Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

• 186 485
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
  • София
ilrai78, не знам колко е апетитно при мен, но днес тук видях много хубави неща, кое от кое хубаво и по-хубаво.  Благодаря!
Та, да питам за това бадемово хлебче, което сън няма да ми даде, как да се пече, аз МВ нямам, освен това , това му количество е много малко, и продължавам да питам в какво да го сложа, кейкова форма ли, кръгла ли, от по-дългите правоъгълни, ...за да стане  нормален кейк вероятно ще трябва да вдигна бадем. брашно на колко грама.. 300?? и съответно другите продукти по 3, така ли.
Откраднах си "Печените патладжани, също така и "Чесновото хлебче, след малко отивам в "Щъркелово гнездо" да открадна още нещо и ще си го изнеса да го виждам ежедневно...гнездото , де... мда.  Wink
Какво съм свършила днес, направих онези прекрасни Крекери със семена" Показвам:
Точно за по една биричка са. Направих ги с коледните формички, че не успях да намеря къде е ножа за пица...няма го. Открих го , ама вече беше късно.

Какво свърших още, направих и един кейк, много богат кейк с много масло, много шоколад, много какао, достатъчно количество яйца, много марципан, съответно малко брашно, ама взе че се получи, не очаквах.  На външен вид е повече от прекрасен.По рецепта е на  Bruno Albouze. Сега, след като изстине ще го заливам обилно с шоколад през шприц. Трудно работя с шприц, казвам си, ръцете ми пречат.  Mr. Green Само още нещо да споделя, че тези големи MasterChef имат отвратителен навик да показват рецептите си на клип, а после изписана рецепта , йок, вървете и ми купете книгата с рецепти от Амазон, да ама, не, не става, 30 долара, същото е и с  Ана Олсън. Измъчих се да им свалям рецептите...мда.
Ще го покажа, пък вие ще си кажете, става ли, заслужава ли, ама след малко. Направих го, защото е голям и е за повече хора, а утре се качвам на вилата с едни приятели, та да има нещо за кафето, след барбекюто. Затова само, иначе щях да го отсвиря.  Mr. Green

# 496
  • Русе
Марчева, с нетърпение ще чакам кейка. Звучи наистина богато.  Hug

А за бадемовото хлебче, точно така, с увеличаване на бадемовото брашно, се увеличават и другите неща пропорционално. На 300 г бад. брашно ще трябват не три, а 10 яйца, 150 г масло- но това е доста, мисля.....

Та, аз тази вечер, предвид идващият уикенд и по-малкото ми време за готвене, реших да си спретна по-голямо количество. Та, направих хляба в продълговата форма за кекс, постлана с хартия за печене. Сместа направих от 4 яйца, 120-130 г бадемово брашно, 60 г стопено масло, половин пакет бакпулвер. ( с 6 яйца, 180 г бад. брашко, 90 г масло, ше стане още повече)
Пекох в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20-25 минути, до суха клечка.

Последна редакция: сб, 19 авг 2017, 00:00 от Juls14

# 497
  • София
Марчева, с нетърпение ще чакам кейка. Звучи наистина богато.  Hug
...............................

Ще го покажа, ще го снимам. Голям е, наистина.
Много ти благодаря ,  Hug Hug точно това исках да прочета за Бадем. хлебче. Нямам време , иначе щях да го метна във фурната, късно стана, ту...ще го направя задължително другата неделя.

Девойки, гледах, а и записах от" Щъркелово гнездо" - рецепта, която много ми хареса, а е и много лесна  FAR BRETON - обаче е в чаши, а аз обичам грамаж, с какви чаши да работя като грамаж.? Моля ви се, кажете ми как правите вие. Благодаря!!  Hug

# 498
Марчева,аз действам почти винаги с тези червените чаши на нес кафе,леко като квадратни.Те събират 240мл.(това съм го запомнила от Лабрекс,че все нейни рецепти ползвам от години-1ч.ч. 240мл.)

# 499
  • Плевен
За подслаждане на едно моминско парти:

Скрит текст:

# 500

Старо творение , което мисля да направя тези дни отново - пай с горски плодове Simple Smile

# 501
Здравейте момичета, нямаше ме няколко дни и вие сте сътворили както винаги чудеса. Sparkling Heart  Flowers Hibiscus
Такова разнообразие и толкова апетитни неща. Иска ми се от всичко да опитам; добре че преди това похапнах палачинки Ill и ягодово сладко
за закуска:

*скумрия на фурна (съгласно рецептата намазана със горчица и кисело мляко, но не ми хареса така); това е първия улов на сина ми като риболовец

* пилешко филе със зеленчуци и сос от сирена и сметана; ориз по тайландски

* пиле с прясно зеле

# 502

* пилешко филе със зеленчуци и сос от сирена и сметана; ориз по тайландски

може ли рецепта за този ориз Fork And Knife и какви сирена слагаш в соса Yum

# 503
  • Плевен
Отново сте показали много вкусни неща, момичета! Flowers Bouquet
Това е от мен:

Записах си рецептата за хлебчето с бадеми. До сега не съм пробвала и ще ми бъде интересно да опитам. Благодаря за интересната рецепта.

# 504
Сем, браво на младежа!

# 505
"Е, мамо,най-накрая десерт-само сурови плодове не се ядат..."
Пай с малини -готов за печене

# 506
Fork And KnifeТая тема направо разваля всички диети. Grinning

За закуска решихме да отпразнуваме отпуската с палачинки

За вечеря правих мексикански тортии с нещокато чили конкарне , кашкавал, домат айсберг... само авокадото липсваше .
Fork And Knife

# 507
Вечеря кюфтенца със салата

Десерт торта сахер Simple Smile

# 508
Патладжани с яйца и сирене, по рецепта на Пейчев

Чеснови хлебчета от блога Миш-маш. Не ме бива хич в плетките.

Да се допълня - закуската днес:
Кекс

И пица, с останалото ми тесто от чесновите хлебчета.

Последна редакция: нд, 20 авг 2017, 12:17 от Dara888

# 509
Емпанадас с мляно телешко; пилешко с доматен сос и моцарела+ картофено пюре

Общи условия

Активация на акаунт