Лято горещо настава, МАРТенче щедро усмивки раздава- тема 3

• 41 321
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
162, не си сама в изнервянето и джафкането Rolling Eyes Аз съм една препряна и нервна. Като мрънкам нещо на баткото, че пречи на бебето или съм по-рязка с мм, после съжалявам... Накрая на деня съм пренавита и смачкана. Може би проста характера ми е такъв, че по-бързо се претоварвам и драматизирам, ето някои и с по 3-4 деца се оправят. Надявам се, че е от хормоните и няма да остана такава луда и дръпната жена и майка!
В тази връзка - през последните 10на дни намалих изцежданията от 5 на 2 и едно нощно кърмене, още малко така и може би ще остане само нощното кърмене. Много време и нерви ми коства, малкия става на 4м на 6ти, мисля, че ми стига толкова. Трудно ми е да го реша окончателно и да кажа спирам, защото съм емоционално свързана и искам да яде моята кърма, но наистина изнемогвам. А и др седмица си заминаваме от Бг и тогава вече, без майка ми, съвсем ще изпуша cry

Дописвам: Жеран, да не си прекалила с млечните продукти, които си консумирала? Върти ми се нещо главата, че кървавите конци в акото може да говорят за алергия към млякото. Или стомахчето му просто не е готово да усвои нещо. Най-добре обаче питай доктора, дори и след време на консултацията.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 22:13 от Sis_87

# 616
Жеран, сигурно е било инцидентно, не се притеснявай Simple Smile Все пак е хубаво да се пита, наистина, като се видите с педи-то.
Аз се изнервям само на свекървището, иначе съм си ок. Ама ужасно ме дразни понякога #Cussing out

# 617
И аз съм изнервена на моменти, но го смятам за нормално. Пък и аз съм по принцип по-така, не съм от най-спокойните и уравновесени хора Grinning
Сис, и на мен ми е много трудно да се откажа, макар, че аз нали само се изцеждам, но нямам и това е.
Днес съм й дала 180 мл и то на две хранения, събирано за ден и половина. Аз в интерес на истината доста се обвинявам, ама каквото, такова. Не подозирах, че ще ми се окаже толкова важно кърменето,наистина, и че ще су чувствам толкова гадно, че няма.
Даже се чудя дали да не се опитам да я върна на гърда, но силно се съмнявам,че ще иска и ще може да суче, тъй като е забравила вече, а и има много малко. Значи аз изцеждам през 3 часа, по 20 -30 макс, мл. от двете гърди.
Свекървите, са от ония същества, които дори и да ги няма наблизо пак те дразнят, само защото са свекърви  Joy
Днес беба почти не спа цял ден.

# 618
Мис, при теб наистина много намаляла. Аз изцеждам по 100мл, сутрин повече. Чувствата ти са ми много познати, но се опитай да не го мислиш! Отбих уж по мое желание баткото на 3,5м, защото пак беше на смесено хранене и много се тормозех кога, колко има, колко е изял. Дълго време все си имах една мисъл, че бързо съм се предала и исках втория път да се постарая повече, но то като нямаш, не става.... ето, че и сега толкова. С разликата, че сега се цедих много по-дълго и постоянно Tired

# 619
Няма да е от млечни храни, тези дни нищо млечно почти не съм яла. Странно е , в последното денонощие не съм яла нищо ново за последните три месеца. Но дано това да беше. Ще спомена на педи на консултацията, дори снимка правих за всеки случай да съм подготвена , че бях настроена на спешен да отиваме.
 Ох, Електра , спомена за свекърви ли, ами да си призная нещо😬 Днес докопах телефона й, съвсем обмислено! Снощи , докато бях в един магазин тя седна на кафето със спящото бебе в количка и бях убедена , че е правила снимки и е пращала, е, взех го, за да се убедя. И ДА, снимала го как спи и го пращала по уатсап. Ами разгледах и галерията, всеки път като съм го оставяла в хола има снимки, снимки, снимки , видеа десетки. Ами, ядосах се , че всички е заснето дебнешком и доста изтрих. Признавам си 😑 Казах и на ММ , а той само се засмя. Утре нали ще си заминават и си представям цял месец на околията ще показва детето. Фука се, все едно само тя има внуче, разбирам, че се радва, защото е дългочакано, но се изнервям от тази показност с моето дете!!! 😠

