Гладете като професионалист вкъщи

• 31 564
  • 333
  •   1
Отговори
# 300
Честито. И аз съм много ентусиазиран, пу, че ме е яд. Мъжът ти да каже как е, че утре ще купя и аз Joy

# 301
Честито на печелившите дами! Дано да ви бъде много полезен уреда. Ще очаквам впечатления за да взема решение  за себе си, че имам крещяща нужда от такава ютия с парогенератор.

# 302
  • София
Докато търсих из интернет подробности що за нещо ще тествам, попаднах на информация, че в момента уредите се продават с 60 дни тест период.
Те и тия двамата зевзеци с чаршафите и гейзера горе са големи ентусиасти Laughing

# 303
  • София
Ден 2 с парогенератора у дома. Бебето гледа с неразбиране, минавайки покрай него. Кашонът е рециклиран и се използва по предназначение за скривалище, барабан или голяма шапка според случая.

Инструкциите са поднесени интуитивно и са илюстрирани с доста снимки. Действията са описани в стъпки. Онлайн менюъли, може да намерите и в линка по-долу с опция за избор на език:

http://www.tefal.com/instructions-for-use/Products/Linen-Care/St … L/csp/1830004703#

Две от функциите намирам за много полезни и накратко ще ги опиша със снимките, които следват.

1. Гладене с пара на дреха върху закачалка.

За мързи като мен и за дрешки, които позволяват лесно гладене. Парата се наглася на максималното ниво.

2. Резервоар за събиране на варовик.

Ще прекараме лятото при майка ми, в град с АДСКИ варовита вода. От каната за нагряване буквално стържа люспи варовик. Не смея да бползвам парогенератора с чешмянка тук, но резервоарчето ми се струва страхотно измислено.

Надявам се горните извадки да са били интересни. Ще се включа отново след сефтето днес.

# 304
Изглежда много интересно функцията за гладене на закачалка.Радвам се ,че споделяте мнение за уреда.Ще си закупим такава ютия с паро генератор.
Ще проучим всички марки хубаво .

Последна редакция: ср, 28 юни 2017, 20:49 от Анонимен

# 305
  • Сливен
Привет отново и от мен.
Вече имах възможността да изпробвам уреда. Много съм впечатлена. Точно днес нямах много дрехи за гладене, но всички бяха детски и бебешки, които всъщност са ми едни от най-трудните за гладене, защото са с малък размер и често имат лепенки, или други украси.
Това, което ми направи впечатление е, че въпреки че изглежда сложен уред, съвсем не е така, напротив. Второто нещо, което забелязах е, че дрехите не остават горещи след гладене, защото най-вероятно глади с пара, а не с гореща повърхност. Глади се лесно и гладко, лепенките не се разтопяват. Като човек, изгладил толкова нещо през живота си с обикновена ютия и с професионална /1г. и 2мес. съм работила в шивашка фирма на ютия/, определено като начин на ползване и ефект на края, бих причислила уреда към професионалните ютии. Ето и снимков материал, извинявам се за лошото качество, но снимам с телефон, нямам по-добро нещо за снимане.

Аз също , като  Beeps, намирам за интересни тези две функции. В нашия град /Сливен/ водата е доста варовика, пречистваме с кана с филтър за домашна употреба, такава вода сложих и в резервоара. Надявам се не е грешно, защото в инструкциите за употреба пише да се слага чешмяна вода.
Това е засега. Ако някой има въпроси, с радост ще отговоря.
Хубав следобед  Hug

# 306
  • София
Аз имам въпрос  Hug
Тежка ли е самата ютия (не целият уред, а само частта, с която се глади) и достатъчно дълъг ли е кабела/маркуча (от снимките не виждам добре), който свързва ютията с генератора? Тоест - мога ли да поставя генератора на земята или някъде до дъската за гладене и да гладя свободно без да ми опъва кабел/маркуч?

# 307
  • Сливен
Аз имам въпрос  Hug
Тежка ли е самата ютия (не целият уред, а само частта, с която се глади) и достатъчно дълъг ли е кабела/маркуча (от снимките не виждам добре), който свързва ютията с генератора? Тоест - мога ли да поставя генератора на земята или някъде до дъската за гладене и да гладя свободно без да ми опъва кабел/маркуч?
На повечето снимки се вижда, че поставката с резервоара са на бюрото, а аз си гладя спокойно на самата дъска за гладене. Току що измерих маркуча - около 160см. Според мен ще стане и да е на земята, но по-удобно ще е на съседна мебел. Ютията не е тежка, но не е и кой знае колко по-лека от другите ютии, удобна е.

# 308
  • София
Днес използвах програмата за спално бельо върху любимия в темата чаршаф с ластик. Прибран след пране, намачкан достатъчно добре.

Имам жалки опити в гладенето; съвсем домашна парна ютия. Всеки път заедно с парата, прокапваше и вода. Тук такова нещо няма. Само пара на силна струя. Всяка гънка е обречена.

Надявам се, че се вижда разликата Simple Smile
Един съвет- при първоначало ползване на уреда, насочете първата струя встрани, да не е директно върху дрехата. Съвсем нормално, при първото минаване през уреда, с парата се отделят съвсем дребни прашинки, разни фини частички, които са били вътре в "системата" или в резервоара.

Следващото включване ще е с впечатленията на ММ. Снимки няма да поствам, че мъж, който си глади сам дрехите (пу-пу, да ми е жив и здрав), си е гледка за завиждане   Laughing

# 309
Има гладачни маси с място за парагенератора, дори и с водач за кабела. Като гледам как въргаляте по земята такава техника, сърцето ме заболява ooooh!

# 310
  • София
Аз не съм  си у дома, нямам особени удобства за професионална техника и близък контакт. Като се приберем дОма, там е друга работа. Мерси за снимката Peace

# 311
  • София
Здравейте!
За целите на теста, използвах функцията за гладене с пара/ на закачалка/ или вертикално гладене върху едно сако. Парата е супер мощна и буквално за секунди гънките изчезват. Страшно съм впечатлена от тази опция, защото спестява още повече време. Предполагам ще е много полезна за тъкани, които леко започват да лъщят от досег с повърхността на ютията и решението е няколко удара с парните струи.

И една снимка от още едно нещо по отношение уреда, пренасянето и съхранението му. Освен, че захранващия кабел се прибира автоматично, за маркуча с пара е измисен допълнителен улей под резервоара. Напъхва се там, когато не го ползвате и всичко е закътано без да заема място или да се притеснявате, че може да го закачите и да падне.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 10:09 от Beeps

# 312
  • Сливен
Здравейте отново.
Вчера имах доста за гладене, та парогенераторът доста поработи, а и аз  Laughing
Това са снимки на детски спален комплект преди гладене

а това след

# 313
  • Сливен
Ето малко и от гладенето на детски дрехи
глади се без проблем и тюл

не се вижда много добре, но върхът на ютията е доста тънък и без проблем се достига до тесните места на дрехите, като това боди-потник например

ето и пример за гладене на дрехи с апликации/лепенки/
преди:

и след:

# 314
  • София
Рокси, тюлената част на коя настройка изглади? С пара или само с ютия?
Мерси! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт