Лято горещо настава, МАРТенче щедро усмивки раздава- тема 3

• 41 222
  • 747
  •   1
Отговори
# 60

Има ли други бебета, които спят само по корем? Пробвам да го обръщам нощем, но не става. Събужда се от мятането на ръцете, той има повишен мускулен тонус, защото се роди с 300 мъки и не е дишал. Вече отпусна ръчичките, но на сън още ги мята като хеликоптер и се събужда с рев. Вече дори в количката не спи по гръб, реве за сън, но не може... Това пък има своя плюс и той е, че никога не ми се налага да го приспивам повече от 5 минути - малко гуш, по корем и е готов.

Делфиниум, и при нас е така - малкият свикна да спи само по корем (вече дори и в количката) и това е от първия месец. Отначало много ме беше страх (да не му стане нещо, да не му се изкриви гърба, да не му се деформира главата..), сега... посвикнах, но пак го мисля. Лежи по гръб, когато е буден или рано сутрин след хранене (още е сънен и може да подремне така). Само да се опитам да го сложа на страна, веднага нервничи и вдига крак, за да противодейства Laughing Същата работа - плаче за сън, но не може да заспи сам, трябва да го гушкам, закривам очите, евентуално пускам едно приложение с морски вълни и заспива. Спра ли да друскам количката, спра ли телефона и след 1мин. е буден. Върху мен може да спи безкрайно. Оф, аз съм го научила така, но какво да правя като искам да спи и да има малко спокойствие. Страх ме е да пробвам без триковете.

Ние още сме на море - тен почти нямам и определено не е като без деца или с едно дете. Хем ми е хубаво, хем много изморително. Хората излизат, ние вече се прибираме, носим 100 неща Grinning Твърде не съм си починала, но сменихме малко мястото, баткото е много щастлив - това ми стига!

# 61
  • Германия
Ние сме само по корем още от болницата, по гръб така и не се научи да спи. Случва се, но и тя се буди от махане с ръце..

Не се препоръчва и тук, но какво да правя. Все пак тя винаги е можела да си върти главата наляво и надясно, така че няма как да се задуши.. но все пак. А когато започнат сами да се обръщат от корем по гръб и обратно е вече без значение как ги слагаме да спят.

# 62
Ето тези ги продават в Лидл и от днес до неделя за на промоция. От 4 до 9 кг. ,
 само че 82бр - джъмбо пак.
В момента сме с тях. По-шарени са от тези, които са 5-9кг, имаме и от тях.

Ех, мм ще бъде ужасно натоварен в работата до края на август. Чак септември ще можем да отидем на море. Той не искаше, но мисля да го навия.
Междувременно искам да отидем някъде за един уикенд или евентуално от петък, за да го пробваме как ще му се отрази пътуване и чуждо място. Някой знае ли какво се случва със Сливенските минерални бани? Или някое място близо до Сливен за почивка, с минерален басейн ако може Mr. Green - хем за моя болен кръст, хем болната ми майка най-после да си види внука, защото живее в Сливен, а ние в София...

# 63
  • София
Ваксинираха го най-сетне и моето дете . Много плака горкото, дадох Панадол, дано не вдига температура. Вика ни чак на 21.07.Моя мъж смята, че е късно, тогава ще му бие поредната ваксина. При вас консултациите по на често ли са?

# 64
До първата година консултациите са всеки месец, след това са на три месеца, а след втората година евентуално са на 6 месеца, ако не забравим да го заведем Simple Smile Защо да е късно? Консултацията протича обикновено по следния начин - детето се мери и тегли, като се мери дължина, обиколка на главата и на гърдите. Последния път гледаха срамните устни, гледаха фонтанелата, после прегледаха бебка - гърло, преслушване на белите дробове. Може и нещо друго да е гледала, но аз не съм разбрала. После педиатърката обяви бебето за здраво, както си и беше, и сестрата сложи първия хексацим и първия синфлорикс. След един месец пак. Ако бебето не е здраво за някоя консултация ще отложим ваксините, но останалите неща си важат. А и доколкото помня сега има три приема на тези ваксини, така че само още два пъти ще слагат. След това бяха някъде след годината и толкова.
Електра, мерси за инфото, тия памперси струват теглото си в злато Sad

# 65
  • София
Защото ваксината ще е на 21 юли и съответно консултацията ще е с две седмици по-късно. Аз не държа да се виждам с доктора, надявам се да не ми се налага.
Между другото каза да давам по една капка вит. Д и че е готов за полуседнало положение.

