Хламидия - тема 4

• 94 141
  • 736
  •   1
Отговори
# 630

Това са моите резултати. Може ли някой да ми разясни.

# 631
NIA 2019,правила ли си цветна снимка(лапароскопия) на тръби.? Това ли е причината за инвитро.Дано да няма при теб,но при мен най-вероятно тази година беше нанесла поражения на тръбите и не мога  да забременея естествено.Затова пък казвам,че благодарение на хламидията си имам близначки Simple Smile

Ами може и да има някаква връзка, но и късно започнахме да правим опити на 36г. и тогава се оказа, че съм с намален резерв. Още в началото като започнах да ходя по доктори ми назначиха цветна снимка и всичко беше наред тогава (2016г). Предполагам, че съм се заразила преди 2012г.,т.е. това е достатъчно време за евентуално образуване на сраствания според мен...Миналата година преди 4 опит инвитро  правих диагностична хистеро и тогава док. видя някакво възпаление в матката, зачуди се но не ми назначи никакви изследвания. Тази година смених клиниката, там беше задължително изследването за хламидия и лъснаха антителата (само при мен). При теб как се излекува? Чудя се, ако това възпаление е било следствие от хамидията, сега след приема на доксициклин, дали ще се е махнало? Дали не трябва да направя отново хистеро да се огледа вътре? Ако има някакви образувания по лигавицата, които пречат дали може да се отстранят?

# 632
  • България
Ами аз и досега не знам дали съм се излекувала. По същия начин ,при мъжа ми нямаше. Пих Аб и в клиниката искаха само ИгМ да е отрицателно. ИгГ,така и не стана отрицателно,но не го смятаха за проблем.При вас ИгГ ли изследват?

# 633
При мен само ИгГ беше положително и е някаква стара инфекция, от преди доста години. Аз съм от 7г. с мъжа ми и той няма инфекция. ИгМ за настояща инфекция ли е?

Редактирам поста, защото сега ми излезе резултата-преди 10дни приключи лечението с Доксициклин и днес Пуснах ИгГ и ИгА в Бодимед и двете са положителни Sad Док. ми каза там да го изследвам, понеже и първия път е там, за да сравним. За съжаление първото изследване го нямам-резултата ми е в клиниката и не мога да видя дали има разлика. Но тогава той ми каза, че само ИгГ е положително, възможно ли е да се е активирала инфекцията, ако не е подействал антибиотика? Знам от Денис, че трябва да се изчака поне 40 дни за контрола, но нямах време, тъй като ще правим подготовка за ЗЕТ. Ще говоря с док. другата седмица и може да се наложи да изчакам с трансфера още един месец, докато не сме сигурни, че съм се излекувала...Какво мислите? Тези от вас които са се излекували-след колко време спаднаха стойностите на ИгГ?

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 17:32 от NIA2019

# 634
  • България
ИгМ -отрицателно ли е?

# 635
  • София
ИгМ за настояща инфекция ли е?
Да, но не винаги е обективен, защото може да реагира и на други патогени.
Когато има един патоген, той много често ( почти винаги) създава условия за развитие и на други патогени... както често се среща, бактерии + други бактерии, бактерии + гъбички...  Напр имаш течение ( от гъбички, кандида албиканс, напр. ) правиш изследване - излиза и Хламидия или Мико-/Уреаплазми.
Или Кандида албиканс и Гарднерела - класика!
Затова, когато се прави изследване за Хламидия трахоматис е добре да се пускат и трите Имуноглобулина - Иг.А, Иг.М и Иг.Г

# 636
Здравейте, нека да пишем и обменяме опит, без нападки и обиди. Нека всеки да може да изразява свободно мнението си, а пък който иска да го приема, който не желае - не.
Всички се борим  с една и съща гадост , а се налага да си пишем и обменяме опит на ЛС, а така е много по-трудно и не достига до всички.
Ето аз взех поредния си отрицателен ДНК тест и венеролога ми каза, да не се притеснявам.
Как да не се притеснявам като кръвните ми показатели са се повишили и от отрицателно ИгМ е станало +. Останалите ИГ , също са положителни.
И аз търся добър специалист.
Незнам дали ще е утеха отговора ми,аз съм в Кипър.След спонтанен аборт сама.реших да си пусна игг и игм хломидия и други.ИГГ се оказа положителна,но явно който и гинеколог в Кипър да питам,щом е само ИГГ значи е минала,и не трябва лечение.,за всеки случай исках да ни изпишат нещо,не сме се изследвали пак.Година по късно,пак съм бременна,живот и здраве още 4 месеца ми остават до термин Simple Smile

# 637
Здравейте, пуснах изследвания за хламидия,като резултата не го разбирам.Ще прикача снимки от изследванията.Бихте ли ми помогнали, като ми кажете дали всичко е ок или трябва лечение.Ще се консултирам и с лекар ,но бих желала и вашето мнение.Благодаря!.   
  .     

# 638
Как да разбирам следните резултати моя е 106 игг а на партньора ми 5  🤔

# 639
Здравейте. Лекувах хламидия преди 1 година. След лечението доктора взе секрет от шийката на матката-отрицателн. Това ли е този PCR/ДНК тест?
След 6 месеца си пуснах контролни кръвни, Игг и Игм, и двете бяха положителни, секрет -отрицателен и доктора каза няма хламидия, просто кръвните спадат бавно.
Да, обаче сега пускам пак, за собствено успокоение уж и излиза Игг - отрицателен, Игм - граничен и Ига - положителен.
Това означава, че не е излекувана още от самото начало ли? През седмицата ще ходя на лекар, но ми се иска да имам някаква идея преди това какво се случва.

# 640
Да напиша и аз нещо по темата! Аз нямам никаква вяра на никакви изследвания вече! За година и половина ми излизат все отрицателни и само веднъж положителен на PCR и веднъж на IgM. На приятелката ми винаги са били отрицателни, и тя си прави един куп изследвания! Какви ли не, е винаги бяха отрицателни! А тя си има течение и аз си имам проблеми. Тя си прави кръвни, бърз тест, няколко PCR теста, дори имунофлоресцентен! Винаги всичко отрицателно.

# 641
  • България
Ays10,явно при вас с приятелката Ви, хламидии няма или ако е имало,вече сте се излекували

# 642
Ays10,явно при вас с приятелката Ви, хламидии няма или ако е имало,вече сте се излекували

Да, те и лекарите това казват. Но не е така! Преди да ми излезне положителен на PCR си бях правил сигурно поне едно 5 изследвания!

# 643
  • България
Т.е само един + и всички други отрицателни, така ли?
Възможно ли е положителния да е бил грешен.Особено пък като при приятелката Ви няма.

# 644
Т.е само един + и всички други отрицателни, така ли?
Възможно ли е положителния да е бил грешен.Особено пък като при приятелката Ви няма.

Няма как да е фалшив! С толкова много симптоми! Имам и един положителе на кръвен IgM в Рамус и след 5 дни в Цибалаб отрицателен!

Общи условия

Активация на акаунт