Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

• 186 330
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
  • София
.............................
Имах кайма, имах и тесто за паста, имах замразен пилешки бульон и направих малки пакетчета с плънка от кайма,нещо като мантъ, сварих ги в пилешки бульон с чушка, черен пипер, шафран и поръсих с черен сусам и лют пипер.
Браво! Жестоко изглеждат! Да те питам как си ги направила, разбрах, че няма начин да ми кажеш пропорциите, всичко ти е "на око" жалко.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 02:28 от marchеva14

# 106
  • София
Тестото е за паста (1 яйце и 100 грама брашно, охладено за половин час в хладилника), на машинката го разточих тънко, нарязах на квадратчета 4 на 4 см.Каймата ми беше замесена като за кюфтета - лук,черен пипер, яйце, магданоз.На всяко квадратче сложих по половин чаена лъжичка кайма и после започнах да  слепвам краищата, срещуположно събирам два по два отгоре,а образуващите се ъгълчета отстрани притисках с пръсти да се затворят, но не към пакетчето, а да си останат стърчащи настрани.В това време бях сложила пилешкия бульон да се разтопи, добавих зелена и червена чушка на тънки ивички да поври и шафран няколко тичинки.Като сгънах всичките пакетчета, ги сложих в бульона да се сварят за 4-5 минути.При сервирането, заедно с бульона, поръсих с черен сусам и едър лют японски червен пипер.Бульона беше замразен и солен, не съм солила допълнително.В бульона могат да се сложат и други зеленчуци, по избор.Отгоре може да се поръси с пресен лук, но аз нямах.

# 107
  • София
Тестото е за паста (1 яйце и 100 грама брашно, охладено за половин час в хладилника), на машинката го разточих тънко, нарязах на квадратчета 4 на 4 см.Каймата ми беше замесена като за кюфтета - лук,черен пипер, яйце, магданоз.На всяко квадратче ...................................
Е, това се искаше!!! Много ти благодаря.  Hug   За пастата вече ми е ясно, но след това нещо ми се губеше. Ще ги направя, задължително, много ми харесаха. Записах най-подробно.

И от мен за тази вечер, то изминала вечер е вече, ама аз още не спя, `щото имах каре бридж и много закъснях, нищо, и без това съм ядосана, защото паднахме... Преди картите похапнахме набързо четирите девойки  с Патладжани Пармиджана (Melanzane alla Parmigiana) ама страшно са добри, нямам думи..

и за разкош по един" Крем Брюле с бял шоколад" - разкошен стана

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 02:36 от marchеva14

# 108
Ето и моите еднорозени изпълнения:

Торта еднорог

Еднорози на клечка

# 109
                            ПРИВЕТ МОМИЧЕТА - СЛАДКИ И СОЛЕНИ  newsm51 smile3501

Тайне, пеп-4о - ще ме накарате и аз да си купя машинка за паста; моя син я обожава и....все ме пита защо и аз не правя. Но казвате, че цялата кухня се обрашнява - та трябва да се спазаря първо за чистенето след това  Laughing Mr. Green newsm78
Ayradyss - КРАСОТА
Марчева - Патладжан Пармиджана е едно мое любимо ястие (много обичам син домат, нищо че си имам камък в жлъчката и не тябва, ама все от нещо ще се мре  Shocked)
пеп-4о - чинийката с пътпъдъци е за мен нали?  Heart Eyes

При нас нищо ново (диетата продължава), но направих нещичко за зимата. Че тук за зимнина - зеленчуците са кога улучиш по- евтино?!
* зеленчукова закуска с патладжан и червени домати - готова за ядене

* печен патладжан за салата - зимата само добавям чесън и майонеза

# 110
  • София
Сем, първия път наистина бях насипала цялата маса с брашно,докато схвана кое как, но вече имам тренинг и изобщо нищо не се цапа.

# 111
                            ПРИВЕТ МОМИЧЕТА - СЛАДКИ И СОЛЕНИ  newsm51 smile3501

Тайне, пеп-4о - ще ме накарате и аз да си купя машинка за паста; моя син я обожава и....все ме пита защо и аз не правя. Но казвате, че цялата кухня се обрашнява - та трябва да се спазаря първо за чистенето след това  Laughing Mr. Green newsm78

не съм казала такова нещо  Laughing обрашнява се масата, на която я правя и разстилам, а тя е 1/2 м. Е, и моята блуза, но това е нормално за мен.  Дръпни си едно пъдпъдъче  Wink, че зимнината е трудна работа, рано си започнала.

