Глиган или кифла - Summer edition 2017

• 463 372
  • 6 005
  •   1
Отговори
# 4 980
Не знам дали е сладко неумението ми или просто съм с две леви ръце ,но мия ли си сама косата става някакъв ужас , не мога да я оформя сама със сешоар ,предпочитам да отида два пъти седмично да ми я измият  и изсушат.
Кенди,  а не може ли просто да се измиеш и изсушиш сама без да я оформяш? Искам да кажа,  задължително ли трябва  с всяко миене косата да бъде оформена в прическа?  Никога ли не излизаш небрежно така , wash and go, както има един шампоан.

# 4 981
  • София - Рим и обратно

Кенди,  а не може ли просто да се измиеш и изсушиш сама без да я оформяш.Искам да кажа, задължително ли с всяко миене на косата тя   да бъде оформена  в прическа?

Ако косата е чуплива, нито къдрава, нито права - стои като ритана зелка, аз лично не я търпя такава. Само на море я оставям в такъв вид и я пръскам с разни неща да се оформят нещо като къдрици. Иначе я минавам сутрин с преса и я заглаждам и подреждам без особени усилия.

# 4 982
Не знам дали е сладко неумението ми или просто съм с две леви ръце ,но мия ли си сама косата става някакъв ужас , не мога да я оформя сама със сешоар ,предпочитам да отида два пъти седмично да ми я измият  и изсушат.
Кенди,  а не може ли просто да се измиеш и изсушиш сама без да я оформяш.Искам да кажа, задължително ли с всяко миене на косата тя   да бъде оформена  в прическа?

Тихо ся, ще развалиш бизнес модела на момичето, още е госпожица, няма си постоянен спонсор, ще се глади всеки път, ако трябва по два пъти на ден. После ще се "запусне", като се качи до твоя социален статус:)

# 4 983
Та аз най много се харесвам  без сешоар.И с мъжа ми като се запознахме бях точно wash and go, или кошница. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 4 984
  • До морето
Ми ако имаш коса става wash and go,кято нямаш - правиш каквото можеш с наличното.  Laughing

# 4 985
  • Варна

Значи все пак можеш да си я измиеш, просто не можеш да я оформиш. Както го каза първоначално прозвуча доста стряскащо. Аз бих се притеснила от чак такова неумение. Simple Smile
Е, то е близко до акъла, че става дума за оформянето след това.

Близко, близко, колко да е близко? Simple Smile Написала е, че не може да я измие. Това и коментираме.
Странно ми е, оформянето след измиване някаква здължителна процедура ли се явява? Аз моята коса не я оформям по никакъв начин. Средно дълга и чуплива е. Никак не ми допадат подредените прически, лелински са ми. Е, не говорим за вид "гръмнал бойлер в тръстика", все пак, а за небрежен и естествен вид на косата. Даже, доколкото ми е е известно това е актуална тенденция в прическите.

# 4 986
  • София - Рим и обратно
Абе явно говорим за различни неща. Небрежно, небрежно - добре звучи, ама масово гледката по улиците е "гръмнал бойлер":

една такава бухнала, безформена коса, която с малко усилия и качествени продукти би заприличала на нещо.

# 4 987

Кенди,  а не може ли просто да се измиеш и изсушиш сама без да я оформяш.Искам да кажа, задължително ли с всяко миене на косата тя   да бъде оформена  в прическа?

Ако косата е чуплива, нито къдрава, нито права - стои като ритана зелка, аз лично не я търпя такава. Само на море я оставям в такъв вид и я пръскам с разни неща да се оформят нещо като къдрици. Иначе я минавам сутрин с преса и я заглаждам и подреждам без особени усилия.

Мхм същата работа , аз съм и с тънък косъм ,12 години изрусявана и преса не ползвам,защото ми гори жестоко косата.

