Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 278
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
благодаря

# 121
Не знам дали въпросът ми е за тук, но ще го задам.
Мога ли да си отворя заведение към фирмата на баща ми(фирмата е ЕООД, ако има значение) ?

# 122
Мога ли да си отворя заведение към фирмата на баща ми(фирмата е ЕООД, ако има значение) ?
Той "ще го отвори", нали е едноличен собственик. Вие можете да сте назначена за управител примерно. Щом в акта за създаване се съдържа освен описание на основната дейност и любимата фраза "всякакви дейности,  незабранени от закона" може да развива различни дейности.

# 123
Той "ще го отвори", нали е едноличен собственик. Вие можете да сте назначена за управител примерно. Щом в акта за създаване се съдържа освен описание на основната дейност и любимата фраза "всякакви дейности,  незабранени от закона" може да развива различни дейности.
Правило ли съм разбрала? Значи може да се отвори всичко към фирмата, той го отваря, аз съм назначена като управител.
Ние сме в различни градове, възможно ли е аз да назнача друг счетоводител или няма как?

# 124
....
[/quote]
.....
[/quote]
Правило ли съм разбрала? Значи може да се отвори всичко към фирмата, той го отваря, аз съм назначена като управител.
Ние сме в различни градове, възможно ли е аз да назнача друг счетоводител или няма как?
[/quote]
Една фирма може да развива различни дейности, но като цяло отговорното лице е собственика. Т.е за всяко нещо трябва той да се подписва, ако трябва да се ходи на място. Друг вариант - да назначи и вас за прокурист (ще сте упълномощена с много права), Друг вариант - да се направи клон на основната фирма в друг град с вас като отговорно лице....НО счетоводство на две места... трябва това при вас да е само до някакво ниво и после да се предава на неговия счетоводител - за да изготви годишен финансов отчет... Сигурно има и други варианти...но предполагам вече се отказахте Laughing Мноого дълга е темата, няма да се вмести тук, сигурно затова други не ви отговарят  Wink

# 125

Лелеее, пълен ужас, по-добре да си направя фирма, по-малко ядове ще имам. В момента обмисляне разни неща.
Благодаря, че се включихте и дадохте отговор на въпросите ми!

# 126
Момичета, колко е обезщетението за безработица, ако човек е осигуряван на минималната заплата?
И, може ли да се подадат документите онлайн?

# 127
  • София-Младост
Момичета, колко е обезщетението за безработица, ако човек е осигуряван на минималната заплата?
И, може ли да се подадат документите онлайн?
Обезщетението зависи от начина на прекратяване на ТД, а не само от осигуряването. Минималното е 7.20лв.
Онлайн-не. на място в БТ.

# 128
Прекратяването е по взаимно съгласие, а може ли да ги подам където живея в момента, а не по настоящ и постоянен адрес? Защото и двете са ми в друг град.

# 129
  • София-Младост
Прекратяването е по взаимно съгласие, а може ли да ги подам където живея в момента, а не по настоящ и постоянен адрес? Защото и двете са ми в друг град.
Не, ако не бъркам трябва да е в БТ по постоянен адрес.

Редактирам се, може и по настоящ адрес.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 11:05 от Ала-Бала

# 130
  • Варна
Мира, виж чл.1 на Наредбата за отпускане и изплащане на паричните обезщетения за безработица:
http://lex.bg/laws/ldoc/-548919295. Алинея 4 е променена от 01.07.2017 и може да се подава и он-лайн. Трябва да имаш обаче КЕП или ПИК на НОИ.
Т.е., ако можеш да изчакаш няколко дни, може да опиташ по новия начин.

# 131
  • София-Младост
Мира, виж чл.1 на Наредбата за отпускане и изплащане на паричните обезщетения за безработица:
http://lex.bg/laws/ldoc/-548919295. Алинея 4 е променена от 01.07.2017 и може да се подава и он-лайн. Трябва да имаш обаче КЕП или ПИК на НОИ.
Това обаче не е ли след като си се регистрирал в БТ, те те пращат в НОИ за да ти бъде отпуснато обезщетението.

# 132
Не забравяйте за 7 дневния срок за подаване на документи в БТ, след прекратяване на трудовото правоотношение.

# 133
  • Варна
Ала-Бала, да. Ето тук: http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135468610 гледаме чл.14. Пише, че става лично на място и по настоящ адрес.

# 134
Аз съм се регистрирала по настоящ адрес  Peace

Общи условия

Активация на акаунт