Глиган или кифла - Summer edition 2017

• 463 376
  • 6 005
  •   1
Отговори
# 4 935
Down,така се изразих, защото останах с впечатление, че назад се коментираше, че там шма само кифли и се водят кифленски разговори. Използвах го като аргумент, не с лоши чувства.

За ноктите - объркало съм, през тел.  пиша и е изнервящо, буква по буква.

# 4 936
  • София
Как ли пък няма да дам 100 кинта за шампоан и балсам...
Миналата седмица я слушах една във фризьорския салон, сигурно висеше с часове, плати им 200 лв.
С не знам си какъв крем се мажела, с много специален пък околоочен... А то крокодил, с л.... да се намаже, все тая.

# 4 937
Ами тези, които са постоянно в салоните, дават много повече от 100 лв. Затова поне продуктите можеш да си купиш сам.

# 4 938
  • София
Е, то пък, голямата работа едно боядисване с обикновена боя от магазина! Не говорим за кичури и какво ли не там, а просто за боя. И поне човек внимава как се боядисва, а не да му лепнат един0два пръста боя по кожата и после да го търкат с не знам какво. С времето всяка жена си научава критичните места и е въпрос на малко сръчност и опит , за да се справи поне толкова добре, колкото всяка средна фризьорка. И да си спести поне 30 лева и висене в салона.

за невротиците - всеки човек си има граница на взаимодействие. За някои хора е неприятно някой друг да пипа тялото, дори да е с цел грижа. Просто такавова им е усещането за телесно пространство и граници, и не е задължително да е срам, просто не обичат. Други са обратното - обичат да ги докосват, пускат в телесното си пространство трети лица. Тези неща са още от детството - има деца,  които едва изтърпяват дори родителите им да ги докосват, примерно да бъдат къпани, подсушавани, или пък не обичат да им се пипа лицето, или пък краката, а други сякаш нямат лична граница, те се оставят да бъдат пипани, дори "мачкани" от радост. Не мога да кажа защо е така, но явно си е вродено, малките деца не го правят нарочно.

# 4 939
Кукумицинка, колко годинки ти останаха до късата лелинска прическа? Май вече се броят на пръстите на една ръка...

Всъщност повече харесвам леко вещерската визия пред тази на "добра" женичка, оформена по спецификации. Да не говорим, че тия прически са хем грозни, хем изискват много грижа и работа по тях.

Косата си мога да нося пусната, мога и за секунди да я вдигна в балерински кок и да не ми пречи на спорт, гледане на деца, да не ми е горещо. С омразната средна дължина е по-трудно.

Да не мислиш, че ходя като Рапунцел, ама говоря на другите за скъсяване на косата? За мен даже границата си я смъкнах с още години, понеже съм с много гъста коса и изглежда неспретнато, ако е прекалено дълга. Прекалено дълга - за останалите повече от средата на гърба, за мен няколко пръста под раменете. В тези случаи за жени с нетолкова фриволен обществен и работен живот, дълга коса могат да я носят единствено прибрана на кок или на плитка, но не и да се веят букли, кичури или пирги при тия, които я подстригват 2-3 пъти годишно. Косата расте с различни темпове в различните части на главата и формата на подстригването се губи след 2-3 месеца максимум, с каквото и да я мажеш и поддържаш. На теб и на лицето не ти отива много дълга коса, не мога да се начудя защо на тези години си решила да я пускаш. И Шару е попреминала годините за веещи се дълги коси и снимки по гащи. Екс е с прекалено рядка коса, че да я пуска прекалено дълга, независимо на какви години.

# 4 940
Докато вие си бъбрите аз отскочих и подсилих  още повече новия си  цвят.
Похвал :
http://prikachi.com/images/843/9150843p.jpg
Рапунцел съм била доста време и винаги мога да си я пусна.

# 4 941
Как ли пък няма да дам 100 кинта за шампоан и балсам...
Миналата седмица я слушах една във фризьорския салон, сигурно висеше с часове, плати им 200 лв.
С не знам си какъв крем се мажела, с много специален пък околоочен... А то крокодил, с л.... да се намаже, все тая.
Чакай сега, тя не си плаща за шампоана, плаща за социализиране, малко терапия като за кифли...

Явно си попаднала на салон, който е социален клуб за по-горната прослойка кифли, тоест мутресите.

Кукумицинка, точно така, дългата коса се сплита или прибира в кок и е по-лесно, отколкото да оформяш някаква среднодълга проклетия. Не ходя с пусната коса, разбира се. Нито пък гоня вид на направена кукла, сакън да не издразня някого. А всъщност не изглеждам зле с пусната коса, има си обем, оформена е с пластове и си е ОК, няма нужда да се опъна с корпоративна прическа (не че не го правех по едно време, като бях по-малка).

# 4 942
За кок или плитка не е нужно косата да е до кръста. И до средата на гърба пак върши работа за целта, и за разлика от косата до кръста, може да се носи и пусната, без да прилича жената на хипарка. Не се сещам за някоя знаменитост, отличаваща се с добър моден вкус или поне с добри консултанти, която да се носи след 35 с коса до гъза, а повечето и преди това не го правят.

# 4 943
Е не съм на 35 и не ми е косата чак до кръста. До средата на гърба е, на пластове и на венец, много ясно, че няма да се пусна като Мона Лиза. Но и няма да си я отрежа до ниво mom hair. И да, мога да я нося пусната, без да приличам на застаряваща самодива.

# 4 944
Сирен,  покажи ми моля те как изглежда тази mom hair  Joy

# 4 945
Аз режа и пускам моята периодично, но определено я предпочитам къса. Не ми е трудно оформянето, а когато е дълга я нося вързана през по-голяма част от времето. Не ми е интересно.

# 4 946
Аз не разбрах как се разбира кой салон е клуб за социализиране на мутресите и всички салони с високи цени ли са такива?

А жените, които изкарват много пари и съответно искат да плащат за качествена услуга ходят при кварталната фризьорка в гаража или...?

# 4 947
Моята коса я оставям най-много до раменете и пак мога да я хващам със щипка на кок или с ластик на опашка. И за мен след определена възраст не отива жената да е с дълга коса.

# 4 948
  • Sofia
Ша,хубав цвят,но ще видиш зор, когато заискаш да си блонди, пак  newsm78.
Аз или ходя- всеки месец,през 10 дни,или не ходя- по половин/1 година, на процедури от всякакъв тип. Най-работещо при мен е да си предплатя услугите, да си купя някакъв пакет/абонамент.
Както съм и от изключенията,вероятно,на които след фризьор рядко им личи, че са били, но са олекнали със 100-тина лева  hahaha.
Кифленски салони(за мен) са тия, в които ти оглеждат аутфита, на кой бранд и на каква стойност е, както и каква кола (ако) паркираш. Да си премерим пишките, демек. bowuu

# 4 949
О, ДжеНа,  това не е permanent,  ще издържи  6-8 измивания Не бих  направила такава промяна.Hug

Общи условия

Активация на акаунт