Колкото до миенето-не я чувствам добре измита , ако не ми я измие фризьор, може да е до внушение. Peace

The Siren of Titan , нямам спонсор- и постоянен , и непостоянен такъв, ходя си понякога и с мръсна коса на опашка ,не се "гладя" по два пъти на ден. Laughing

# 4 988

Излиза, че абсолютно всяка прическа може да влезе в тази категория, защото се обхващат всички дължини - от Хилъри Клинтън до Пеги Бънди.
На тази например какво не ѝ е хубавото? На мен много ми харесва и ако имаш чуплива коса, изобщо не е трудно да изглежда по подобен начин. Или пък тази. И това също много ми харесва, въобще избрах си поне няколко прически от този стил.
А с много дълга има опасност да се постигне ефект "майката на Стифлър" Wink

# 4 989
  • София - Рим и обратно
Моята е с твърд косъм, гъста, няма начин да я оставя да си се вее в естествен бухнал вид.
Освен това ненавиждам т.нар. "обемче" в корените, от което главата изглежда огромна. Докато отуча фризьорката от тва обемче, зор видях. Ама понеже всички искали, и тя по навик.

# 4 990
Mom hair:

Понеже според някои стандарти на моята възраст, тоест Кукумицинка плюс малко отгоре, косата ми следва да е максимум до челюстта, ако може и до ушите.

И аз съм от тия, които след фризьор се къпят. Иначе ми е гнусно. Затова и не ходя за прическа- да си напълня косата със салонски бактерии и да си я нося така няколко дни.

Мия си косата веднъж седмично. Нарочно разредих миенето, всяка вечер 100 четкания с четка от глигански косъм и няма омазняване, да не говорим, че повече миене предизвиква повишено омазняване. Косата ми може да стои гладка и без сешоар. Е, не е маниакално гладка, но не е и бухнала кошница.

Казваш, че косата ти в момента е до средата на гърба и я пускаш още да расте. За кога и до къде я пускаш? След 2 раждания едно след друго, трябва да си някакво рядко изключение, че да ти е в добър вид косата, и някои от прическите, които показваш, вероятно ще са по-подходящи, отколкото да размяташ пирги под средата на гърба, макар и да не съм имала предвид точно най-късите показани фризури.

# 4 991
Те прическите може да са хубави, но се визира това, че от мацка с много дълга коса (както беше наскоро модата), като станеш мама, задължително дължината трябва да се качи над раменете или около. За съжаление тия прически си изискват немалко работа по тях. Освен това я има и драматичната разлика във визията преди-след, затова отрязването на косата се смята за лелинско понякога, макар обективно да не е така.

Но пак- зависи от модата.

За мен дългата коса е и чувствено изживяване. Не се чувствам добре с дължина около раменете, трябва да усещам малко тежест по гърба си, да усещам, че имам коса. Да се вее на вятъра.

Кукумицинка, пускам да израсне новата коса, без да я горя. Дължината я поддържам до средата на гърба, докато ми харесва и виждам, че е здрава. Иначе сигурно ми опада до 40% от старата коса, особено след първото раждане. Но с времето израства нова и се сгъстява.

Но няма да изпадна в шок, ако случайно мине година без скъсяване и косата ми се окаже по-близо до кръста, отколкото подобава на възрастта.

# 4 992
  • София - Рим и обратно
По време на бременност косата живва и става лъскава, неомазняваща се и некапеща. От хормоните. Аз след ражданията си имах най-прекрасната дълга хубава коса. Куку, не се изказвай неподготвена.

# 4 993
Ражданията на Сирен са от преди повече от година. Ефектът се изгубил със сигурност и, освен, ако не е някакво рядко чудо, не я е подминал косопадът след това.

# 4 994
Да де, то и аз до 3 мес. след раждането имах хубава коса, докато не почна да капе ужасно. И пак беше по-удобно да е дълга и вързана, отколкото да я отрежа до раменете. Просто трябва да мине време и да се поднови, това е. Все пак сме живи хора, не кукли Барби. В момента е в добър вид- не е горена, правя маски, оформена е, какво повече да искам?

Във всеки случай е по-прилично, отколкото да бях скочила на средно къса прическа с боядисване. Щях да имам средно къса и изгорена от бои коса, защото всички бои ме горят, дори безамонячните, става ужасно.

Пък и "хубава коса" е относително, аз по-скоро спадам към хората с нормално гъсти коси, не перушини. Коса като коса. Отива ми на хитрия селски поглед...

Общи условия

Активация на акаунт