# 66
Опасенията ми за рахит се оказаха верни  Cry Увеличиха ни капките витамин Д на 4 бр. Педи каза, че не е фрапиращо и се дължи на бързия растеж.Вече тежи 7.100 и 64см. Сложиха ни втория прием на ротарикса и 5валентната ваксина. Каза да започна захранване със 50 мл сок и плодово пюре newsm78 Аз не съм съгласна , но тя настоява.Вие ще захранват ли? Ние вече сме изцяло на АМ

# 67
Заради това ,което ни описа ли ти е казала рахит? Или прегледа детето? Потърси и второ мнение.
А за сока и пюрето според мен е много рано, въпреки че нас едно време по това време са ни захранвали. И всъщност захранването заради рахита или просто така го каза?
Всичко ще е наред!!!  Heart Eyes  Hug

# 68
  • София
Диди, кога си родила детето?  Според мен е рано за захранване.
А дали започнаха вашите бебета да се опитват да стават.Имам предвид да се набират с крака и глава нагоре.
Аз да ви кажа се усещам страшно уморена.Имам чувството, че някой ме е навил на пружина и по инерция ме пуска. Машитално все скачам да върша нещо, при положение, че и мъжа ми може. Грешен подход. Трябва да се поправя.

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 18:30 от mia1

# 69
  • София
Диди, и аз мисля, че за всеки случай трябва да потърсиш второ мнение.
Много ми е рано и на мен за сокове и захранване. Аз през септември някъде ще ги захранвам.

# 70
Аз не виждам защо да търси второ мнение, но ако това ще я направи по-спокойна нека.
Иначе и моята педиатърка, която иначе е прекрасна, препоръчва сокове от рано. Аз й казвам "добре" и не се мъча с нищо. Може да захранвам към петия месец, но засега изобщо не мисля в тази посока. Толкова си ми е добре на млякото, пустото захранване изобщо не ми се започва.

И аз съм много уморена, хем експлоатирам мъжа най-безобразно. Изобщо не мога да си представя мамите с повече от две деца как се справят...

# 71
Още с влизането казах , че имам опасения за рахит.Първият и въпрос беше" поти ли се?" Веднага взе да опипва главата . Каза , че фонтанелата не е голяма , но челните части са леко изпъкнали. Аз също го бях забелязала, но исках да ми покаже,тъй като има и една част доста изпъкнала. Но тя каза , че това са черепни шевове. Успокои ме , че не е фатално и ще се оправи с Д3, просто е резултат на бързото наддаване. Има деца на 1година с такива килограми като нашите .
На 24 февруари родих. Да ние сме захранвани след 3 м, а и баткото(13год) някъде там  започнах.Но сега след толкова инфо май не ми се иска....Въпреки , че сме на АМ.По книгите пишат да се почне от 4м до 6м.Късното захранване също  не го одобряват.
Второ мнение за сега не мисля да търся. Ще увелича Д3, няма да навреди.На другата ДК ще видя какво ще каже и тогава ще му мисля.

# 72
Диди, аз напоследък чета за захранването и препоръките са за започване между 4 и 6 месец, като за кърмените бебета се препоръчва след 6 месец, а за тези на АМ  може и по-рано. Бебка също е изцяло на АМ и аз лично мисля да захраня през август, когато ще е навършила 5 месеца и малко. Даването на сок в тези ранни месеци изобщо не е желателно, защото нямат никаква хранителна стойност и може да раздразнят стомашната лигавица. Дори се препоръчва сок да се дава след навършване на една година. Аз мисля да не давам до тогава. Има няколко варианта за стартиране - каша, зеленчуково пюре или месно пюре. Засега съм решила да захраня първо с пюре от морков, тиква или сладък картоф.
За рахита не се притеснявай, по нашите географски ширини е лека форма, защото си имаме слънце. Може сутрин да излагаш бебчо за няколко минути на слънце на някой по-светъл прозорец вкъщи, за да си синтезира по естествен начин витамин Д.

# 73
Още с влизането казах , че имам опасения за рахит.Първият и въпрос беше" поти ли се?" Веднага взе да опипва главата . Каза , че фонтанелата не е голяма , но челните части са леко изпъкнали. Аз също го бях забелязала, но исках да ми покаже,тъй като има и една част доста изпъкнала. Но тя каза , че това са черепни шевове. Успокои ме , че не е фатално и ще се оправи с Д3, просто е резултат на бързото наддаване. Има деца на 1година с такива килограми като нашите .
На 24 февруари родих. Да ние сме захранвани след 3 м, а и баткото(13год) някъде там  започнах.Но сега след толкова инфо май не ми се иска....Въпреки , че сме на АМ.По книгите пишат да се почне от 4м до 6м.Късното захранване също  не го одобряват.
Второ мнение за сега не мисля да търся. Ще увелича Д3, няма да навреди.На другата ДК ще видя какво ще каже и тогава ще му мисля.

Къде точно има изпъкване - на челото или някъде другаде?
И моя се поти много, но при нас температурите са около и над 30 градуса и има много влага.

# 74
  • София
И аз смятам, че със слънцето бързо ще компенсираш вит.Д.

Общи условия

Активация на акаунт