Десети клас 2017/18 - тема 77

• 85 397
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Ми тяхна съученичка беше в Пирогов още в 5 или 6 клас след купон( дневен) и препиване. Майка й абслютно я улесняваше, вкл предоставяше заведението си за купони с алкохол и цигари още тогава. Та всякакви родители има.
То като нямаш акъл...по всяко време и навсякъде стават лоши неща.
Явно сами са се организирали за тази вила, но може да са разумни и просто да си изкарат весело. Големи са вече, трябва полека лека да им имаме доверие.  При нас по-скоро класът не е особено задружен, имат си групички и едва ли някога биха отишли някъде всички заедно, дори ако е задължително.
Иначе и при нас още изпитват и оформят, сега се сетиха...

# 106
  • София
А при нас изобщо не са на училище. Довечера класа ще ходят на вила по случай края на учебната година. Наета вила, барбекю щели да правят, моята каза - ще има и алкохол и то много. Sad

Без надзор ще е трудно. Макар че и с възрастен пак могат да се напият.
Моята много се оплакваше от т.нар. зелено училище. Имаше и учители, и директорът е бил с тях. Но моята казваше "напиха се като казаци и никой не може да ги спре". Кой се напил, кой симулирал... "опитват се да се направят на готини".
Само две момчета, с които се познават от градината били трезви.

Аз не одобрявам даже и пиенето на бира. Не пия (много рядко пия мохито или дайкири). Една бира може да ме тропяса и си мисля, че всички са като мен (или поне тийновете са като мен) Simple Smile

И нашите продължават да ги изпитват и оформят. Вчера принтирах във фотото снимки на царе Simple Smile Вечерта до късно прави проект по история. Лепи, пише,... няколко царе (от принтираните ми липсваха) - "а, те са за моята приятелка" Simple Smile
Имам едно HP (3 в 1) у дома, което не съм ползвала от години. Трябва да намеря кабел и да ѝ го завещая. Скъпи са консумативите, но ще ми излиза по-евтино от фотото.

# 107
  • Пловдив
О, това с напиването се появява рано или късно в ежедневието им. Един от племенниците ми, сега завърши 12 клас, започнаха с тези изпълнение в 9 или 10 клас. Пиеха, докато някой падне под масата. В началото на домашно събиране, после по заведения, след като навършиха 18 ooooh! Говоря за момчета от ЕГ.
На моята ѝ давам да опитва алкохол, не искам от любопитство да се натряска някъде. Аз не съм трезвеник, всъщност всички около мен пият по малко или по повече. Важното е да се научи да се контролира.
Иначе сме си говорили, че и техният ред ще дойде да се напият до повръщане, но да му дойде времето.
Ами така де, това е част от порастването. И дано да мине само с две яки напивания като мен. Първия път да видиш какво е, втория - че е все така гадно. После всичко да е с мярка.

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 10:59 от dundi73

# 108
dundi73, ти си от нормалните майки(по критерия на моя син). Аз не съм Wink .Честно казано, мен ме напи за пръв и последен път моят дядо, когато бях във втори клас. И аз бях много изненадана, защот хич не разбирах какво ми се случва. Наля една чаша вино смесено с лимонада и ми го предложи съвсем съзнателно, без да помисли обаче за ефекта. Аз си го изпих чинно. Е виното сигурно е било повече от лимонадата и се сещате какъв е бил ефектът...Сега пия по малко, по скоро при повод.

# 109
  • Варна
Аз не пия нищо, дори бира, вино, нищо. Не понасям алкохол, идеята да ми се 'замота' главата ме ужасява, свързвам го с болестно състояние. Laughing Та съм идеалния шофьор като излизаме ... .
Сиси пи чаша шприц в 7ми клас на един коктейл. Побеля, почервеня, прилоша и, няколко часа я боля стомаха.
Сега ми каза, че щяла да пие чаша бира. Ясно ми е, че им е на дневен ред да опитват т.нар. неща за големи. Надявам се да е в разумни граници и никое дете да не пострада.

# 110
  • София
И моят мъж е само на бира. Дава на щерката да опита. Аз естествено правя криви физиономии отстрани. И моят е на принципа "да опита".

Мен като малка ме напиваше вуйчо ми (12г разлика имахме). Може да е тествал какъв ще е резултата от алкохола.

