Лято горещо настава, МАРТенче щедро усмивки раздава- тема 3

• 41 224
  • 747
  •   1
Отговори
# 75

Къде точно има изпъкване - на челото или някъде другаде?
И моя се поти много, но при нас температурите са около и над 30 градуса и има много влага.
[/quote]

над челото , в началото на косичката

Момичета не искам да ви стряскам. Всяко дете си е индивидуално. Ако имате опасения ,на ДК искайте да обърнат внимание .

Все още са малки за излагане на слънце. Обърна ми особено внимание на този факт. Според нея, както просто ми го обясни Д2 е само витамин , докато Д3 е и съвкупност от слънчевите лъчи 

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 19:26 от dididg

# 76
  • София
Е, то няма да ги печем децата, но аз например като го държа на сянка, по някое време преминавам към слънцето, правя няколко хода и пак на сянка. То на сянка ми се вижда хладно, а на слънце-пек. Laughing Викам на моя мъж:преди чаках и мечтаех да тръгнем с количка. То се оказа, че плаче в количка. После чаках да стане топло, то се оказа, че по жегата пак не мога да ходя, защото няма достатъчно сянка. Сега очаквам момента, когато няма да плаче в количката, та да мога да мръдвам поне до магазина.
И да ви кажа, че са хубави дрешките на Лидъл, лошото е, че в моя квартал бяха свършили късите панталонки и чорапи. А момичешките са чудни.

# 77
Хубави са ,да. И аз взех за сина ми едни къси гащи, два комплекта чорапи, гащеризон и двойка клинчета уж женски. Еми като не са пуснали мъжки... hahaha
Колко да са женски...едното тъмно с водни кончета, другото сивичко.

# 78
  • София
И на нас бабата ще ни вземе гащеризон и къси гащи. Предния път пак тя взе разни други нещица, включително чорапи, обожавам ги. Единствените, които хем са високи, хем нагоре са хлабави и не оставят следи по кожата.

А за изтощението - трябва да се погрижа, защото не е от недоспиване. Трябва да ида на хематолог задължително и да взема витамини, защото съм станала дървена като Пинокио, сега и китката ме заболя... Никога не е било така и откачам.

# 79
И на мен майка ми е взела клинчета и бодита и чорапки. И блузка май  Mr. Green
Ама не е имало 68 размер, та 74.

Днес ми е и на мен супер уморено, мързеливо и цял ден се тъпча. Трябва да вкарам спорт вече за тонус. И отслабване, евентуално.

# 80
И аз се чувствам страшно дървена и особено гърба много ме боли. Трябва да започна йога пак.

Да не говорим, че все още имам много килограми от бременността, които не искат да си отиват. Никога не съм била толкова тежка. Днес разчиствах гардероба и си направих една специална купчинка с дрехи "за когато отслабна". Предния път изобщо не усетих кога свалих всички килограми, но сега май ще е по-трудно.

# 81
И мен гърба ме боли, а и лявата ръка цялата до плешката, че малката все на нея я нося, храня и т.н.

И аз с първата бременност не усетих как заминаха килограмите. Сега си седят и ще трябва зор май.

# 82
Май всички сме с болежки  Grinning мен ме боли кръста, колената, китките на ръцете, пък и лявата плешка, че все от тази страна и аз го държа.

Извадихме паспорт на бебе и чакаме ваканцията с нетърпение  Laughing, запазих час и за фотосесия. Не знам само количката и куфарите как ще ги натъпчем в колата, че багажнка не е много голям.
Вие на дълъг път, в какво возите бебетата - кошница или зимния кош? Аз мисля в зимния кош, не е никак безопасно, но 1200 километра в кошницата ще се схване.

# 83
Задължително бих сложила бебето в кошницата! Тези кошници са необичайно удобни за тях Simple Smile На всеки няколко часа спирайте за хапване, раздвижване, будуване и малко игра и ще стане. Аз много държа на безопасността в колата и при нас всички се возят на съответните места - столчета, кошчета и колани.

Мен ръцете не ме болят много, защото сина ми е 12 кила и още иска да го разнасям наляво-надясно. Но всякакви други места болят и се схващат. И краката много ме болят, бях се позаседяла последните месеци от бременността и сега разходките ми идват малко в повече.

