Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

• 186 271
  • 728
  •   1
Отговори
# 30
Ооо тези котенца изглеждат много апетитни, веднага си пазя рецептата да ги пробвам..

Скрит текст:
От нас шоколадово суфле
http://leni-s.com/chocolate-souffle/

предполагам, че е от редактора на телефона Mr. Green но се е получило забавно  Hug
Видях и аз и ми стана смешно. Обичам котенца  Laughing

# 31
пък аз чак се връщах да търся котенца  Mr. Green

днес у нас яхния от грах с бакла

супа топчета http://pep-4o.blogspot.bg/2009/12/blog-post_29.html

най-вкусните бисквитки с шоколад и карамел Simple Smile  нищо, че ядем и много плодове вече http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_8.html

пълнозърнести хлебчета със семена http://pep-4o.blogspot.bg/2017/06/blog-post_9.html

# 32
  • София
От мен едни" Полента - крекери

едно" Симифредо с горещ шоколад"

един сладкиш много приятен "Сладкиш с кайсии и череши"

и за основно беше прясно зеле със свински пържолки, ама снимки -няма.
и отново "Перфектното Гуакамоле което вече пуснах.
Толкова. Храна имам за още една седмица, нищо не се изяде...

# 33
перфектните сочни, крехки печени телешки гърди от мен. За две седмици два пъти, отядохме си на това телешкото http://pep-4o.blogspot.bg/2017/06/blog-post_27.html

# 34
  • München, Deutschland
Този път ми идва всичко през монитора да изям!!

Juls14, подсладеното кондензирано мляко сварено ли е (т.е. дулсе де лече) или като течност се добавя към разбитата сметана?
Тайна, страхотни пресни картофки. Много обичам и жалко, че тук няма точно такива...
Merelenda, много красива аранжировка с това дървено подносче за кюфтенцата.
SkyBlue, ще се вдигна някой ден до у вас.
иланг-иланг, каймата на ущипците изглежда много червена и сочна. Има ли някаква особеност при месенето или такова ви е било месото? Много апетитно се е получило.
Пепи, сигурна съм, че всичко е вкусно, но този път искам хлебче. Simple Smile
Марчева, много ми е приятно да те чета. Хем никога няма да сготвя точно такива неща, хем ми изглеждат вкусни и интересни и не съм комбинирала никога такива продукти. Много готино. Wink

Не съм по новата тема, но си показвам снощните вино и тапас. Не съм сигурна дали се брои за готвене. Wink

Все пак хлебче, баба гануш, пукани чушчици в марината (не са люти, някакъв странен немски сорт), черита със зехтин и босилек, но маслините са ни гръцки. Grinning

Придружи ги едно италианско Pinot Grigio, а после и едно Chardonnay.

Като слагат Формулата в 8 вечерта, а предварителните репортажи в 7, кога да сготвя... Grinning Grinning

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 09:42 от chrissy

# 35
  • Русе
Chrissy, не е Дулсе де лече.Така, както е течно се добавя.  Flutter

# 36
  • София-Младост
Тази тема отпочна страхотно, такива вкусни неща видях...хора, минете на салати моля ви  Mr. Green, добре че не се дебелее от гледане  Mr. Green
Една страхотна торта видях, едни закусчици, любим сладолед, chrissy  да знаеш ще ти дойда на гости без да се обаждам...изобщо не искам да готвиш Simple Smile))
Аз заредих буркана с плодов ликьор, да използвам хубавите плодове, може и една вишновка да направя.

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 21:47 от Ала-Бала

# 37
  • ВАРНА
 Все си мисля,че взе да става така от както оставям сместа за 48 часа преди печене.

# 38
Честита ни 6-та темичка, която е стартирала страхотно вкусно. Облещих се направо.
Наминавам за малко, колкото да се запиша.

свинско с грах

най-обикновени пържени кюфтета и кебапчета

едно направо "зелено" омлетче

месце и зеленчуци в сладко-кисело лютиво сосче

Спорна нова седмица на всички!

# 39
  • София
Все си мисля,че взе да става така от както оставям сместа за 48 часа преди печене.
Може ли малко пояснение за какво става въпрос  bouquet

# 40
  • ВАРНА
Цитат на:  

link=topic=981297.msg35149971#msg35149971 date=1497301236
"иланг-иланг, каймата на ущипците изглежда много червена и сочна. Има ли някаква особеност при месенето
На този въпрос отговарям.

# 41
  • Плевен
Малинов десерт с бишкоти, крем и желиран слой от малини и шампанско.

Скрит текст:

# 42
  • София
Малинов десерт с бишкоти, крем и желиран слой от малини и шампанско.
...........................
Много добре стои, браво!! Пусни една рецепта с пропорциите, моля те.

# 43
  • München, Deutschland
MitonelaHeart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Shocked Shocked Shocked! Нямам думи.

Посред нощ качвам днешния ни десерт - френски сладкиш с вишни и лешниково брашно. Simple Smile Сладоледът е орехов, но не е мой.
По рецепта трябва да са череши и бадемово брашно.

Иначе наденички и огромни скариди имаше за вечеря в компанията на картофена салата, нищо интересно за снимка.

# 44
  • Плевен
Marcheva14, Chrissy  благодаря. Ето рецептата, по която го правих първия път. Сега нямах под ръка течна сметана и я замених с кутийка (250 гр) маскарпоне.

Скрит текст:
Необходими продукти:
-   200 гр.бишкоти тип“Савоярди“
За желирания слой:
-   250 мл пенливо вино или  плодов сок (може и от компот)
-   250 гр малини
-   10 гр желатин
-   4 суп.л. захар
За крема:
- 200 мл течна сметана
- 250 гр заквасена сметана
- 350 мл прясно мляко
- 1 инстантен пудинг без варене( крем „Оле“на Д-р Йоткер)
- 10 гр желатин
- 2-3 суп.л. пудра захар(ако сметаната не е подсладена)
                  Начин на приготвяне:
За желирания слой: Накиснете желатина с около 30 мл вода и го оставете да набъбне. Добавете шампанското(сока) и захарта и затоплете сместа, докато захарта и желатина се разтворят добре, но без да завира. Покрийте кексова форма с хартия за печене, запълнете дъното с малини и налейте сместа с шампанското и желатина.Оставете  в хладилника да стегне добре.
За крема: Накиснете желатина с около 50 мл вода и го оставете да набъбне. Разбийте 1 крем“Оле“ със студеното мляко, разбийте и течната сметана, добавете  захарта.
Смесете крема и сметаните, затоплете  на водна баня желатина, оставете  го за няколко минути настрана.  Добре е първо да изравните температурно двете смеси, като сложите малко от сметановата смес в желатина, а след това внимателно го прибавите към останалата част от сметановата смес.
Сглобяване на сладкиша:
Изсипете около 1/3 от крема, наредете един ред бишкоти, изсипете малко крем и  сложете желето от малини и шампанско. Добавете малко от крема, сложете втория ред бишкоти  и останалата част от крема.Оставете да се охлади добре и обърнете върху подходящ съд за сервиране.

Общи условия

Активация на акаунт