Пилешки дробчета, гъби, месо и карамелизиран лук със сос от нар
Обяда днес http://pep-4o.blogspot.bg/2015/07/blog-post_8.html

# 112
Марчева, моля за рецептата за крем брюлето Praynig

Поздравления за всички вкусотийки!
Ayradyss, страхотни еднорози smile3501
Митонела  smile3501, тортата е прекрасна!

# 113
  • София
Е, как може такива красоти да се показват, не ви е срам, нищо няма да качвам повече, щото пък мен ме е срам...не мога така да ги оформям.
Ayradyss, красота!! Как ги правиш тези рози, страшно ми е трудно, то през шприц, та се омазвам, а и омазвам кухнята. накрая са едни никакви. Не става.
sem, купи една машина. Не е толкова брашнено , освен на масата. Е, първия път ще е мазало, но после всичко си идва на място.  Патладжани обичам, а тази рецепта която е пуснах е прекрасна. Хрупкава коричка и мазнина няма. Ще ги приготвям отново. Харесаха ми. Зимнина не правя, нямам място къде да я складирам.

Марчева, моля за рецептата за крем брюлето Praynig
............................
Веднага! Ще ти пусна и двете рецепти, едната е с бял шоколад, другата си е само крем. Само спазвай рецептата и ще имаш прекрасен резултат. Но да ти кажа, че аз имам горелка, с нея работя карамела, но ти ако нямаш ще го сложиш на грил фурна при непрекъснато поглеждане от твоя страна, за да не изгори.

http://recepti.gotvach.bg/r-74359-Крем_Брюле_с_бял_шоколад

http://recepti.gotvach.bg/r-53979-Крем_Брюле_от_моята_кухня

# 114
  • Плевен
Момичета, още веднъж- благодаря за поздравленията.  Hug
У дома отново десерт с малини- желиран бъзов сироп(по идея на Йоли).Исках да направя бонбони, но нямах подходящи малки форми и не ми се получиха много добре, но все пак се харесаха.

# 115
  • там където има винаги вятър
пеп-4о -въпрос за карамелизирания лук - оцет слага ли се? Разгледах 2 рецепти в които си го описала, но в тая последната с дробчетата липсва  newsm78

# 116
пеп-4о -въпрос за карамелизирания лук - оцет слага ли се? Разгледах 2 рецепти в които си го описала, но в тая последната с дробчетата липсва  newsm78

Има вино. Или оцет, или вино слагам. Най много го харесвам с балсамов оцет

# 117
  • там където има винаги вятър
пеп-4о -въпрос за карамелизирания лук - оцет слага ли се? Разгледах 2 рецепти в които си го описала, но в тая последната с дробчетата липсва  newsm78

Има вино. Или оцет, или вино слагам. Най много го харесвам с балсамов оцет
Едно от двете? 
Embarassed когато правя нещо за пръв път - правя го по рецепта, после вече ако се хареса, може и да се видоизмени  Wink
Скрит текст:
В рецептата за "пържено свинско месо с лук" - има 100 мл вино и 2 с.л. оцет
в "пилешки дробчета, гъби, месо..." - само 100 мл вино
Hug

# 118
100 мл червено + бяло е
Червените меса носят повече на киселината,  затова там може директно с оцета  А бялото месо пилешкото е нежно и е само с вино в лука.  Освен това в тази рецепта  с дробчетата има сос от нар който също е кисел.  Зависи и от количеството лук.
Ако е за свинско-прави по онази за свинското. Ако е за пиле- по другата.

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 10:02 от пеп-4o

# 119
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"домашното майсторче" направи закуска, вдъхновена от темата Simple Smile
 Peace пълнено хлебче: по едно от модел "Лабрекс" и модел "Иланг-иланг"  Mr. Green

Скрит текст:
пълнозърнестите мини хлебчета от Т-маркет мноооого се ронят
Confused

Hug

Общи условия

Активация на акаунт