Глиган или кифла - Summer edition 2017

• 463 369
  • 6 005
  •   1
Отговори
# 4 995
  • До морето
Е, веднага след раждането да, ама 2-3 месеца по-късно почва великият косопад! Всичкото лъскаво и хубаво дето се е събрало на главата ти в продължение на 9 месеца рещава да падне за седмица-две Grin

# 4 996
И моята коса беше дълга и хубава по време на бременността,  не се е променила от раждането.  И да я съм я прецаквала, режа и  пак расте хубава, то е ген.

# 4 997
По време на бременност косата живва и става лъскава, неомазняваща се и некапеща. От хормоните. Аз след ражданията си имах най-прекрасната дълга хубава коса. Куку, не се изказвай неподготвена.

Не се изказвам неподготвена. Нали в месеците след раждането окапва и става по-зле, защото организмът се е изчерпал откъм витамини и микроелементи и пр. вещества, особено при поредни бременности, и хормоните от бременността ги няма. Да речеш, че не ги виждам на какво им прилича косата на повечето няколко месеца, след като родят, че да ме убеждаваш.

# 4 998
Лелинско е ако те подстрижат не в стил "косата на мама", а в стил "косата на леля Веска от детската градина" - сещате се - късичко отстрани, тамън да покрива ухото и съвсем малко по-дългично отзад - до средата на врата. И някакъв смотан бретон. В комбинация с тъмна боя става съвсем лелинско.

# 4 999
Янечек, снимките, които пусна хич не са небрежни прически. Доста трудно се правят. Аз съм с много гъста и чуплива коса, която се къдри, когато е по-къса и лесно добивам "небрежн" морски стил. Ако е по-дълга, тежи и е по-права.

# 5 000
  • София - Рим и обратно
Те повечето, няколко месеца след раждането тръгват по анцунг и некъпани, с лекета щото "нямат време", ти за косата се хващаш.

# 5 001
Кукумицинка, абе хранят ме вкъщи, не се изчерпва толкова лесно човек, не сме в Африка все пак, а и има витамини за бременни. Но да, окапва косата и започва да расте нова. И точно тая нова коса известно време я оставям небоядисана.

Между другото зависи в каква фаза на растежа ще те свари раждането. Едната ми дъщеря се роди точно в някакъв момент, когато по принцип трябваше да пада доста коса. След второто раждане нямаше такъв косопад.

# 5 002
Аз много харесвам къса коса ,но на други жени,смятам че нямам толкова хубаво лице и няма да ми отива.

# 5 003
  • София
изобщо не ми е капала косата след раждането. явно съм еднорог;)

# 5 004
  • постоянно
В България  все още тези услуги са много по- евтини и поносими в сравнение с другите западни страни.
Само да кажа , че в салона в който ходя за кичури на цялата глава  ще ми вземат £70-90 паунда.
Измиване и изсушаване  е около -£25-30
Подстригване или оформяне - £35-50

Тук това са скъпи услуги и повечето хора, които аз познавам ползват фризьор веднъж месечно или по рядко.  Peace

# 5 005
  • София - Рим и обратно

[/quote]

Тук това са скъпи услуги и повечето хора, които аз познавам ползват фризьор веднъж месечно или по рядко.  Peace

Да, така е и си личи Grinning. В Италия в салон можеш да видиш главно бабички пенсионерки, които имат време и пари да се правят. Младите ходят 5 за 4 с бърз кок и никакви прически, бои и т.н.

# 5 006
Янечек, снимките, които пусна хич не са небрежни прически. Доста трудно се правят. Аз съм с много гъста и чуплива коса, която се къдри, когато е по-къса и лесно добивам "небрежн" морски стил. Ако е по-дълга, тежи и е по-права.

Не се правят толкова трудно, стига косата ти да е подходяща за тях. Все пак, когато човек си избира прическа, гледа да е нещо, което и сам ще може да оформи.
На мен точно дължина до раменете или съвсем малко под ми е най-любимата дължина и най-лесна за поддръжка - един гребен и айде, дори не се суша лятото. Най-много съм се мъчила с къса коса, след всяко миене - сешоар, после и вакса, че щръква иначе, едвам издържах 6 месеца да порасне, че да я подстрижа в някаква по-обичайна форма.
Siren, да не се окаже, че наистина имаш четка от глигански косъм? Аз мислех, че нарочно се шегуваш в духа на темата Simple Smile Четки от глигани за кифли Simple Smile

# 5 007

Не се правят толкова трудно, стига косата ти да е подходяща за тях. Все пак, когато човек си избира прическа, гледа да е нещо, което и сам ще може да оформи.
На мен точно дължина до раменете или съвсем малко под ми е най-любимата дължина и най-лесна за поддръжка - един гребен и айде, дори не се суша лятото. Най-много съм се мъчила с къса коса, след всяко миене - сешоар, после и вакса, че щръква иначе, едвам издържах 6 месеца да порасне, че да я подстрижа в някаква по-обичайна форма.
Siren, да не се окаже, че наистина имаш четка от глигански косъм? Аз мислех, че нарочно се шегуваш в духа на темата Simple Smile Четки от глигани за кифли Simple Smile

За дължината не споря, но тези, които си показала са доста пипнати и не се постигат лесно.

Това е собствено изправяна леко чуплива коса, а това на снимка 3, която ти си пуснала е професионално направена.
Имам и с естествено къдрава някъде във фейса ми е, а и най-вероятно из форума, защото май съм публикувала.

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 15:39 от Down Under

# 5 008
  • постоянно
Янечек,
 на чуплива коса няма прическа , която да стои добре без оформяне. Единствено и само типа - небрежно морски  Hug

Моята коса е чуплива и или трябва да къдря или да изправям  Mr. Green средно положение няма .

# 5 009
  • София
Лелинско е ако те подстрижат не в стил "косата на мама", а в стил "косата на леля Веска от детската градина" - сещате се - късичко отстрани, тамън да покрива ухото и съвсем малко по-дългично отзад - до средата на врата. И някакъв смотан бретон. В комбинация с тъмна боя става съвсем лелинско.

Не забравяй накъдрената част над ушите и горната част, всъщност цялата част от ушите нагоре. Не зная защо толкова се харесва и е популярна тази прическа сред жените в почти пенсионна възраст, вероятно фризьорките са от същото поколение и са замръзнали  там. Предпочитан цвят на косата - червеникав или нещо средно между черно и червеникаво (откъде ги намират тези бои?). Тази прическа почти задължително върви с кръгло лице, златни обеци от времето на Оркестър без име (турска или руска изработка), панталон, стесняващ се надолу и дължина 7/8, едноцветен, а нагоре блуза, шарена щампа, някакви геометрични фигури със странни цветове или с дантела и мъниста като от Женския пазар,  като от 80-те или тип торба (сигурно да скрива ябълковидната част около корема и задника. И да допълня картинката с доста пръстени по ръцете, поне два, и то пак от същата модна линия тип турско или руско от късния соц.  Имат вид на волеви жени, които вършеят из къщи и из двора сред доматите и командват цялото домочадие. Особено обичат да правят туршии (това за обогатяване на образа, сигурно защото една такава лелка ми беше навряла в носа торбата с целина).

Общи условия

Активация на акаунт