Къде оставяте мръсните чинии след вечеря?

• 9 145
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Трупам в мивката и около мивката. Мразя вечер да мия чинии. Сутринта редя миялната.
Да, има моменти, в които каналът се запушва, затова винаги имам препарат за канали под мивката.

# 31
Моят пък държи да си ги остави на масата, защото нали сложени в мивката една върху друга се цапали от долу. После като се мият ставало по сложно/сякаш се мият само отгоре/. Ако му потрябва някоя от ползваните си я измива. Иначе си готви и си угажда каквото му душа иска, че и на мен. Та преживявам го понякога оставянето на чинии на масата.

# 32
  • В един копнеж!
Пренасят се в мивката за измиване и после на сушилника. Отсервирването и измиването на чиниите вечер съм го направила задължение на мъжа ми. Не мога да трая да има нещо в мивката, какво остава да престой до другия ден.

# 33
Моят пък държи да си ги остави на масата, защото нали сложени в мивката една върху друга се цапали от долу...
Не изсъхват ли като не са с вода? И после по-трудно да се мият?

# 34
Отсервирването и измиването на чиниите вечер съм го направила задължение на мъжа ми. Не мога да трая да има нещо в мивката, какво остава да престой до другия ден.

А след като е негово задължение защо той трябва да се съобразява с твоето понасяне? Може на него да му е кеф да мие сутрин, а вечер след вечеря на пълен стомах само да се изтяга на дивана? Според мен щом го върши той трябва да може да избира кога да го върши. ММ става сутрин рано и мие, но вечер не му се мърда, ми негова работа.

# 35
В мивката и веднага си ги измивам набързо.

# 36
Моят пък държи да си ги остави на масата, защото нали сложени в мивката една върху друга се цапали от долу...
Не изсъхват ли като не са с вода? И после по-трудно да се мият?
Изсъхват, как да не изсъхват, ама ако ме няма цял ден, може да са подредени от обяд и вечеря там.
Когато бях малка баба ми ме учеше, че чиниите се мият докато ти се молят, после започваш ти да им се молиш/като изсъхнат/.

# 37
Изсъхват, как да не изсъхват, ама ако ме няма цял ден, може да са подредени от обяд и вечеря там.
Дам. Но пък щом така предпочита, а теб така и така те няма, значи не ти пречат Simple Smile
Като не го мързи да търка засъхнали, негова воля  Peace

# 38
Joy
Бях сигурна, че спорът е с мъж.

Joy такъв спор просто няма как да е с жена

Аз лично имам миялня, но тя е малко деликатна и чиниите трябва да са добре изплакнати преди да се положат в нея, мазните петна не са проблем, но трохи и сосове- да, не ги измива добре. Трябва да купим нова, ама ще е по-натам.
Та след вечеря се озовават в мивката, а на другата сутрин или следобед (зависи от/до колко съм на работа), това което е за миялнята-чинии, прибори, чаши за вода/кафе и тенджери/тигани се изплаква и се полага там, а това което е за ръчно миене се измива на ръка и се слага на сушилника или директно в шкафа, ако го подсуша. Пример за неща, които мия на ръка-дъски за рязане, чаши за вино, готварските ми ножове, пластмасови купи/гевгири. Последните рядко се ползват у дома, така че не ме притеснява.

# 39
Дам. Но пък щом така предпочита, а теб така и така те няма, значи не ти пречат Simple Smile
Като не го мързи да търка засъхнали, негова воля  Peace
Пропуснала съм май да уточня, че само чиниите, в които си е сипвал и е ял от тях са мръсни наредени на масата. Другите, които ползва докато приготвя нещо и вече не му трябват се мият веднага. Например разбивал си яйца, панирал, бъркал нещо или размразявал и рязал, абе всичко друго освен чиниите, от които е ял, се измиват една по една.
Засъхналите ме чакат, щото той нали си бил готвил, че и на мен!?

# 40
Явно не точно мястото на чиниите ви е проблемът Simple Smile
Уточнете се, че няма твърди правила, сготвил е, браво, но ако още е свободен, а ти на работа, няма да му се счупят ръцете като ги измие. Когато пък ти готвиш и имаш време, също предполагам почистваш след теб.

Скрит текст:
Представям си картинката - жената сготвила вечеря, както си е норма в България, мъжът й се прибира след работа и на плота в кухнята го чакат куп чинии, докато жена му пие бира на терасата. Жив ще го ожалят всички Simple Smile

# 41
Накиснати в мивката.Мъжа ми ги мие сутринта....даже се сърди, ако стана по-рано и ги измия, така се разсънвал.    Laughing
Нямам против.

# 42
  • София
Не понасям чинии в мивката. Всичко се мие веднага, дори и за 1 лъжица в мивката вдигам скандал. Ако са повече чиниите,  пуска се съдомиялна. Ако са малко - на ръка.  Цербер съм аз.  Mr. Green

# 43
Не понасям чинии в мивката. Всичко се мие веднага, дори и за 1 лъжица в мивката вдигам скандал. Ако са повече чиниите,  пуска се съдомиялна. Ако са малко - на ръка.  Цербер съм аз.  Mr. Green
Ле,ле! Да не сме ти насреща значи. Не се хаби толкоз за една лъжица, де! Joy
Децата докато бяха при мен се оправяха т.е измиваха всичко веднага, но баща им го дава тежкарски.

# 44
   Някои от чиниите ги слагам в мивката, а други на плота край мивката. Веднага се мият след ядене или готвене. Не понасям да има неизмити чинии.

Общи условия

Активация на акаунт