Лято горещо настава, МАРТенче щедро усмивки раздава- тема 3

• 41 798
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Изпотяването е един от основните фактори , но не когато е навън в жегата. Тя се поти , в къщи, където  е прохладно-  23градуса,облечена само по боди с къс ръкав,предимно като пие мляко - косата е изцяло мокра. Стана по- неспокойна , стряска се , а най-добре се разбира от преглед на главата - с две ръце се опипва главичката последователно.Цитирам: "В началния си стадий рахитът се проявява с повишена възбудимост, стряскане, изпотяване, податливост на шевовете на черепните кости, меки ръбове на фонтанелата, нерядко и лек краниотабес."При нас се дължи на това , че тя наддава бързо и не и стига достатъчно Витамин д . Според доки с ранната диагноза и увеличаването на Д3 всичко ще се нормализира.За точна дисгноза има и кръвни изследвания.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 10:14 от dididg

# 91
Аз май се отказах от ротавирусната, щом е пожелателна, не я смятам за много необходима освен това не покрива всички щамове на вируса, което за мен я обезсмисля. Peace Няма да й слагам.
Диди, късмет и бързо да се оправите! Hug
Хванах цаката да й давам вода-когато е много гладна я пие  Wink

# 92
Благодаря мис
Тео Вярно , че самата кошница предпазва , но без изофикса ми е притеснено. Малката от два дни казва "бу бу" и аз обясних на ММ , че иска ново бу Joy

# 93
Нашата кола няма изофикс, но с коланите е достатъчно безопасно. В общи линии като е хванато добре не мръдва, аз пробвам Simple Smile

Мис, аз гледам да не давам вода, като е гладна. Имай доверие на девойката да знае какво иска Simple Smile ако не й се пие вода значи не й е необходима. Хората са различни. Мъжа ми, например, може да изкара цял ден без вода, а аз пия по два литра в хладен ден Simple Smile

# 94
Абе и вкъщи се поти понякога, но стаята е южна и може да стане доста жега...
А даването на вода, когато е гладно бебето е заместване на храненето, така че аз мисля да не го правя. Евентуално само ако сме закъсали навън и не мога да го накърмя веднага. Съветите са да се дава вода след хранене, а бебето ако има нужда ще пие. Ако няма - не.

# 95
Не мисля, че една-две глътки вода са заместване на хранене. Давам и след. Майка ми пак ме почна със соковете-абе няма да давам, не разбраха ли. Whistling

# 96
  • София
На моето дете днес крачето му е зачервено и твърдо от ваксината. Ще правя компреси,дано няма други нежелани реакции.

# 97
Миа, защо не сложиш кул пач? С тях досега ни е било супер Simple Smile

# 98
  • София
Сложила съм, но въпреки него е подут.

# 99
Сложила съм, но въпреки него е подут.
И при нас е така -червено и подуто.Дори не знам да продължавам ли да слагам кул пач.Сега като са голи крачетата само пада.Предният път също и оправи до седмица.

# 100
  • София
Докторът ми каза, каза силно казано, защото ние си пишем, да правя компреси с риванол на 12 часа. Чакам да се събуди, за да го направя. Вчера почти не е спал и днес е неспокоен.

# 101
Мамчета много бързо пишете. После ще ви чета. Сега да се оплача бебчо вече повече от месец го изхождам с клизма. Само на кърма е. Не иска да ака по 3-4 дни, само се напъва, плаче, чак повръща от напъваме но нищо не излиза. Пробвах масаж, колело, термометър, сироп Лактулоза, да ям разхлабващи храни и нищо не става. Вече в чудо се видях, а педиатърката ми казва, че на всеки 2 дни трябва да ака, ама никакъв съвет не ми дава, освен да му давам по-големи доза Лактулоза, от което само много го боли коремчето и се дере от рев,но нищо повече. Сега ми каза да почна да му давам сок от ябълка, което за мен е безумие. Вие кога мислите да захранвате и с какво?

# 102
на 3 месчно бебе а абсурдно да се дава кавато и да било храна. Оставете ги да си поживеят само на мляко, после цял живот храни ще ядат.

Едно времешните теории в днешния живот не са актуални.

Аз от септември ще започвам захранване. На 5,5 месеца ще бъде. Трябва да започна да чета кога по колко и какво се дава, да се подготвям малко по-малко.

# 103
  • София
Ох, на мен голям проблем ще ми е захранването. До септември мисля да сме само на кърма и после лека полека да започваме захранването. Започнала съм и аз сега малко по малко да чета и да се подготвям, масово се предлага да се започне с морковено пюре. Може би и аз така ще направя. Simple Smile
Ние отиваме на консултация и ваксина. Simple Smile Да видим колко са пораснали куклите ми! Heart Eyes

# 104
djfeq до колкото знам ,това е нормално явление, характерно за кърмените деца до 2- 3 дни да пропускат. В този случай детето няма нужда от клизми и разхлабителни средства.
Подариха ми книга за храненето на Магдалена Пашова. че почвам да чета

Общи условия

Активация на акаунт