# 111
  • София
Ние като гимназисти, точно на тази възраст и точно с възрастен човек (класният ни ръководител) какви напивания сме имали ......... Човекът много обичаше да ни води на хижа за уикенда и там ни беше бойното кръщене. Така, че и с възрастен човек не е решение - не можеш да спреш гората да се разлисти.

По темата аз разсъждавам като dundi. Напиването е част от израстването и няма как да се мине без него. Въпросът е да мине по най-безболезнения начин. Мен най-много ме притеснява, че тъй като не разполагат с големи финанси могат да се напият с менте алкохол и това, че ще им се замаят главите и ще повръщат е най-малкия проблем, по-лошото е, че от некачествен алкохол може да има сериозни последствия за зрение и др.органи. За това на моята съм и казала, ако я черпят по сбирки, да пие само бира и малко вино евентуално и никакъв концентрат.

Тя за момента никакъв интерес не проявява към пиене. Ние в къщи също не сме трезвеници, каним я с нас да опитва. Един-два пъти пробва няколко глътки джин с тоник лятото и каза, че и харесва и до там. Приятелките от компанията и също не проявяват интерес. Често се събират у нас с преспиване като ние се изнасяме в стария апартамент. Алкохолът е на видно място в барчето, не го крием, има каквото ти душа иска и съм им казала да правят каквото искат, но никой не проявява интерес за сега. Иначе споделя, че нейни съученици вече са се напивали по купони.

# 112
За менте алкохола си много права, ма нашите уж са  интелигентни и знаят...Знам и че на запад учат девойките питието винаги да им е в ръката...за да не може да се поставят опиати и наркотици вътре. Има логика и също го напомням понякога
Пък те все някога ще се напият...дали ще помнят инструкциите ни...

# 113
  • Пловдив
Цяла наука си е да се напиеш за сефте  hahaha. И аз имам едно прегрешение като ученичка с коняк Наполеон и от него момент гледам на това питие като черна прокоба, ако ще да се именува и хан Аспарух. В къщи никой не употребява концентрат, но по събирания знам, че се снабдяват с бира, как и кой им я купува - не ми е ясно.
За ментето бях изключила съвсем, но при първия удобен случай ще отворя темата. Ето защо е добре да се споделя  Hug Hug, друго си е многообразието от гледни точки и идеи.
Синът ми до този момент не са се събирали в заведение с употреба на алкохол, но  и за чашата в ръката трябва да поговорим. Имат няколко празненства по домашному, но с косвено присъствие на възрастен. Сам на хижа на 15 години, без придружител - мисля да се дърпам до дупка  Crossing Arms, пък да видим...ако трябва и ще се тръшна на пода, както казва една моя приятелка, като в индийските филми  rotfImbo smile3514

# 114
  • Варна
За менте алкохола си много права, ма нашите уж са  интелигентни и знаят...Знам и че на запад учат девойките питието винаги да им е в ръката...за да не може да се поставят опиати и наркотици вътре. Има логика и също го напомням понякога

О, да. Говорила съм. Кенче и в ръката.
Боже колко сме черногледи.

# 115
Ние сме основно на вино, тийна и той пие по една чаша с нас. Слаба работа сме, трима човека пием една бутилка на два пъти.

# 116
  • Ланкър, планините Овнерог
И моята ще ходи на вила с 10 човека от класа. Вилата е на съученичка в едно село до Търново. Ще се пукна от притеснение, но ... всички ги пускат, а и баща й много знае да си разказва какви ги е вършел на нейната възраст, та ход и не го пусни, ако смееш.

# 117
  • Пловдив
Ние сме основно на вино, тийна и той пие по една чаша с нас. Слаба работа сме, трима човека пием една бутилка на два пъти.
Слаба работа сте... Определено.
Какви са тези изходни нива при младежа? Моята девойка твърди, че при тях такова нещо няма. Все едно е в друго училище.

# 118
  • Варна
Девойката има шанс да завърши с пълно 6, ако и по биология успее. Ама класната едни трудни контролни дава! Simple Smile
Че и първия срок има 5.
Още няколко дни(да мине и рожден ден на приятелка след завършването) и си вземаме девойката при нас.

# 119
Дунди, не знам, но наистина правиха по МАТ.В сряда, теза по психология писа, рисунка довърваше, явно дойде времето да учи.

Общи условия

Активация на акаунт