? Нагласата да похарчиш пари.

# 850
  • София
 newsm78 То нагласата да ги пестя или купувам вещи какво е? Предпочитам да ги харча за преживявания.

Между другото, плаването е нощем, през деня корабите са на пристанища и се разглеждат забележителности.

# 851
newsm78 То нагласата да ги пестя или купувам вещи какво е? Предпочитам да ги харча за преживявания.
О, и аз предпочитам и ги харча за преживявания. Но би било твърде елементарно да обясня, че по отношение на круизите въпросът не е в предпочитания, а в простия факт, че 90% от пишещите тук не могат да си позволят да ги платят, поради което "цаката" с круизите прозвуча като известната максима за хляба и пастите. Сега, ако трябва да обясня какво точно значи "Като няма хляб, яжте пасти"...

# 852
  • София

Между другото, плаването е нощем, през деня корабите са на пристанища и се разглеждат забележителности.

Това е и моето мнение.
Пътувала съм с круизни кораби с родителите ми преди години.
Бяхме единствените български дипломати в страната, които пътуваха лятото.
Другите - трупаха пачки, купуваха стари коли от негрите.
Като ги докарат в България се фукаха пред местните.
Ние поне видяхме доста градове така, благодарна съм.

# 853
Проблемът при мен с круизите е че не обичам да съм на кораб и в открито море. Освен ако не е за няколко часа само.

Въобще не ми харесва усещането, че няма накъде да избягам и съм заобиколена само с вода и затова си предпочитам да не съм ограничена и да си правим каквото ни се прави без да се клатушкам цяла вечер или две седмици в някакво лукс корито тип увеселително влакче  със стотици хора на борда.  Stop
Виж в самолета пак няма къде да избягам, но не ми пречи и предпочитам да летя пред пътуването с кола.

Може би като поостарея малко ще ми дойде ума в главата за фамозните му работи като круизи, яхти и пент-хаузи с площадки за хеликоптер.  Laughing

# 854
  • София
Аз умирам от страх на лодка (ако искаш вярвай, возя се на дъното на лодката...), на голям кораб усещането няма нищо общо.

Правих сметки преди години, почивка в Турция или на нашето море ми идват на същата цена. Хигиената и обслужването (т.е. липсата им на българското море) нямат нищо общо. В Гърция ходим през уикендите лятото (имаме къща близо до границата), така че там не сме ходили "на курорт".

Малкия нито веднъж не се одриска на друго място, освен на българското море. Беше на coding camp с Яшу на Китен, преди 2 години, не се одриска (но не е влизал във водата по моя, спазена, забрана), но пък направи ангина: е, доктор, който да го прегледа намерихме чак в София (отидохме на място, в Китен лекар няма, в съседното село няма, в Ямбол в Спешното ни отказаха да го прегледат и пътув-пътув по магистралата, та в София дежурен нощен лекар). Повече такива морета - йок.

Общи условия

Активация на акаунт