# 84
  • София
H/I, и аз в кошницата бих те посъветвала, поради същите причини като Храстчето.

Странно, аз нямам никакви болежки, чувствам се супер енергична и жизнена през повечето време. Grinning Започнах да свиквам да върша 1500 неща едновременно.
Но ММ като е с мен никога не ме оставя да върша нещо сама. Много ми помага. Единствено в началото , първите дни като се прибрахме, беше много стреснат и само мрънкаше, че няма да се справи с нищо, ама елате да го видите сега. Не ги оставяйте мъжете да се скатават!  Grinning 

Оххх обаче направо това дъждовно време много взе да ме дразни. Юни месец е, хайде стига... Уикенда май го дават вече да започва да се стопля! Simple Smile

# 85
H/I, болна тема това с дългия път и бебе в кош. Четох какво ли не. ММ иска да тръгваме с колата до Испания по някое време. Планът първо беше за Гърция, ама от Англия ни е много път.. със самолет по-добре. Той вика, ако трябва ще спираме на 2 ч, да, аз пък си викам ще пътуваме 3 дена.
Зимния кош в колата не бих ползвала, въпреки че тук ММ веднъж дойде да ни вземе от един парк и нямахме коша за кола, та така се прибирахме със зимния кош отзад. Супер шубе ме беше да не ни спре полиция и да ни глоби.
Кошът за кола доколкото знам освен за гръбнака, казват че е и неудобен за дишането. Това за дълго време прекарано в него разбира се. Според мен вземете и зимния кош и на почивките го слагайте вътре да си полежи по половин час.

# 86
За неудобството на кошчето не знам, дребния имаше един период, в който спеше САМО И ЕДИНСТВЕНО в проклетото кошче, при това не просто трябваше да бъде сложен вътре, ами да бъде люлян НА РЪКА в  проклетията докато умра от умора и малко след това. Сега дребната също много харесва да спи в кошчето, докато я возим, дано не стане толкова зле пак.

Ниа, на теб много ти се възхищавам! Аз надали бих се справила толкова добре, аз и сега едва успявам.

Толкова ми е хубаво, когато всички вкъщи спят, но трябва да се отнасям и аз вече. Лека и спокойна нощ на всички!

# 87
Ох,и при мен е голям проблем кошницата.Оказа се , че джипа ни, който смятам за най-сигурния ни автомобил и който и аз шифирам и пътуваме на дълъг път, не може да се изключи въздушната възглавница отпред.Немска марка е и в Германия е забранено возенето на деца отпред.(поне това ми обясниха от сервиза)Не стига това , ами и няма изофис . Изобщо не е пригоден за деца. Дадохме сумати пари за хубава кошница, а сега ми изглежда несигурно само вързана с колан.Майтап работа.Направо всяко пътуване треперя и се моля да стигнем успешно.А за зимния кош още повече ми се струва опасно.И да питам бебеносещите мами, возите  ли се в колата с бебо в раницата? Дори не знам да ли е разрешено

# 88
Диди, само заради потенето и фонтанелата ли е тази диагноза? Нали споменах, че и моето момче се поти - ръцете и косата. А и фонтанелата отгоре не е малка newsm78
Колкото до возенето в кола - само с кошницата за кола, всякакъв друг начин е забранен, а и опасен. Мислила съм си най-много ако ходя някъде сравнително близо до дома с количката или раницата и много съм се уморила да звъня на мм да ни пробира с колата, но още не ни се е случвало.
Дрешки и чорапки взех и аз от Лидл вчера. Доста уголемени ми се виждат, но като ги изпера ще му ги пробвам.
Като стана въпрос размери се сетих, че пропуснах нещо - моят племенник на една година беше 6-7 кила наистина. Сега, на година и 5м е 9 кила. Може би наистина заради бързия растеж се получава това с рахита. Кайо не знам колко кила е в момента, беше преди половин месец 4800, но дрешките от H&M 4-6м и Лидълските 62/68 са му леко големи още. Но ги носи без да прилича на сомалийче, де.
Продължава все още да реве в количката, мисля, че като е буден просто умира от скука там, защото одеве 30 мин го оставих да си лежи в креватчето и той си говореше на шарения обиколник и си се забавляваше сам. Сега го преместих на шезлонга и му пуснах спа-то и продължава да си кротува. А и в раницата само върти глава насам натам и наблюдава света, интересно му е. Ще го водя скоро на ортопед да видя дали може да ползвам полулегналото положение на количката и да я обърна напред да си гледа, за да не се налага да го нося с раницата. Не че ми пречи де, но понякога много се потя и му мокря коремчето. Гръбчето е добре, слинговият плат си има значение.
И накрая - от два дни си нарушава сутрешния режим да спи до 9:30 (и аз с него). Дано да е временно, че много добре ми беше Mr. Green

# 89
  • Германия
Диди, не е забранено возенето на бебе на предната седалка, но въздушната възглавница трябва да е изключена. Ако не може тогава в никакъв случай не слагаш детенце отпред. Ние имаме изофокс и е супер удобно, но според мен и само с колана да е закрепен коша, пак е достатъчно сигурно. Имай предвид, че самия кош предпазва бебето в случай на удар, затова трябва и то да е добре стегнато с коланите на коша.

Ние тръгваме за БГ другата събота, доста път ни чака! Мислим за 2 дни да вземем разтоянието. Сигурно през 2-3 часа ще спираме за почивка. Тогава ще се кърмим, преобуваме и играем и ще я оставяме да полежи в количката да й почине гръбчето.

А за раницата - не бих пътувала така с бебето, също толкова опасно е като да го държиш в скута си! Предпазния колан ще го смачка при удър!

Общи условия

Активация на акаунт