# 620
Леле, колко сте изписали!
Тео, честито! Hug Да те слуша младоженеца и да си живеете щастливо като в край на приказка.
Jeran, и аз като свекърва ти имам стотици снимки на бебчо на телефона си. Малките деца трудно застават мирно за снимка. Докато го хвана как прави някоя сладка муцунка, ей ти ги 30 кадъра! А задето го разпраща - това е защото се гордее с внучето си. (Моята свекърва го разнасяше из съседите да им покажел как се усмихва и се дразнеше когато той е кисел (!). Казах й, че разбирам, че се радва на първороден внук, ама това не е кукла. Crossing Arms )
Уф, изнервям се от тая жега и тия комари! Днес се напръсках с Аутан, после прочетох да не се ползвал от деца под 2г. Shocked Газ под душа! По-добре да съм наядена от комари отколкото да прехвърля тия химии по кожата на бебо Електра, благодаря за идеята!  bouquet С южен хол сме без климатик... Още утре ще пробвам тоя трик.
Нека сянката бъде с вас...  Grinning

# 621
Да споделя за кошарката. Нашата така като гледам е същата, но без балдахина, че събира супер много прах, иначе имаме комарник за нея. Много лесно се сгъва, а благодарение на колелцата се мести лесно.  Wink
Ние вчера бяхме на Витоша-Алеко, но имаше много хора и нямаше къде да застанем. Беше към 30 градуса, поседяхме половин час и си тръгнахме. В нас не се издържа, видели сме се в чудо! Имаме термометър, навън показва 29, у нас 32!  Confused #Crazy

# 622
Момичета, за охлаждане на стаите много помагат купи със студена вода и лед. Ние понеже не сме имали климатик в нито една от квартирите, използваме този метод от години. Слагам купи на няколко места из стаите и веднага се усеща охлаждането.

# 623
Ох, Жеран, аз ако съм на твое място ще превъртя и веднага ще й отрежа снимките #Cussing out
Аз се дразня много от факта, че ми казва - да го взема да се изкъпеш, да го взема да ядеш. Не може просто да ми каже - може ли да го взема. Да си каже, че й е мъчно и иска да си играят, а не да ми излиза с номера, че иска да ми помага. Аз успявам да се изкъпя и да ям и с него. И да изчистя дори.

При следващите големи жеги ще пробвам и с купите Simple Smile

# 624
Ох, Жеран, аз ако съм на твое място ще превъртя и веднага ще й отрежа снимките #Cussing out
Аз се дразня много от факта, че ми казва - да го взема да се изкъпеш, да го взема да ядеш. Не може просто да ми каже - може ли да го взема. Да си каже, че й е мъчно и иска да си играят, а не да ми излиза с номера, че иска да ми помага. Аз успявам да се изкъпя и да ям и с него. И да изчистя дори.

При следващите големи жеги ще пробвам и с купите Simple Smile

ехххх Elektra.13, ти пък "може ли", недей така. Радвай се, че поне пита, по какъвто и да е начин, а не ти го изтръгва направо от ръцете.
Не намирам за толкова смущаващо, че жената ти казала "да го взема, за да се изкъпиш, нахраниш и др.". Но ти си знаеш де! Не й се дразни, представи си един ден себе си в подобна позиция, със снаха, цупеща се и не даваща ти да се порадваш на внучето си  Grinning
Аз взех да смекчавам тона с моята, именно заради това. Един ден си мислих, ако на мен някоя снаха започне да ми забранява да се радвам на бебето. И мен ме дразни моята в много отношения, добре че се изнесохме  Laughing, но пропускам  някои нейни действия и коментари.

Jeran, за снимките може спокойно да й кажеш, че не желаеш да показва наляво и надясно бебето. Аз на моята съм й казала, но най-важното е, че и мм е предупредил.

