И ето Юни стана, за море се стяга ОКТОМВРИйчето с мама!- тема 15

• 65 715
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Ооо благодаря, че сподели за Джъмбо.Тъкмо се чудех дали го има там, че утре ще ходим в Пловдив по доктори и ако има време ще откскочим.

# 541
По какви доктори?

# 542
Привет момичета ние вчера се прибрахме.Цяла сутрин малката плаче сега вдигна температура ,а аз съм  другия края на софия  на дерматолог ,прибирам се и ще викам личния .За колко време след панадола да ще я свали ? SadSadSad

# 543
Мацки,добър ден.Ако знаете каква беля си докарах до главата:(
Нали все моя,мъж -казва дърпай забелваме,и в събота го забелих до края,ама не можах да върна, кожата,и неделя така се наду..Цял ден компреси с Риванол и нищо .Днес отивам при педиатъра "о ти си му направила парафимоза, бързо на уролог" Добре,че уроложката беше супер и успя да му върне пишлето.Сега се връщам от ада..
Иначе каза само бани с калиев перменганат..Лид, много внимавай мила,от тук нататък аз не пипам.
Явно педиатрите просто си пестят работата.Няма такъв ад..

# 544
Ани, колко е температурата? Мисля, че до 30-40 мин ще спадне, но зависи и колко е де.Разсъблечи я ако трябва направо по памперс, и измий ръчичките и крачетата с хладка водичка.Дано да не е някой вирус, че аман вече.Пиши после като дойде педиатъра и да минава бързо Hug

# 545
Sho_82, как е сега малчо, плачка ли милия?
Лид, ММ го боли десния крак и е надут, искат да го оперират от скъсан минискус.Та отиваме на второ мнение, че нещо взехме да се съмняваме в диагнозата Sad.

# 546
Ани ние понеже няколко пъти сваляхме температура над 39 градуса покрай този отит (единия път 39.9, направо сърцето ми беше в петите), ще кажа какво правихме ние. Като е над 39, понеже много бързо се случват нещата при бебетата, трябва да се реагира бързо.
1. Първо давах парацетамол подходящата доза, за да действа (ти си знаеш Панадол как е).
2. После влизахме в банята, пускам душа и го обливам. Но не със студена вода, а даже топличка - идеята е да е под неговата температура, за да охлажда, но да не го шокираш все пак с някакъв лед. Гледах да е една идея само хладка на мен, т.е. предполагам над 36 градуса.
3. От банята стоим голи, кожа в кожа. Ти ако не си гореща, твоето тяло го охлажда също.
4. Слагах на главичката кърпа, навлажнена с вода с оцет да отнема температурата.

Мисля, че температуропонижаващите трябва да подействат за около 20-30мин. Ако не пада температурата, може да се даде друг вид - или на основа на аналгин, или ибупрофен. Един и същ тип лекарство трябва да се дава през интервал не по-малък от 6 часа. Също с аналгина знам, че трябва да се внимава, защото алергичните реакции са много опасни, та аз бих го избяхвала. Това го прочетох, след като дадоха на нашия беб ooooh!, но бяхме в спешното, там може да се реагира поне.

Лекарства се дават при температура над 37.6-37.8. Тука едната лекарка е по-хардкор и даже каза над 38.6. Имай предвид, че температура не се мери веднага след разходка на слънце, защото се покачва. Дано да се оправя мъничето, пиши после Hug

Sho, добре ли е дребосъкът вече? Аз нищо не пипам, страх лозе пази Grinning

# 547
Сега е ок ,милото ,даже си е весел играе си,но по време на процедурата беше ад....

# 548
Hug На мен педиатърката ми каза по повод мойто мрънкане как ги тормозим с бодене за ваксини, кръв и какво ли не - Babies don`t suffer, mommies suffer. Демек в главите на майките са повечето неща, наистина бебето докато плаче и му е минало, а ние го мислим и премисляме. Вече нищо не си спомня хайванчето и си играе Peace, стресът си остава за мама и татко. Колко ли още има да ни мине през главите Confused, ама това е животът.

# 549
Фиффи,така е мила ,нали имам вече голямо хайванче на 9 години.Най гадното е че бащата избяга по тъч линията,"много работа имам"и сама се влачих...Щях да колабирам:(

# 550
Ефералган свещичка сваля най-бързо. Аз също давам нещо над 38 градуса и повече.

# 551
Шо, миличка, какво си преживяла.  Hug Дано всичко е наред вече.

Ани, всичко, което са ти казали момичетата плюс обелен стар картоф го режеш на шайби и нареждаш по челцето и придържаш. Дано бързо да я свалиш.  Hug

# 552
Лид, сигурна ли си за картофа?  newsm78 Аз навремето в училище така си осигурявах вдигане на температура за пред сестрата - със суров картоф под мишницата  Mr. Green

# 553
Аз така я свалям. Като се сгорещява картофа и го сменям с нов.  newsm78

https://saveti.framar.bg/намалете-високата-температура-със-суров-картоф

Ето линк. Има и още доста.

# 554
Шо  Hug важното е, че е зад гърба ви.
Ани бързо да се оправяте.
Бамбина ми е залепена, без мен не ще и постоянно реве ако изляза за малко. И при вас ли е така?  Четох, че било нормално, обаче много ми е трудно да се организираме така. Вие къде ги оставяте ако трябва да свършите нещо и да не плачат?

Общи условия

Активация на акаунт