Хламидия - тема 4

• 94 145
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Няма оправия с тази гадост... Вече може би три години се опитвам, но без резултат. Последните кръвни са - IgA 1.97; IgG - 1.84 , IgM  отрицателно (до 0.9 референтна стойност, до 1,10 сива зона). Два пъти съм правила PCR - отрицателни. Една кофа с лекарства вече изпих, пих и билки и някакви елексири и все тая.... Смених и някоколко лекаря естествено...

# 556
Здравейте ,аз все още не разбирам
Нали стара инфекция са всъщност антителата които тялото образува при срещата си с болестта? Тогава да пиеш хапчета и да се лекуваш е всъщност да си махнеш антителата....което е много трудно

# 557
  • София
Здравейте ,аз все още не разбирам
Нали стара инфекция са всъщност антителата които тялото образува при срещата си с болестта? Тогава да пиеш хапчета и да се лекуваш е всъщност да си махнеш антителата....което е много трудно
Тези антитела се образуват в резултат на това, че в тялото има определен вид патоген ( в случая Хламидия трахоматис). Ако няма патоген - няма антитела (грубо казано)
Когато има патоген, тялото образува антитела, които улавят тези патогени, чрез т.н. комплекси антитяло-антиген.
Колкото повече са антитела ( Иг.-те са положителни), толкова повече патогени има в тялото.
Eто една картинка, на която се вижда как в клетката влиза антиген - размножава се и при излизането му ( грубо казано, защото и там е доста сложно) преди да навлезе в съседните клетки се "улавя" от антителата... не всички разбира се, само някои ... и така антителата (Иг.-те) се повишават.

ето и сложния жизнен цикъл на този патоген, с образуването на  елементарни ( които влизат в клетките и причиняват инфекция) и ретикуларните телца ( чрез които патогена се размножава) 
 ... ако на някой му е интересно.

# 558
Здравейте! Интересува ме какво е течението при хламидиална инфекция, ако изобщо има такова? Различава ли се от обикновеното съпътстващо такова по време на овулация, например или от нормално прозрачно месечно такова? Блгодаря!

# 559
  • София
Днес си пуснах изследвания на какво ли не, но определено най-много ме изненада това. Аз секс не съм правила от последният път като си правих такъв (отрицателен) тест. Някой има ли теория как може да имам такъв резултат? Лабораторна грешка?

# 560
И при мен така се получи, правих цервикален секрет -изследване и излезе отрицателен.Какви са тези лаборатории , направо ужас.

# 561
Здравейте.Чета,че доста от при положително ИГГ се лекувате.Аз съм в Кипър,допитах се до 3 гинеколога,и тримата бяха на мнение,че щом е стара инфекция имам имунитет.Не трябва лечение.Двама кипърци,и една рускиня.За да се успокоя,им казах,че не съм пила нищо за нея,нито съм знаела,и със зор ни изписаха лечение за 14дни с рокситромицин.Нито ми каза пак да пускам изследвония,нито нищо.Сега съм бременна ,никой нищо за нея не споменава.Няма проблем.Всички са на мнение,че щом ИГГ е положително,имам имунитет,както и с токсоплазмозата,рубеолата...

# 562
  • България
Здравейте, понеже от няколко години съм в този омагьосан кръг с хламидии - АБ - намаляне на резултатите- пак увеличаване и т.н.
Опасявам се да не са станали резистентни. Моля да ми пишат (може и на ЛС) момичета , които са преминали лечение с венозно вливане на АБ.
Искам да попитам също и за специалист(венеролог ли трябва да е) ако може да ми препоръчате.

Ays10, кутията ти е пълна.
От около 6г . Пила съм различни схеми - вибрамицин, азакс доксициклин.....
Искам вече да се консултирам с истински специалист по хламидия.
четох за кожно-венерологичен център в София. Предполагам , че та трябва да са наясно?
Моля, някой ако е ходил да ми пише.

Никой ли не е правил(запознат) с венозноте лечение? Кой ти го назначава, къде се прави, какво ти вливат и зза колко време?

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 12:54 от AnMary

# 563
Момичета, единственото точно изследване на хламидии е Pcr test! Аз моите ги лекувах с Доксациклин 14 дни, имам 3 отрицателни теста след това!

# 564
  • България
Pcr и днк теста едно и също ли е ?

# 565
  • София
Pcr и днк теста едно и също ли е ?
Да.
Но, не спорете моля Simple Smile
Всеки има право да вярва в каквото си иска.
От тези безсмислени спорове, темата замря и вече не е полезна за никой ....

# 566
Здравейте!
Стана ми интересно-дали повишено ниво на левкоцити в МБ секрет или в кръвта може да говори за инфекция с хлаидия?
АГ ми каза, че щом МБ и ок и е с масово лактобацили, няма повод за тревоги.

# 567
  • София
Здравейте!
Стана ми интересно-дали повишено ниво на левкоцити в МБ секрет или в кръвта може да говори за инфекция с хлаидия?
Здравей!
По тези показатели, не могат да се правят подобни изводи.
Може МБ да е чиста и пак да имаш Хламидия.
За Хламидия се правят специални изследвания.

# 568
Здравейте!
Здравей!
По тези показатели, не могат да се правят подобни изводи.
Може МБ да е чиста и пак да имаш Хламидия.
За Хламидия се правят специални изследвания.

Благодаря!
Но не говорят ли левкоцитите за възпалителен процес? От АГ знам, че когато липсват лактобацили и има завишени левкоцити + clue cells - това може да е някаква индикация ...

# 569
  • София
За възпаление - да, но не и каква е причината, за това възпаление.

Общи условия

Активация на акаунт