# 625
Не,че е смущаващо,но в случая според мен иде малкоо лицемерно,че уж да й помогне,а пък иска да го вземе-ами кажи си,че искаш да постои при теб,искрено,както си е и толкоз.Според мен Електра именно това я дразни.
А в другия случай е много смешно-свекито се крие да го снима,едва ли не егати и страшната снаха дето не ми дава да го снимам внучето и разнася да показва на сто човека.Аз разбирам,че се радват,но и аз бих се подразнила.
Вижте,моята свеки ако ми каже,дай да я взема,че да ядеш или да се изкъпеш,дапси починеш
,ще знам,че иска наистина заради това- да ми помогне.
Ама и тя ме беше ядосала,че споделила цял албум снимки от моя ФБ,на нейния.Еми аз може да не искам всичките й познати да гледат моето бебе.Честно да ви кажа,никога не съм си мислила,че ще се дразня на такива дреболии,ама една жена като стане майка и нещата стават други.

# 626
Тя, явно жената до толкова й стига интелекта, за това такъв подход има. Но според мен си пропускайте през ушите някои неща. Не си заслужава!

# 627
  • София
Е, то е много лесно да се каже, ама аз знам, че като сте в една къща човек започва да преглъща все по-трудно. Добре, че сега не сме така. Моята пък искала като дойде март да се връщам на работа да не го пускаме на ясла, ами да тя да го гледала... Викала на мм дали щяла съм да позволя. Божееее. Ми тя ако се научи на хигиена и да изпълнява нашите правила, а не да вика „абе вие сте луди” за това и онова и да ни гледа все едно сме извънземни, нямаше да имам нищо против. По принцип хич не ми се иска да си оставя детето на годинка, но ако се наложи предпочитам това да е ясла. Според мен така ще развие имунитет по-рано,ще се развие по-рано и ще се социализира.

# 628
Аз не бих направила никога грешката да оставя детето ми преди третата година да се гледа от свекърва целодневно,дано никога това да не ми се налага.За половин ден е ок или за час два,иначе и аз бих предпочела да я дам на градина,но на ясла не.А това да ми се дава акъл и да ми се казва,да почвам работа и тя да а гледа (и то чрез мъжа ми,а не директно на мен) боже,ще й кажа аз на нея,къде може тя да се бърка.Много мразя такива опити за вмешателства по прикрит начин и от разстояние.Оххх,абе сигурно и да си свекърва не е лесно,добре че няма да съм😊

# 629
За разхлаждане в жегите - четох една статия специално в детски сайт тук. Тук климатици много рядко слагат по домовете, но пък лятото си има и жеги, даже наскоро едвам дишахме две-три вечери. Та, слагате шишета с вода във фризера и после ги оставяте в стаята, а още по-добре шишето със замразена вода пред вентилатор  Peace  И другото - прозорциби врати затворени, по-възможност със спуснати завеси. Свекърите непрекъснато оставяха вратите към градината отворени и то влизаше горещ въздух.

За акото - и ние веднъж имахме една кървава жилка. Появи се след като един ден не беше акала. Четох е интернет, че може да е и от храна - аз бях яла ядки и консерва риба тон, а преди това откакто се е родила не съм яла риба тон и реших, че е от храната. После не е имала отново.

Относно кърменето - и аз се чуствам така. Радвам се, че я кърмих, но пък аз дохранвах и много се тормозех кога, колко, достатъчно ли е.

Кошара сгъваема сме си купили, чакам ММ да я разгъне. С баткото много я ползвах и аз само я дърпах от стая в стая.

Свекърва ми напоследък не ме дразни, ще видим до кога  Mr. Green  Тук пием предимно бутилирана вода и вчера нашата свърши и тя ме видя, че пия пт чешмата. Не че нещо ще ми стане, англичаните си я пият чешмяна. И вечерта като си легнах видях, че ни е оставила бутилчици с минерална вода до леглото - на ММ студена от хладилника, на мен - стайна, че така обичам  Blush

Общи условия

Активация на акаунт